„Ši istorija tęsiasi jau daugiau nei metus. Iš pradžių į žinutes socialiniuose tinkluose rašantį vaikiną nekreipiau visai jokio dėmesio – jei esi daugiau ar mažiau žinomas, vis atsiranda visokių įkyrių rašinėtojų arba komentatorių, kurie ne tik parašo gražią žinutę, bet ir įžeidžiančiai komentuoja. Tačiau mano šis atvejis – visai kitoks“, – „Delfi“ pasakoja Laisva.

Nerijaus vardu pasivadinęs sekėjas, pasak dainininkės, jai rašo kone kas savaitę ir tai tęsiasi jau apie dvejus metus.

„Anksčiau jo paskyrą tiesiog užblokuodavau ar neatrašydavau į siųstas žinutes. Tačiau situacija suaktyvėjo ir pasikeitė tada, kai į „Instagram“ istorijas ėmiau kelti vaizdo įrašus, kuriuose matyti ir kiti žmonės. Tai galėjo būti mano kolega, mano draugai ar šeimos nariai. Jie taip pat ėmė gauti nuo paslaptingojo Nerijaus asmenines žinutes. Jos buvo absurdiškos! – sako dainininkė. – Pavyzdžiui, vienas mano kolega yra gavęs maždaug tokio pobūdžio žinutę: „Aš žinau, kad tu esi prievartautojas ir tai sužinos visa Lietuva“. Tad kai visa tai persikėlė nuo manęs ant man brangių žmonių, nusprendžiau sureaguoti.“

Vos prieš dvi dienas D. Gutauskienė-Laisva kreipėsi į policiją – parašė pareiškimą, o su ja jau susisiekė tyrėja, su kuria dainininkė aptarė visą situaciją ir veiksmų eigą.

„Įdomus faktas – tas vaikinas visada užsivardinęs tuo pačiu vardu. Kai tik aš jį užblokuoju, jis susikuria naują anketą, o vardą palieka tą patį. Tad visą informaciją, kurią turėjau, perdaviau policijai. Manau, yra daugiau žinomų žmonių, kurie su tuo susiduria, gal ne visos istorijos tampa viešos – tačiau aš noriu išsiaiškinti, kas tai per žmogus. Jei man pasakytų, kad šis asmuo turi patvirtintą diagnozę, yra neadekvatus, tuomet tiesiog paprašyčiau suimti save į rankas. Tačiau man nuoširdžiai įdomu – ar žmonės gali taip elgtis ir jaustis nebaudžiami?“ – stebisi pašnekovė.

Žinutės draugams, kolegoms ir šeimos nariams – pagrindinė priežastis, kodėl moteris nusprendė kreiptis į policiją. Dėl kai kurių Nerijaus vardu pasivadinusio Laisvos sekėjo žinučių kartais tenka aiškintis net patiems artimiausiems.

„Yra du skirtingi jo rašymo pobūdžiai – tai asmeninės žinutės, kurias matau tik aš ir komentarai po nuotraukomis, kuriuos mato ir kiti žmonės. Yra parašęs ir maždaug taip: „Kodėl apsimetinėji, tu jau seniausiai su savo vyru išsiskyrusi ir gyveni su manim“. Įsivaizduokite, kai kurie žmonės gali susidaryti įspūdį, kad mano šeimoje išties kažkas ne taip. Todėl tokius komentatorius man norisi pažaboti – labai viliuosi, kad kelias į viso šito pabaigą yra“, – tikina Laisva.

„Ne visos jo rašomos žinutės – įžeidinėjimai. Kartais nuo jų pereinama ir prie komplimentų. Pavyzdžiui, jis man rašo: „ar tu mane myli?“, „kokia tu graži“. Tiesa, grasinančių žinučių aš iš jo vis tik nesulaukiau niekada. Dažniausiai jos vulgarios, negražios, šmeižiančios. Visko nevardinsiu, nes dėl kai kurių parašytų žodžių net liežuvis neapsiverčia“, – sako dainininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (327)