Pasidomėjus, ar M.A.M.A. skandalai specialiai kuriami, ar toks renginys pats savaime traukia skandalus, S. Urbonavičius teigė, kad muzikiniame pasaulyje skandalai yra įprasta kasdienybės dalis, nes jame esantys žmonės – ypatingi. „Visame pasaulyje muzikos pasaulis yra įvairus, ten žmonės labai išraiškingi, emocionalūs, visokiausių stilių, – kalbėjo S. Urbonavičius ir pridūrė. – Nėr ko čia kitaip ir tikėtis. Žmonės parodo savo poziciją, požiūrį.“

S. Urbonavičius teigė, kad organizuojant M.A.M.A. siekė parengti kuo įdomesnį reginį žiūrovams ir neturėjo minčių apie tai, kad filmavimas sukels tokį skandalą.

„Mūsų intencija buvo visai kita. Mes kaip tik norėjome kažkaip atpalaiduoti žmones, duoti kažkokią pramogą. Tiek ilgai sukaustytai mūsų muzikos industrijai, mūsų žmonėms, kurie negali nei dirbti, nei koncertuoti, tai buvo vienintelis balius kabutėse“, – kalbėjo M.A.M.A. transliacijos prodiuseris.

Ir nors visuomenė pradėjo piktintis dėl to, kad ekrane matė karantino rekomendacijų nesilaikymą, S. Urbonavičius sako, kad organizatoriai elgėsi itin atsakingai. „Nieko panašaus į balių. Buvo laidotuvės arenoje. Ta slogi atmosfera, – kalbėjo S. Urbonavičius. – Tiesiog TV kamerose mes sugebėjome sukurti tokį vaizdą, kad atseit ten kažkas tokio, kada orgija vyksta, kaip visiems atrodė, kad visi ką nori, tą daro, bet taip iš tikrųjų nebuvo.“

O kaip buvo iš tikrųjų? „Buvo griežtai laikomasi visų filmavimui nustatytų taisyklių, – kalbėjo S. Urbonavičius. – Jau metus tokiomis sąlygomis dirbu ir žinau, kaip tai daroma, kad tai sudėtinga, bet to buvo laikomasi. Tik ekrane taip atrodė vaizdelis, kad visi atsipūtę laužo taisykles, deja, taip nebuvo.“

S. Urbonavičius priminė ir pernai surengtą koncertą „M.A.M.A iš namų“, kurio metu medikams surinkta beveik 130 tūkst. eurų. „Tie patys atlikėjai eina už dyką ir koncertuoja didžiausiose Lietuvos šventėse, palaikymo akcijose. Visur yra tie patys atlikėjai. Ir dabar jie padarė sau čiut čiut lengvą atsipalaidavimo vaizdelį, nors tai tik vaizdelis, taip nėra, tai dabar puolė visi juo smerkti“, – kalbėjo prodiuseris.

S. Urbonavičius-Samas pastebėjo, kad lietuviai apskritai linkę greitai nuteisti. „Tam yra policija, taip yra institucijos, kurios patikrins, ar mes padarėme pažeidimų. Jei padarėme pažeidimų, kaip visi normalūs žmonės ir atsakysime“, – tvirtino laidos „Jūs rimtai?“ svečias.

Po laidos pradėjus kelioms valandoms policija pasidalijo naujausia informacija dėl M.A.M.A. apdovanojimų. Pareigūnai nurodė, kad yra pradėtos 42 administracinio nusižengimo teisenos.

Pareigūnai taip pat informavo, kad aštuoniems asmenims jau išsiųsti nusižengimo protokolai su nurodymais susimokėti baudas. Jei baudas sumokės per nurodytą terminą, jos dydis sieks 250 eurų.

Dar 12 asmenų turės atvykti į policijos įstaigą.

Vis dėlto, policijos teigimu, ne visi asmenys bendradarbiauja, kai kurie prašo bendrauti per jų vadybininkus ar advokatus.

Laidoje „Jūs rimtai?“ apžvelgiamos savaitės naujienos. Visą laidą su S. Urbonavičiumi-Samu gallite pamatyti čia, o „Delfi“ televizijoje laida penktadieniais, 21 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)