„Nebuvo lengva.

Vakar popiet gavau žinutę iš mamos – atsiuntė nuorodą su kvietimu (turinčius lėtinių ligų) skiepytis nuo COVID-19 artėjantį savaitgalį. Aš nuo vaikystės sergu bronchine astma, atitinku. Pamatęs, kad atsiųstos nuorodos galūnė „.com“ ir, kad ten visokie angliški žodeliai – iškart parašiau jai, kad siunčia man kažkokį virusą arba eilinę aferistų nesąmonę (juk turi būti su kokia nors rimtesne galūne LRV.LT ar pan.). Ir dar - vakar buvo balandžio 1-oji. Po kelių minučių mama įmetė pranešimą iš Vilniaus miesto savivaldybės puslapio.

Tą akimirką pašokau į orą, sustabdžiau savo darbus, paskambinau savo redaktorei, pranešiau, kad naujas straipsnis vėluos. Paaiškinau, kad patenku į stebuklingą sąrašą – galiu skiepytis šį savaitgalį. Ir tada prasidėjo mano bandymai gauti skiepą.

Spaudžiu visas nuorodas, suvedu, ką reikia. Išmeta, kad neatitinku reikalavimų. Hmmm, galvoju – nesąmonė. Mano astma yra viskas, ko man reikia. Skambinau vienai gydytojai, skambinu kitai. E.sveikatoje susirandu, kad esu registruotas poliklinikoje, kurioje kokius 15 metų nebuvau. Skambinu ten, raštinei, skyriaus vadovei, galiausiai už skiepus atsakingam asmeniui. Visi tikrina, kodėl ir kas negerai. Vakarop praneša, kad tikrai turi pavykti. Aš ir vėl bandau, bet nieko.

Skambinu į karštąją liniją, kabu ant ragelio 40min., nusprendžiu, kad tikriausiai jau nedirba (nes 21h.). Galvoju - reiks skambinti anksti ryte. Skambinu ir vėl, laukiu ilgai – groja muzikėlė, niekas nekalba. Galvoju, na, gal dar nedirba, gal dar per anksti (8val. ryto).

Prisiskambinu apie 10val., atsiliepusi panelė dejuoja, kad negali patikrinti nieko, nes neprieina prie sistemos. Ji klausia, ar mano ligos kodas J45 (Astma) įvestas į e.svaikatą. Patvirtinu – tikrai įvestas, duokit man skiepą. Panelė sako, kad reikia laukti, kad apie pietus atnaujins info. Bazę, gal ir mano duomenys ten pateks. Nepatenka, nes bandau 12:00; 12:10; 12:20; 12:30, bandau vėl ir vėl. Vėl visiems iš eilės skambinėju, klausiu: ką daryti? Sako bandyti 13val. Ok, lygiai tuo laiku - 13val., man filmavimasis laidoje – per Zoom'ą onlinu, na, bet, ko dėl skiepo nepadarysi. Kalbu laidoje, atsakinėju į klausimus, o tuo pačiu metu ir vėl bandau registruotis. Nejuokinga, nes ir vėl nepavyksta. Na, nepatenku aš į tuos jų sąrašus. Jau beveik nusispjoviau, bet tada dar pasirodo
Andriaus Tapino postas, kad skiepų dar yra, imkit juos. Taip, taip, puikiai žinau, kad yra – matau, bet man neduoda.

Ir štai 17:29val. yra tas laikas, kai stebuklingai atsiveria vartai, prisijungiu ir man leidžia rinktis vietą ir laiką. Išsirenku, ateina patvirtinimas. Viskas, man pavyko. Aš gausiu tai, apie ką jau metus svajoju. Tai, ko už pinigus ieškojau Maldyvuose, Emyratuose ir Egipte, tai, ko pavydėjau tiems, kas jau gavo. Gausiu tai, kas yra mūsų visų bilietas į normalesnį pasaulį.

Mano pirmoji skiepo dozė bus rytoj”, – rašo Orijus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)