„Panašu, jog Konkurencijos taryba buvo suklaidinta žiniasklaidoje naudotos klaidingos retorikos bei viešojoje erdvėje pasirodžiusių interpretacijų, esą apdovanojimams buvo skirta miesto „parama“, „pagalba“ ar net „auka“. Dar kartą norime pabrėžti, jog finansavimas buvo skirtas konkrečiai projektinei veiklai pagal miesto tarybos patvirtintą programą „Iniciatyvos Kaunui“, – BNS atsiųstame komentare teigia mero patarėjas Tomas Jarusevičius.

Savivaldybės atstovas pabrėžė, jog miestas finansavo ne renginį ar transliaciją, bet būtent projektinę veiklą, kurios paraišką pagal nustatytus kriterijus vertino nepriklausomų ekspertų grupė. Tokia tvarka peržiūrimos visos programai teikiamos veiklos skirtingose srityse.

„Kaskart žiūrima, kad projektai atitiktų miesto poreikius ir gyventojų lūkesčius. Kaunas – gyvas, augantis miestas, o šiuo sudėtingu karantino laikotarpiu jaučiame pareigą prieš kauniečius praskaidrinti tą niūroką kasdienę „karantininę“ rutiną bent televizijos eteryje“, – teigia mero patarėjas.

Konkurencijos taryba anksčiau pirmadienį pranešė, jog 45 tūkst. eurų finansavimas renginio organizatoriams gali būti laikoma neteisėta valstybes pagalba ir paragino savivaldybę įteisinti suteiktą paramą. Kitu atveju, pasak tarybos, tokia parama gali būti išieškota iš pagalbos gavėjo su palūkanomis.

Taryba atkreipė savivaldybės dėmesį, kad finansavimą gavusi asociacija vykdo komercinę veiklą, todėl jai taikomos konkurencijos taisyklės.

Pasak tarybos, parama suteikia išskirtinę ekonominę naudą, kadangi buvo palengvinta finansinė našta ir sustiprinta jo padėtis rinkoje.

Konkurencijos tarybos teikimu, savivaldybė turėtų arba pranešti Europos Komisijai apie numatomą teikti valstybės pagalbą, arba vykdyti tokias priemones laikantis reglamentų, atleidžiančių nuo pareigos priemonę derinti su Europos Komisija, nuostatų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)