Šioji „Delfi premjera“ laida – neabejotinai kitokia. Įprastai muzikantai su žiūrovais sveikindavosi iš TV studijos, tačiau E. Dragūnas suteikė galimybę vaizdo klipo filmavimo užkulisius pamatyti iš labai arti. Pokalbis su dainininku nufilmuotas viešint Dubajuje – prabanga alsuojančiame mieste.

Prieš nepilnus metus Egidijaus ir Soliario duetas pristatė dainą „Tik Tok“. Šiuo metu kūrinio vaizdo klipas „Youtube“ tinkle peržiūrėtas daugiau nei 3,6 mln. kartų. Ar po tokios sėkmingos premjeros kolegoms nesinorėjo luktelėti su nauja daina? E. Dragūnas tikina, kad nėra ko laukti.

„Mes turime labai gerą laiką. Iš tikrųjų yra prikurta jau daug dainų. Esu minėjęs, kad mes ir toliau dirbsime su video, tai ir dirbame“, – sakė jis.

Kodėl kūriniui „Skrendu“ iliustruoti pasirinktas kone prabangiausiu pasaulio miestu laikomas bei dangoraižiais stebinantis Dubajus?

„O kodėl ne? – nusijuokė pašnekovas, kuris čia praleido visą žiemą. – Dabar yra toks laikas, kai, atrodo, kad čia yra geresnės galimybės dirbti, geresnis oras. Turiu daug gero laiko, kurį derinu kartu su darbu.“

K. Kozlovaitė

Pasak atlikėjo, intensyvūs filmavimai vyko ir saulei tekant, ir dieną, ir naktį. Daugelyje viešų vietų reikalingi specialūs leidimai, tad darbams buvo pasirinktos dykumos, naktiniai klubai, privati jachta, apartamentai. E. Dragūnas neslepia, kad šioms lokacijoms pravertė pažintys.

„Šitame klipe yra stilius, čia nėra svarbiausia jachta ar mašinos. Jame yra energija, stilius, laisvė, jūra. Norisi lengvumo, nes laikas yra sunkus. Vieni jį išgyvena vienaip, kiti kitaip, o aš pasirinkau tokį gyvenimą ir buvimą, kai, taip, yra sunkumai šiame pasaulyje, bet pasirinkau kovą, darbą, nestoviu vietoje. Soliaris kūrė muziką, rašėme žodžius. Norime nesipuikuodami atvežti gerą energiją į savo šalį, kad klausantis muzikos, ji suteiktų vilties, ramybės, gerą pojūtį“, – pasakojo jis.

„Čia yra tokia šalis, kur nėra paprasta atlikti filmavimo darbus. Tai yra ta neįdomioji pusė, kurią visgi reikia suderinti. Čia negali tiesiog išeiti į gatvę ir filmuoti, kaip pas mus. Aš pats dirbau, ieškojau įvairių lokacijų, važinėjau po miestą, su juo susipažinau. Jis yra be galo gražus, įdomus, čia yra daug įvairių žmonių“, – pridūrė E. Dragūnas.

E. Dragūnas

Pasiteiravus, ar kuriant vaizdo klipą įvyko kas nors ne pagal planą, E. Dragūnas patikino, kad jis ir komanda nesistengė perlenkti lazdos, tad kliūčių šioje vietoje nebuvo.

„Nebuvo kažkokių didelių užmojų, bet buvo tikrai geros idėjos, faini žmonės, kurie sutiko filmuotis. Čia yra daug lietuvių, kurie dirba video meno srityje, kurie yra labai draugiški ir mielai sutiko sudalyvauti. Jiems noriu pasakyti ačiū, nes jie padėjo mums atnešti tą energiją į Lietuvą“, – džiaugėsi atlikėjas.

Naujoji daina ir jos vaizdo klipas nėra pirmoji E. Dragūno ir Soliario sąjunga. Kuo Algimantas žavi „SEL“ lyderį?

„Iš tikrųjų pastaruoju metu mes daug bendraujame. Jis yra fainas, nuoširdus. Kodėl antra daina? Esu įsitikinęs, kad ji atneš daug gerų emocijų, šilti vėjai pūs Lietuvoje, ta muzika skambės. Gal ir dar dainų bus. Man patinka. Aš kažkaip nesureikšminu, kodėl tas ar anas. Tiesiog mes darome viską laisvai, sukūrėme, lekiame, darome, nestovime vietoje“, – pasakojo pašnekovas.

Egidijus Dragūnas-Sel ir Algirdas Minalga-Soliaris Dubajuje/ Foto: Delfi

„Buvau labai nustebintas tuo, kad Soliaris turi brolį ir jis yra nuostabus režisierius, operatorius. Sakau, tai supažindink mane su broliu. Taip atsitiko, kad mes susipažinome, susidraugavome ir dabar kartu dirbame“, – pridūrė jis.

Vaizdo klipe filmavosi ne tik dainos atlikėjai, bet ir Egidijaus mylimoji, modelis Kotryna Kozlovaitė. Dainininkas tikina, kad nei jai, nei kitiems dirbti kartu nebuvo sunku, kadangi visus jungė bendra idėja.

„Tikrai nesunku, taip nebuvo. Čia daug chebros, su kuria mes judame po restoranus, klubus. Išgirdę šią dainą visi buvo nusiteikę noriai. Kai kurie, kas filmavosi klipe, mano muzikos klauso jau nuo senų laikų. Jiems buvo maloni staigmena, kad filmuosis „SEL“ klipe, nes, pavyzdžiui, mano dainų klausė ir prieš 20 metų. Aš tiesiog draugiškai pakviečiau. Pas mus nebuvo jokios atrankos. Jaučiasi ta energija, visi kėlėsi ir rytais, ir naktimis dirbo, važinėjo – faina“, – suburta komanda džiaugėsi Egidijus.

Ne pirmą mėnesį Dubajuje su mylimąja laiką leidžiantis dainininkas pasakojo, kad ši vieta jį pakerėjo ne tik įspūdinga architektūra ar prabanga, bet ir sutiktais žmonėmis.

K. Kozlovaitė

„Mane šis miestas sužavėjo. Čia, ypač per šį momentą, yra ypatingai daug pasaulio – gali pamatyti Amerikos, Rusijos žvaigždžių. Susipažinau su begale žmonių, kurie bendrauja pliaže, klubuose. Mačiau McGregorą ir daug kitų. Čia daug kas leidžia laiką, visi linksmi, visiems viskas gerai. Ši šalis sužibėjo ypatingai šiuo metu. Čia gera būti, nuostabi žiema“, – šyptelėjo jis.

Dar vienas šios vietos pliusas yra tas, kad E. Dragūno čia beveik niekas neatpažįsta, tad jis pagaliau gali pailsėti nuo smalsuolių žvilgsnių.

Wow. Aš net atsidusau. Aš kaifuoju iš tikrųjų nuo to. Labai įdomi patirtis, kai žmonės susitikę tave klausia, kuo tu užsiimi gyvenime. Tu jiems tada rodai daugiatūkstantines minias, paaiškini, kad groji. Visi tai labai pozityviai priima, klausia, kas, kur, kodėl. Visi žmonės labai šilti, kultūringi. Labai nuostabus aptarnavimas, tau visur sako „pone“. Na, tiesiog čia yra geras lygis“, – žavisi pašnekovas.

Daugelis žiūrinčių naująjį E. Dragūno ir Soliario klipą gali pastebėti kontrastą tarp Dubajaus ir Lietuvos, kadangi ten saulė kaitina, o gimtinėje pavasaris dar tik bunda.

„Kalbant apie šalį, tai aš labai myliu Lietuvą. Aš visada giriu ją. Ji turi keturis sezonus. Čia, jeigu yra geras oras, jie turi savo vasarą, kur būna 50 laipsnių. Pas mus atvirkščiai – būna šalta žiema. Bet aš to nesureikšminu. Aš, kaip žmogus, kuris dirba šou ir pramogų versle, turiu atnešti gerą emociją. Tai yra pagrindinis mano noras ir gera daina. Mes įdėjome daug darbo. Daugiau darbo nei pinigų. Daugelyje atvejų mums padėjo draugai, nes nežinojome, kaip čia viskas vyksta“, – neslėpė jis.

Egidijus yra vienas iš nedaugelio muzikantų, kuris skelbia apie savo būsimą koncertą. Dalis atlikėjų renginių artimiausiu metu neplanuoja dėl koronaviruso padėties. Ar „SEL“ lyderis yra užtikrintas savo šou Klaipėdoje?

„Aš galvoju, kad jis bus. Aš tikiu. Bet bendrauju su muzikantais ir tikrai ne visiems geriausi laikai, bet vėlgi, kaip tu priimsi tą momentą. Aš noriu dirbti ir toliau dirbu. Man tai nedaro įtakos. Susigalvoju kažką ir darau. Bandau to siekti ir viskas.

O toliau... Aš labai džiaugiuosi, be proto džiaugiuosi, kad vėl grįžau prie Ten Wallso. Jis su vienu iš Švedijos prodiuserių man parašė labai gražią dainą ir šiuo metu yra ruošiamas video klipas. Tai bus, sakykime, bomba. Bus didelė ir brangi bomba. Negaliu išduoti visų paslapčių, bet tam pasiruošimas yra didelis. Na, aš pagaliau noriu nustebinti ne tik Lietuvą, bet ir pasaulį. Tai maža užuomina. Kol kas nenoriu pasakoti, kaip tai atrodys, bet jau šiandien ruošiamės ir dirbame ties nauju projektu“, – intrigavo pašnekovas.

Delfi turėjo progą Dubajuje pabendrauti ir su Soliariu, kuris nestokojo gražių žodžių apie kolegą E. Dragūną ir jo požiūrį į muziką.

„Idėja vaizdo klipą filmuoti čia kilo ne man, o Egidijui. Jis norėjo filmuoti kažkur kitur, įdomiau. Jis visada savo kartelę kelia aukščiau virš Lietuvos ribų, tai man labai patinka. Manau, kad daug geresnis rezultatas išeina, kai daugiau saulės ir šypsenų. Man, regis, čia geresnė lokacija“, – šyptelėjo jis.

Prisiimti laurų už dainų tekstų ar melodijos kūrybą Soliaris taip pat neskuba ir tikina, kad Egidijus dažnu atveju yra bendras kūrybos ir idėjos generatorius, be kurio žinios vargu ar kas išeitų.

„Aš negalėčiau pasakyti, kad kuriu dainas. Turiu omenyje, kad Egidijus Dragūnas yra viso proceso generatorius tiek muzikoje, tiek vizualinėje pusėje. Jis dalyvauja visada visur. Yra jau daug metų dirbantis profesionalas, iš kurio vertėtų pasimokyti bet kuriam Lietuvos ir ne tik Lietuvos atlikėjui. Jis turi didelę patirtį. Aš į jį žiūriu, mėgaujuosi, dalyvauju ir semiuosi patirtį.

Egidijus Dragūnas-Sel Dubajuje

Taip, pati dainos idėja gimė man, bet tai buvo juodraštinis variantas. Įprastai būna, kad pradedi su viena idėja, o su Egiu pabaigi jau su visai kitu finaliniu variantu“, – pasakojo Soliaris.

Dainininkas teigė, kad dainos gimimas įvyko visiškai neplanuotai, kai jis su Egidijumi tiesiog dalijosi savomis idėjomis.

„Nieko priverstinai nedarėme. Išėjo viskas gana atsitiktinai, mes susitikome studijoje, pasidalinome savo idėjomis ir, matyt, tos idėjos buvo vertos, kad jas išleistume į viešumą. Viskas nutiko spontaniškai. Muzikoje apskritai nėra taip, kad, štai, šiandien parašysiu hitą. Taip nebūna. Turi ateiti tam laikas, vieta – būtent taip ir gimsta geriausios dainos. Taip buvo ir šįkart. Mes nieko nespartinome, neskubinome proceso, tiesiog taip išėjo. Prireikė 15 metų, kad išleistume gerą dainą“, – juokėsi pašnekovas.

Prieš išleidžiant dar vieną dainą su Egidijumi Soliaris neslėpė baimės. Atlikėjas tikino, kad ir su kūriniu „Tik Tok“, ir su daina „Skrendu“ jis jautė nerimą, ar jam pavyks išpildyti savo bei kitų lūkesčius.

„Mes stebėjome patį procesą, kaip žmonės reaguoja į mūsų bendrą kūrinį. Nežinau, kaip Egidijui, bet man asmeniškai buvo šiek tiek baisu, nes kūrinį dariau su labai žinomu ir geru Lietuvos atlikėju. Norisi nenuvilti ir bent jau neatsilikti nuo tos kartelės, kurią jis yra užsikėlęs Lietuvoje. Tai bandžiau padaryti viską, kaip įmanoma geriau. O žmonės sureagavo pakankamai teigiamai, todėl mes sugalvojome tą tradiciją pratęsti. Bet vėlgi – spontaniškai. Nebuvo jokių minčių, kad pabaigus vieną kūrinį būtinai darysime kitą. Taip nebuvo. Gyvenome savo gyvenimus atskirai ir vėl susibėgome. Labai smagu, kad tas antras kūrinys gimė“, – neslėpė jis.

Pasiteiravus, ar nebaisu dirbti su pačiu E. Dragūnu, Soliaris patikino, kad baimės konkrečiai „SEL“ lyderiui nejuto, tačiau šalia tokio žmogaus labai daug ko išmoko.

„Aš matau, kad kol mes visi svajojame, jis tiesiog ima ir padaro. Jis dirba ir įgyvendina savo svajones, jam nėra neįmanomų dalykų. Aš labai daug patirties pasisėmiau per šią kelionę ir daug ko išmokau. Iš kiekvienos dainos mokaisi, vis sau pasakai, kaip reikia toliau elgtis, kaip reikia kurti. Patarčiau visiems Lietuvos atlikėjams svajoti ir daryti – eiti svajonės link. Tai yra vienintelė sėkmės formulė“, – tikino muzikantas.

Soliaris

Dainininko nebaugino ir tai, kad Egidijus kūrybine prasme užsimoja plačiai. Priešingai, tai – puikus pavyzdys.

„Aš galiu pasakyti, kad mes daug diskutavome šia tema. Egidijus man dažnai pasako, kad tu tai darai dėl savęs. Tu nedarai dėl kitų. Mes nedarome konkrečiai Lietuvai, neskaičiuojame investicijų, mes darome, kad mums būtų gerai, kad nebūtų gėda už tai, ką mes padarėme. Tikrai nėra kartelės viršaus, nėra lubų. Jeigu jas pramuši su vis nauju gabalu – yra labai gerai. Mes nežiūrime į tai, kad tai gali būti per daug Lietuvai. Lietuva yra galimybių šalis. Dubajuje filmuojame dėl įvairenybės, o ne dėl to, kad Lietuvoje blogai. Čia dabar yra tam sąlygos, geras oras, saulė, o daina būtent atitinka tą nuotaiką, dėl to ir pasirinkome šią lokaciją“, – aiškino Soliaris.

Visą dueto interviu ir išskirtinius kadrus galite išvysti aukščiau esančiame vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)