Apie muzikanto mirtį praneša portalas LRT.lt.

Saulius, gimęs 1980 metais, mirė sekmadienio vakarą, mirties priežastys kol kas neatskleidžiamos.

Kaip skelbia Lietuvos muzikos informavimo centras, S. Labanauskas buvo nevengiantis eksperimentuoti atlikėjas, savo kūryboje sujungęs elektroninį ir folklorinį skambesius.

2011 m. pradėjo savo solinį projektą pavadinimu „Saulius Spindi” ir išleido tris albumus. Paskutinysis albumas „Vai tu Girala” sulaukė ypatingo muzikos kritikų ir klausytojų dėmesio dėl savo unikalumo.

Saulius ryžosi įdomiam eksperimentui, kurį įkvėpė legendinis Dzūkijos folkloro dainininkas, pasakotojas, tautosakos pateikėjas ir šamanas Petras Zalanskas. Jis sudainavo per 300 dainų, pasekė 150 pasakų ir sakmių, paliko apie 50 smulkiosios tautosakos kūrinių. Televizijos filmuose ir knygoje įamžinto dzūko balsas išliko įrašuose, kuriuos atlikėjas atrinko ir į savo albumą, taip suteikdamas pasakojimams naują ir neįprastą formą.

Saulius taip pat buvo gotikinio metalo grupės „Saprophytes” vienas iš įkūrėjų ir new wave grupės „Fashion Games” vokalistas.

Kolegos, sužinoję apie Sauliaus mirtį, negailėjo jautrių žodžių. Socialiniuose tinkluose pasirodė ne viena širdį virpinanti žinutė apie muzikanto talentą ir indėlį į šalies muzikos pasaulį.

Ne vienas Sauliaus kolega ar bičiulis sutiks, kad jis buvo per mažai įvertintas ir per mažai girdėtas. Pasak jų, jis buvo neeilinis kūrėjas, kuris sugebėjo drauge supinti ir folklorą, ir elektroniką.

Šviesiai apie Saulių pasisakiusiems antrina ir atlikėja Monika Juškevičiūtė-Nika Ganga, kuri su muzikantu turi bendrą kūrinį „Vai tu rūta rūta“.

„Saulių pažinojau palyginti trumpai – susitikome prieš kelis metus vienoje scenoje ir iškart susidraugavome ne tik mes, bet ilgainiui ir mūsų šeimos.

Saulius buvo vienas iš nuoširdžiausių mano pažįstamų muzikantų ir kūrėjų – jokios arogancijos, gražus vaikiškas naivumas ir visiškas atsidavimas kūrybai.

Mano kūrybinio kelio pradžioje tikrai labai reikėjo kolegiško palaikymo ir būtent Saulius tvirtai laikė už rankos ir neleido pasiduoti, o jo kuriama muzika ir kūrybinis bendradarbiavimas, patirtis suteikė daug jėgų.

Visai neseniai kalbėjomės telefonu ir tarėmės susitikti, labai gaila, kad susitikimą teks atidėti akimirkai, kuomet ir vėl susitiksime kažkur, kur nebeegzistuoja beprotiškas tempas ir sielos tarpsta kūryboje meilėje ir šviesoje“, – šiltai Delfi komentavo atlikėja M. Juškevičiūtė-Nika Ganga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)