Iš Lazdijų kilęs M. Mikutavičius „Tangomanijos“ laikus iki šiol prisimena su šypsena. Būtent šiuo gyvenimo laikotarpiu prieš 20 metų gimė viena populiariausių Marijono dainų „Trys milijonai“, kuri tapo ir Lietuvos sporto himnu.

Prieš kurį laiką Marijonas „Delfi“ pasakojo, kad šios dainos atsiradimas buvo gana netikėtas.

„Tuo metu su „Tangomanijos“ kolektyvu rengėmės per Lietuvos televiziją nušviesti Sidnėjaus olimpines žaidynes. Ir mūsų laidos prodiuseris Aurelijus Silkinis be mano žinios pažadėjo LRT vadovams, kad aš sukursiu sporto himną. Taip aš buvau pastatytas prieš faktą ir turėjau kurti. Pats tikrai nebūčiau sugalvojęs”, – kalbėjo dainininkas.

Pasibaigus „Tangomanijai“, 2004 metais LNK televizijoje M. Mikutavičius turėjo savo asmeninę pokalbių laidą „Vakaras su Marijonu“. Vėpilliau kartu su Vytautu Šapranausku vedė realybės šou „Dangus 2“, „Paslapčių namai“. TV žaidimą „Taip arba ne", laidas „Pabandom iš naujo“, „Humoro klubas“ TV3 eteryje. Taip pat jau kurį laiką dainininkas yra vienas iš „X faktoriaus“ teisėjų.

Daugelio garsių hitų atlikėjas ne kartą savo pasirodymus rengė didžiausiose šalies arenos – čia visada yra išperkami visi bilietai.

„Gera publika – kuri siautėja, kuri linksminasi, atsistoja, nebijo rodyti savo jausmų, nebijo šėlti. Žmonės eina glėbesčiuotis, dainuoti kartu. Tokią publiką kiekvienas atlikėjas žiauriai myli, nes kiekvienam atlikėjui reikia tos dalelės dėmesio. Jeigu publika jį rodo, tu esi labai laimingas žmogus. Mes šiek tiek esame šlovės narkomanai. Reikia kiekvienam žmogui tai pajausti nors kartą gyvenime, kad suprasti, koks tas pasaulis yra stebuklingas. Tokie vakarai... Niekad negali pagalvoti, kad taip gyvenime gali būti. Mes laimingi”, – po koncerto „Žalgirio“ arenoje per 2013-ųjų Kalėdas sakė M. Mikutavičius.

2006-iais Marijonas nėrė į dar vieną muzikinį nuotykį – su LT United sudalyvavo „Eurovizijos“ dainų konkurse, kur užėmė 6-ąją vietą. Kol kas tai aukščiausias lietuvių pasiekimas „Eurovizijoje“.

Grupė "LT United"

Puikiai visiems žinomas atlikėjas nėra iš tų žmonių, kurie dažnai pasakoja apie save o, jeigu tai daro, tai dažniausiai su gera humoro ar ironijos doze. Jis pernelyg neatvirauja ir apie asmeninį gyvenimą su Ieva Daugirdaite, su kuria augina sūnų Majų.

„Mūsų planas – užauginti gerą žmogų. Visų pirma planuojame taip, o vėliau žiūrėsime. Manau, kad pastebėti talentus jis yra per mažas, bet jis protingas mažas vaikas, kuris, tikiuosi nepadarys klaidos ir neišeis penkių metų iš namų (juokiasi) ir pats protingai pasirinks, kuo norės užsiimti gyvenime.

Tikiu, kad kai vaikas auga, tėvų pareiga yra parodyti kuo daugiau variantų ir galimybių, pavyzdžiui, žaisti futbolą, lankyti įvairius būrelius, kad pats vėliau galėtų pasirinkti patinkančius dalykus, bet jokios prievartos nėra“, – prieš kelerius metus apie iššūkius auginant jųdviejų atžalą pasakojo Ieva.

Marijono išvaizdos pokyčius bėgant metams galite pamatyti fotogalerijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)