Tiesa, susisiekus su VAT atstove, ši teigė, jog bylos nagrinėjimas buvo atidėtas. Teismas elektroniniu paštu gavo Monikos Šalčiūtės prašymą atidėti bylos nagrinėjimą.

Šiuo metu numatytas ir dar vienas teismo posėdis, jis vyks balandžio 12 dieną.

Kovo 2-ąją vykusiame posėdyje, kuris transliuotas nuotoliniu virtualiu būdu per „Zoom“ platformą, M. Šalčiūtė nepasirodė. Tuomet teismas minimą bylą pasirinko atidėti, kadangi buvo manoma, jog administracinėn atsakomybėn patraukta socialinių tinklų garsenybė nė nežinojo apie posėdį.

Šaukimai į teismą M. Šalčiūtei buvo išsiųsti, tačiau nebuvo aišku, ar ji juos gavo, matė ir perskaitė. Iš viso per gana trumpą laiką buvo pateikti du pranešimai, tačiau teismas nebuvo įsitikinęs, kad minimi dokumentai M. Šalčiūtę pasiekė, mat į nė vieną iš jų moteris neatrašė.

Minima byla M. Šalčiūtei iškelta pagal LR ANK 505 str. 1 d. t.y. Kliudymas įstatymų įgaliotiems pareigūnams įgyvendinti jiems suteiktas teises ar atlikti pavestas pareigas, jų teisėtų reikalavimų ar nurodymų ir kolegialių institucijų ar valstybės pareigūnų sprendimų nevykdymas.

Po pirmojo posėdžio teismo atstovė Delfi sukonkretizavo, kad byla M. Šalčiūtei iškelta už tai, jog ji VMI nepateikė prašomų dokumentų už 2017, 2018 ir 2019 metus. Kitaip tariant – asmuo nevykdė nurodymų. Toks nusižengimas fiziniams asmenims gali užtraukti baudą nuo 80 iki 780 eurų.

Administracinėn atsakomybėn patraukta socialinių tinklų garsenybė teisme laukiama dėl to, nes norima ją apklausti, taip konkrečiau įsigilinant į situaciją, kad būtų nustatyta aiškesnė minimo nusižengimo sudėtis.

Delfi bandė susisiekti su M. Šalčiūte, tačiau nesėkmingai – ji nekėlė telefono ragelio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)