Apie tai pranešta LNK laidoje „Labas vakaras, Lietuva“.

„Paaiškėjo, kad vairuotojas yra buvusio Seimo nario ir Lietuvos socialdemokratų darbo partijos pirmininko pavaduotojo Kęstučio Daukšio sūnus Mindaugas Daukšys. – buvo pranešta laidoje. – Kartu su M. Daukšiu lemtingą vakarą automobiliu važiavo Visuomenės informavimo specialistė Dovilė Ibianskaitė“.

Kęstutis Daukšys

Automobilis į ta pačia kryptimi važiavusį dviratį trenkėsi Antakalnio gatvėje. Sprendžiant pagal ant asfalto pažirusias automobilio nuolaužas, susidūrimas įvyko likus maždaug 30 metrų iki sankryžos su M. K. Oginskio gatve.

Kūnas ir dviratis buvo nublokšti į sankryžą, o „Hyundai“ sustojo už sankryžos nuvažiavęs dar apie šimtą metrų.

Su mergina važiavęs vairuotojas (gim. 1985 m.) teigė pradžioje pamanęs, kad sprogo padanga, bet tada pamatė, kad keleivio pusėje sudaužytas priekinis stiklas. Sustojęs nubėgo į susidūrimo vietą.

Atskubėję medikai dviratininkę (gim. 1996 m.) bandė gaivinti, bet nesėkmingai: mergina mirė įvykio vietoje.

„Hyundai“ vairuotojas buvo neblaivus – alkotesteris parodė 1,00 prom. Vyras uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kiek vėliau paaiškėjo, kad žuvusi 25-erių mergina – kino režisieriaus Š. Barto dukra.

Žinią apie Š. Barto šeimoje išgyvenamą skaudžią netektį Delfi patvirtino ir garsaus režisieriaus prodiuserė Jurga Dikčiuvienė, dirbanti jo filmų studijoje „Kinema“.

„Naktį pranešė, kad taip nutiko“, – sunkiai žodžius rinko kolegė.

Pašnekovė patikino, kad šią skaudžią netektį išgyvena visa Š. Barto aplinka.

„Ji buvo labai artima“, – tikino J. Dikčiuvienė.

Prodiuserė antrino, kad Š. Bartas buvo ir yra labai artimas su visais savo vaikais, todėl tokia baisi žinia be galo sukrėtė režisierių. Tragediją išgyvenanti šeima remiasi vieni į kitus bei artimuosius.

„Remiamės vieni į kitus. Kalbėjau su juo, be abejo. Mes buvome artimi su vaikais. Maža to, kad pažįstami esame jau 25 metus – tiek, kiek ji gyveno, tiek, kiek ji buvo šioje Žemėje“, – jautriai kalbėjo ji.

Š. Barto dukterį pražudęs vairuotojas buvo neblaivus, tačiau kol kas ieškoti teisybės nukentėjusi pusė neskuba – dabar visas mintis atėmusi sunkiai suvokiama širdgėla.

„Man atrodo, kad dar per anksti apie tai kalbėti. Net nebuvo tokia mintis kilusi. Aišku, vėliau galbūt tokia mintis kils, kai bus aptariamas to žmogaus likimas“, – svarstė prodiuserė.

Pasiteiravus, ar maršrutas, kuriuo tą lemtingą naktį važiavo jauna mergina, jai buvo įprastas, J. Dikčiuvienė to konkrečiai nežinojo, tačiau patikino, kad dviračiu ji išvažiuodavo dažnai.

„Tai nebuvo kelionė namo. Ji važiavo pasivažinėti tiesiog. Ir taip baigėsi viskas. Ji dažnai išvažiuodavo dviračiu, kartu ką nors apgalvodavo, apmąstydavo. Ji tą dažnai darydavo. Tik gal ne Antakalnyje, o Valakampiuose – ten, kur ir gyveno. Mes nekalbėjome apie tai. Nežinau, kodėl tą akimirką ji atsidūrė būtent ten“, – apmaudo neslėpė pašnekovė.

Išreiškus užuojautą ir viltį, kad galbūt laikas bent kiek nors apmažins žaizdas, J. Dikčiuvienė viltingai padėkojo. „Turbūt, aš irgi to tikiuosi“, – jautriai pokalbį užbaigė moteris.

Ina Marija Bartaitė / Foto: Algimantas Aleksandravičius

Minima I. M. Bartaitė – garsaus kino režisieriaus Š. Barto ir legendinės rusų aktorės Jekaterinos Golubevos dukra. Jauna moteris taip pat dirbo aktore, yra suvaidinusi ir tėčio filmuose.

J. Golubevai dar nusifilmavus dviejuose vyro filmuose „Koridorius“ (1995) ir „Mūsų mažai“ (1996) jie pasuko skirtingais keliais. Režisieriui likus kurti Lietuvoje, jo buvusi sutuoktinė išsikraustė į Prancūziją, kur, neilgai trukus, tapo žinomo prancūzų režisieriaus Alexo Christophe'o Dupont'o, dar žinomo kaip Leosas Caraxas, mūza ir gyvenimo drauge.

Daug keliaujantis ir su dukra Paryžiuje susitinkantis menininkas šiltus santykius palaikė ir su 2011 metais, kaip spėjama, iš gyvenimo pasitraukusia žmona.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1315)