Penktadienį nuo 14 val. Klaipėdos Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios didžiojoje salėje rinkosi visi, kurie norėjo pareikšti užuojautą velionio šeimai ir prisiminti spalvingą estrados atlikėjo gyvenimą.

Šarvojimo salėje, prisimenant E. Ostapenko spalvingo gyvenimo akimirkas, susirinkusieji prie karsto nešė ne tik baltus gėlių žiedus ar vainikus, čia buvo pastatytas ir simbolinis dviratukas. Atlikėjo hitas tokiu pat pavadinimu buvo neatsiejamas nuo dainininko.

Net ir atsisveikinant su estrados dainininku, socialinių tinklų žvaigžde ir vakarėlių siela susirinkusieji nepamiršo jo muzikos. Fone grojo senam bei jaunam pažįstami E. Ostapenko hitai, sentimentus kėlė ir pirmieji atlikėjo albumai.

Tarti „sudie“ E. Ostapenko buvo galima ir šeštadienį. Tiesa, savaitgalį nuotaikos šarvojimo salėje pasikeitė – muzika nutilo, pasigirdo jausmingos giesmės rusų kalba, kuriomis linkima ramybės į amžinąjį poilsį išėjusiam.

Atsisveikinant su dainininku simboliškai pagerbtas jo amatas – drauge su velioniu karste nugulė ir auksinis mikrofonas.

Šarvojimo salėje, dėvint apsaugines veido kaukes, susirinko netoli šimto žmonių. Dar pusšimtis rikiavosi kieme.

Dainininką išlydintys Delfi sakė, kad netikėta jo mirtis sukrėtė. „Jaunas, gražus, linksmino mus visus“, – teigė ceremonijoje dalyvavusios moterys.

14 val. dainininkas išlydėtas į paskutinę kelionę. Visi susirinkusieji velionį pagerbė gėlių jūra, plojimais.

Atvykus į kapines šeima dar kartą galėjo atsisveikinti su savo artimuoju – tai buvo paskutinis jų „sudie“.

Amžinojo poilsio atlikėjas atgulė Lėbartuose, kaimelyje, esančiame Klaipėdos rajone.

Jo kapą papuošė balti gėlių žiedai ir vainikai.

E. Ostapenko šeima yra be galo dėkinga kiekvienam už šiltus žodžius, paramą, kurios sulaukiama ne tik iš Lietuvoje, bet ir užsienyje gyvenančių gerbėjų.

Mama prabilo apie sūnų ir lemtingą valandą

Paskutines gyvenimo akimirkas dainininkas leido su mama, kuri trečiadienį su Delfi sutiko pasidalinti prisiminimais apie sūnų ir prabilo apie lemtingą momentą, kai, deja, niekuo padėti nebegalėjo net medikai.

Viso pokalbio metu pašnekovė sunkiai tramdė ašaras – moteris pripažino, kad mamai netekti savo vaiko yra skaudžiausia, kas gali nutikti.

„Ilgą laiką viskas buvo gerai su jo sveikata, nesirgo... Viskas įvyko staiga. Darbavosi. Su manimi žiūrėjo televizorių, sėdėjo šalia fotelyje, nuėjo trumpam į virtuvę pasiimti pieno su medumi, paskui nuėjo į savo kambarį. Bet po to grįžo, sako: „Man blogai, kviesk greitąją“. Ir viskas. Greitoji nespėjo atvažiuoti, kai jau buvo viskas“, – susijaudinusi kalbėjo dainininko mama.

Priekaištų medikams moteris neturi – į vietą du greitosios pagalbos automobiliai atvyko stebėtinai greitai.

„Jam pradėjo trūkti oro, pradėjo mėlynuoti. Greitoji atvažiavo labai greitai, dvi brigados, bet jau niekuo negalėjo padėti. Medikai jį atgaivinti bandė visą valandą, bet tai nepadėjo“, – pasakojo ji.

Pašnekovė neslėpė, kad nepaisant to, jog pastaruoju metu Eugenijus sveikata nesiskundė, jo ligų istorijoje būta ne viena.

„Buvo pas jį ligų, buvo. Bet kažkaip vis tiek netikėta. Juk buvo tik 44 metai“, – sielvartavo moteris.

Mama ir sūnus turėjo itin stiprų ryšį, pastaruoju metu Eugenijus gyveno kartu su ja, visada būdavo nusiteikęs padėti.

„Buvome labai artimi. Visa Lietuva tai žinojo. Aš visur jį lydėdavau, koncertų nepraleisdavau“, – prisiminė ji.

Moteris mano, kad mirties priežastimi tapo problemos su širdimi.

„Ko gero, širdis. Daugiau nežinau, kas galėtų būti. <...> Jo netekome per penkias minutes“, – Delfi atviravo mama.

Ponia Liubovė pastaruoju metu džiaugėsi sūnumi, kadangi jis savo gerbėjams ruošė naują programą, planavo į sceną grįžti su šviežiu repertuaru.

„Jis įrašinėjo naujas dainas. Jau dvi buvo pradėtos rašyti, neabejoju, kad jos būtų tapusios hitais. Jis iš scenos niekada neišėjo, ruošė naują programą. Galvojo, po karantino jas įrašys, išleis oficialiai, muzika ir žodžius jis jau turėjo“, – pasakojo pašnekovė.

Šiuo metu Eugenijaus mama vos spėja priimti skiriamą bičiulių, kolegų ir gerbėjų užuojautą. Telefonas netyla kiekvieną dieną. Moterį guodžia tik tai, kad jis iš tiesų buvo mylimas, nepaisant skandalų, kuriuos yra aprašiusi žiniasklaida.

„Labai daug žmonių rašo, skambina. Labai daug. Visi, kas yra bendravę su juo, su manimi sutiks, kad jis buvo labai nuoširdus, ramus, paslaugus. Tiek daug gražių dainų yra sukūręs, tiek daug hitų: „Dviratukas“, „Atostogaut“, „Čigonėlė“, „Auksiniai bateliai“, „Sena pabieda“... Manau, tiek hitų turi retas atlikėjas Lietuvoje. Ir kitiems hitus rašė – Romui Dambrauskui „Vėjas pučia“, Laimai Žemaitytei „Balandis mano baltas tu“, „Mielas sudie“, „Be tavęs ir t.t.“ – vardijo ji.

Pervedė honorarą, skyrė pažadą

Netikėta scenos žvaigždės netektis paveikė ne tik Eugenijaus šeimą, bet ir bičiulius, kolegas, gerbėjus. Apie šį dainininką savo prisiminimais kartu su Delfi dalijosi ir drauge su juo dirbęs renginių vedėjas Vytautas Mikaitis.

Neegzistuojančią kelionių agentūrą „Pravalturas“ įkūręs Vytautas – puikiai žinomas socialiniuose tinkluose. Be veiklos internete jis organizuoja realius muzikinius pasirodymus bei festivalius, į kuriuos noriai buriasi ir estrados atlikėjai, ir populiarios muzikos gerbėjai.

V. Mikaitis palaikė ryšį su E. Ostapenko. Susitikęs akis į akį su atlikėju jis pažino kitokią jo asmenybės pusę, o tuo, kad klausytojai jo dainų laukdavo su nekantrumu, jis galėjo įsitikinti savo paties renginyje „Pravalfestas“.

„Maestro nebėra! – liūdesio socialiniuose tinkluose neslėpė V. Mikaitis. – Vis dar noriu tikėti, kad tai – labai prastas pokštas. Eugenijaus artimieji kelis kartus patvirtino, kad šiandien ryte dėl širdies nepakankamumo mirė Eugenijus Ostapenko.

„Aš esu super mega žvaigždė“, – rudenį Smiltynėje juokdamasis man sakė maestro. Nors labai nedaug jį pažinojau, bet tą pusdienį pavyko jį pažinti kitokį, nei visi buvom įpratę matyti!

Eugenijus labai laukė, kada vėl galės pasirodyti „Pravalfeste“. Su juo gegužės pradžioje planavome išleisti naują hitą! Turime ne visai kokybišką archyvą, labai tikiuosi, kad tai vis tiek pavyks įgyvendinti. Prisiminkime jį tik iš gerosios pusės. Visa kita nesvarbu.

Dviratukas sustojo. Ilsėkis ramybėje, Maestro“.

Jautrų prisiminimą apie mirusį dainininką V. Mikaitis papildė kitame įraše socialiniuose tinkluose.

„Eugenijus absoliučiai valdė publiką! „Pravalfeste“ žmonės bėgo iš palapinių, išgirdę pirmą maestro dainos natą! Su Eugenijumi jau buvome sutarę, kad jis pasirodys ir šiais metais, bet... Bet pažadu, jo dainos dar gros festivalyje, jau be Eugenijaus, bet mes jį prisiminsim kaip priklauso!

„Mano kiekviena daina yra hitas!“ – sakė rudenį Eugenijus. Dėl karantino neturėdamas koncertų jis siųsdavo žmonėms sveikinimus. Jis man sakydavo: „Vytai, dabar neturiu laiko. Turiu įrašyti tris sveikinimus“. Tam jis kažkodėl skirdavo visą dieną. Gaudamas po 30 eurų jis išlaikydavo save ir savo šeimą.

Mes esame Eugenijui skolingi už nepamirštamus vakarus ir dainas, kurias traukdavome kiekviename baliuje. Atsidėkodamas jau pervedžiau Eugenijaus mamai visą būsimo festivalio Eugenijaus honorarą.

Nesitikiu, kad kažkur kitur Eugenijaus mama galės gauti palaikymą, nei iš mūsų bendruomenės šiuo sunkiu metu. Todėl už „Dviratuką“, už „Auksinius batelius“, už „Seną pobiedą“, už „Nebus vedybų“ ir dar daug ką galima jam padėkoti“, – skelbė renginių vedėjas ir organizatorius, kartu siūlydamas paremti auka gedinčius artimuosius.

Apie netikėtą mirtį pranešta ir feisbuke

Netikėta žinia apie atlikėjo mirtį pasirodė ir asmeninėje E. Ostapenko feisbuko paskyroje.

„Mirė Eugenijus Ostapenko 2021.04.14, 5.30 nuo širdies nepakankamumo”, – rašoma įraše.

Delfi susisiekus su dainininko mama Liubove, ši liūdną žinią patvirtino.

„Taip, šįryt Eugenijus mirė”, – sakė moteris.

Delfi susisiekus su E. Ostapenko kolega, atlikėju Aidu Maniku, jis taip pat patikino liūdną žinią išgirdęs iš dainininko mamos.

„Sulaukiau liūdnos žinios. Pati mama šią žinią pasiskelbė ant feisbuko sienos. Kai tai pamačiau iš ryto pirmiausiai paskambinau jo mamai, kuri tai patvirtino. Kaip kolega galiu pasakyti tik tiek, kad labai gaila dėl netekties, nes tai buvo talentingas žmogus. Skiriu užuojautą jo šeimai“, – sakė jis.

Hitų „Dviratukas“, „Atostogaut“, „Čigonėlė“ atlikėjas pastaruoju metu gyveno audringai: mėgo pasilinksminti, ne kartą turėjo reikalų su teisėsauga. Jo asmeninio gyvenimo akimirkas socialiniuose sekė tūkstančiai internautų, su kuriais dainininkas dalindavosi ir džiaugsmais, ir vargais.

E. Ostapenko gimė 1976 m. lapkričio 24 dieną.

Muzikinę karjerą jis pradėjo dar vaikystėje. Debiutinį solinį albumą išleido 2004 m.

Eugenijus yra kūręs dainas garsiems Lietuvos atlikėjams – Romui Dambrauskui („Vėjas pučia“), Gyčiui Paškevičiui („Na beregu“), Laimai Žemaitytei („Balandis mano baltas tu“, „Mielas sudie“, „Be tavęs ir kt.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (212)