„Dar neturiu jo mirties liudijimo, tačiau mirties priežastis ta pati, kaip jau ir buvome pranešę, – širdies nepakankamumas“, – su „Delfi“ naujausia informacija pasidalijo ponia Liubovė.

Pasiteiravus, ar iki nelaimės E. Ostapenko turėjo rimtų sveikatos problemų, moteris neslepia – ligų buvo ne viena, atlikėjas skundėsi ir širdies negalavimais.

„Jis turėjo daug sveikatos problemų. Gydėsi, kasdien gėrė medikų išrašytus vaistus. Eugenijus turėjo net 7 rimtus sveikatos sutrikimus, – sako velionio mama Liubovė. – Jam buvo diagnozuotas vėžys, tačiau prieš 4 metus atlikta sėkminga operacija, tad ši liga lyg ir atsitraukė. Tačiau visada buvo stebimas. Taip pat cukrinis diabetas, nuolatinis aukštas spaudimas – daug tų ligų. Cukrinis diabetas įtakojo ir širdies sutrikimus.“

Praėjusią savaitę netikėtai miręs dainininkas cukriniu diabetu susirgo prieš penkerius metus – būtent tada prasidėjo didesni sveikatos sutrikimai.

„Vaistus sūnus gerdavo maišais. O nuo cukrinio diabeto paskutiniu metu Eugenijus buvo tapęs stambiu vyru, turėjo antsvorio, – pasakoja moteris. – Vaistai jam būdavo kompensuojami. Jo darbingumas buvo tik 30 proc. – Eugenijus turėjo antrą nedarbingumo grupę.“

Eugenijus Ostapenko / Foto: Shutterstock, Delfi

„Delfi“ primena, kad paskutines gyvenimo akimirkas dainininkas leido su mama, ji praėjusį trečiadienį sutiko pasidalyti prisiminimais apie sūnų ir prabilo apie lemtingą momentą, kai, deja, niekuo padėti nebegalėjo net medikai. Viso pokalbio metu pašnekovė sunkiai tramdė ašaras – moteris pripažino, kad mamai netekti savo vaiko yra skaudžiausia, kas gali nutikti.

„Ilgą laiką viskas buvo gerai su jo sveikata, nesirgo... Viskas įvyko staiga. Darbavosi. Su manimi žiūrėjo televizorių, sėdėjo šalia fotelyje, nuėjo trumpam į virtuvę pasiimti pieno su medumi, paskui nuėjo į savo kambarį. Bet po to grįžo, sako: „Man blogai, kviesk greitąją.“ Ir viskas. Greitoji nespėjo atvažiuoti, kai jau buvo viskas“, – susijaudinusi kalbėjo dainininko mama.

Priekaištų medikams moteris neturi – į vietą du greitosios pagalbos automobiliai atvyko stebėtinai greitai.

„Jam pradėjo trūkti oro, pradėjo mėlynuoti. Greitoji atvažiavo labai greitai, dvi brigados, bet jau niekuo negalėjo padėti. Medikai jį atgaivinti bandė visą valandą, bet tai nepadėjo“, – pasakojo ji.

Pašnekovė neslėpė, kad nepaisant to, jog pastaruoju metu Eugenijus sveikata nesiskundė, jo ligų istorijoje būta ne viena.

„Turėjo jis ligų, turėjo. Bet kažkaip vis tiek netikėta. Juk buvo tik 44 metai“, – sielvartauja moteris.
Mamą ir sūnų siejo itin stiprus ryšys, pastaruoju metu Eugenijus gyveno kartu su ja, visada būdavo nusiteikęs padėti.

„Buvome labai artimi. Visa Lietuva tai žinojo. Aš visur jį lydėdavau, koncertų nepraleisdavau“, – prisiminė ji.

Moteris mano, kad mirties priežastis – problemos su širdimi, tačiau dėl tikslumo bus atliktas skrodimas.

„Ketvirtadienį darys skrodimą. Ko gero, širdis. Daugiau nežinau, kas galėtų būti. Bet norisi sužinoti, kas nutiko. Jo netekome per penkias minutes“, – „Delfi“ atviravo mama.

Ponia Liubovė pastaruoju metu džiaugėsi sūnumi, nes jis savo gerbėjams ruošė naują programą, planavo į sceną grįžti su šviežiu repertuaru.

„Jis įrašinėjo naujas dainas. Jau dvi buvo pradėtos rašyti, neabejoju, kad būtų tapusios hitais. Jis iš scenos neišeidavo, ruošė naują programą. Galvojo, po karantino jas įrašys, išleis oficialiai, muzika ir žodžius jau turėjo“, – pasakojo pašnekovė.

Praėjusį penktadienį Klaipėdos Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios didžiojoje salėje rinkosi visi, kurie norėjo pareikšti užuojautą velionio šeimai ir prisiminti spalvingą estrados atlikėjo gyvenimą.

Šarvojimo salėje, prisimenant E. Ostapenko spalvingo gyvenimo akimirkas, susirinkusieji prie karsto nešė ne tik baltus gėlių žiedus ar vainikus – čia buvo pastatytas ir simbolinis dviratukas. Atlikėjo hitas tokiu pat pavadinimu buvo neatsiejamas nuo dainininko.

Net ir atsisveikinant su estrados dainininku, socialinių tinklų žvaigžde ir vakarėlių siela susirinkusieji nepamiršo jo muzikos. Fone grojo senam bei jaunam pažįstami E. Ostapenko hitai, sentimentus kėlė ir pirmieji atlikėjo albumai.

Tarti „sudie“ E. Ostapenko buvo galima ir šeštadienį.

Tiesa, savaitgalį nuotaikos šarvojimo salėje pasikeitė – muzika nutilo, pasigirdo jausmingos giesmės rusų kalba, kuriomis linkima ramybės į amžinąjį poilsį išėjusiam. Atsisveikinant su dainininku simboliškai pagerbtas jo amatas – drauge su velioniu karste nugulė ir auksinis mikrofonas. Šarvojimo salėje, dėvint apsaugines veido kaukes, susirinko netoli šimto žmonių. Dar pusšimtis buvo kieme.

Dainininką išlydintys žmonės „Delfi“ sakė, kad netikėta jo mirtis sukrėtė.

„Jaunas, gražus, linksmino mus visus“, – teigė ceremonijoje dalyvavusios moterys.

Vėliau dainininkas išlydėtas į paskutinę kelionę. Visi susirinkę velionį pagerbė gėlių jūra, plojimais. Atvykus į kapines šeima dar kartą galėjo atsisveikinti su savo artimuoju – tai buvo paskutinis jų „sudie“.

Amžinojo poilsio atlikėjas atgulė Lėbartuose – kaimelyje, esančiame Klaipėdos rajone. Jo kapą papuošė balti gėlių žiedai ir vainikai.

E. Ostapenko šeima yra be galo dėkinga kiekvienam už šiltus žodžius, paramą, kurios sulaukiama ne tik iš Lietuvoje, bet ir užsienyje gyvenančių gerbėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (183)