Į M.A.M.A apdovanojimus drauge su žmona Ramute atvykęs muzikantas papasakojo, kaip leidžia karantiną. Virgis tikino, kad nuobodžiauti tikrai netenka.

„Yra ribojimų, bet ir yra ir gerų dalykų. Pavyzdžiui, aš išmokau savęs negailėti. Supratau, kad kiti turi didesnių bėdų nei aš. Žmonės mėgsta save mylėti, o aš supratau, kad reikia atsisukti ir į kitus. Per pirmąjį karantiną visi ėmė daryti generalinę tvarką namuose, o aš susitvarkiau savo dainų garažą. Vis dėlto kūrinių yra daug – virš 350 ir dar pilna juodraščių, iki kurių pagaliau prisikasiau. Vakar radau dainą, kuri buvo sukurta 1979 metais, tad dabar vyksta karas tarp Virgio ir Stakėno. Jeigu daina bus pakeista daugiau nei 50 proc., tai bus jau kitas kūrinys, jei mažiau – senasis”, – Delfi kalbėjo pašnekovas.

Be veiklos, susijusios su muzika, Virgis atskleidė atradęs ir naują užsiėmimą.

„Visą gyvenimą esu vienišius. Manau, kad turiu kokias 10 profesijų, kurias esu įvaldęs, tik neturiu diplomų. Be muzikos kūrybos, režisūrinių sprendimų ėmiausi ir kitos veiklos – pradėjau rašyti knygą. Šie metai – 50-ieji, kai Virgis yra kūryboje, – šyptelėjo garsus atlikėjas. – „Baladės po skrybėle“ bus neįprasta knyga. Ten bus tekstai, akordai, legendos. Negana to, tikriausiai bus pridėtas ir brūkšninis kodas, tad bus galima paklausyti specialiai įrašytą gitarinę baladės versiją. Be to, pradėjau labai rimtai žiūrėti į socialinius tinklus – mano amžininkai negali tuo patikėti.“

V. Stakėnas į M.A.M.A atvyko ne tik kaip svečias. Čia jam teko ir pasidarbuoti raudonojo kilimo zonoje kalbinant atlikėjus. Muzikantas sako, kad tokios rolės dar nebuvo išbandęs, tačiau mielai sutiko imtis.

„Visada į save pasižiūriu iš šono ir matau tai, ko nemato kiti. Pats sau esu teisėjas, o pabaigoje, jeigu įmanoma, visada save išteisinu“, – prisipažino V. Stakėnas.

Nors situacija dėl koronaviruso šalyje vėl prastėja, garsus muzikantas sakė, kad su kolegomis susitikti labai smagu. Pasak Virgio, muzikos pasaulio atstovai turi ir savų ritualų.

„Privalai vadovautis taisyklėmis, būti atsakingas. Bet to bendravimo labai reikia. Muzikantai susitikę apsikabina. Čia yra indėniškas įprotis, kuris tarsi pasako – aš esu jūsiškis, aš esu savas. Žinau, kad šiandien to daryti negalima, bet keletą kartų tai padariau, – juokėsi muzikantas. – Man patinka matyti muzikantus, kuriuos aš žinau, pažįstu. Taip pat patinkamatyti ir jaunus atlikėjus – jie labai geranoriški. Man patinka bendrauti su jais. Dauguma jų stipriai jaunesni už mano dukrą ir šiek tiek jaunesni už vyresnę anūkę.”

Nors vienturtė Virgio ir Ramutės dukra su šeima gyvena už Atlanto, muzikantas teigė, kad bendrauja jie dažnai – kantri muzikos legenda užsiminė ir apie artimiausius kitos dienos planus.

„Daug bendraujame. Štai šiandien naktį grįšiu namo, o ryt vakare turėsime eilinę sekmadienio „Skype“ pokalbių sesiją. Jie klausinės, ka šiandien vyko – viską stebi, žino. Noriu dar kai ką pasakyti – mano žmona, kurios gimtadienis bus greitai, praėjusio gimtadienio proga gavo dovaną. Dukra padovanojo kelionę į Veneciją. Jos planavo mergaičių savaitę. Tačiau kelionė neįvyko dėl pandemijos – tai buvo skaudu. Vasarą turėjo atvažiuoti anūkai, sesuo, draugai – jie visi negali to padaryti. Mes labai jų pasiilgome“, – tikino V. Stakėnas.

Dėl pandeminės situacijos muzikanto šeima negali pamatyti vienas kito, tačiau Virgis džiaugiasi, kad ne vienerius metus organizuojami muzikos apdovanojimai tądien vis tik įvyko.

„Visiems yra liūdna. Tik aš bandau būti socialiai atsakingas. Būdamas neatsakingu galiu pridaryti bėdų ne tik sau. Šiandien štai turiu apyrankę, esu jau kokį šeštą kartą testuotas – eis į asmeninį muziejų. Labai noriu pasidžiaugti vienu dalyku. Juk žvelgiant į visą situaciją, kone lengviausia išeitis būtų atšaukti M.A.M.A apdovanojimus. Bet gerbiu žmones, kurie čia yra, kurie dirba, kad visa tai įvyko. Nežinau, kuo visa tai baigsis, bet man čia patinka“, – kalbėjo kantri muzikantas.

Nebuvo galima neatkreipti dėmesio ir į Virgio aprangą – ji buvo išties išskirtinė. Muzikantas prisipažino, kad įvaizdį jam padeda kurti žmona, kuri kartais drabužius ir patobulina.

„Pavyzdžiui, ši skrybėlė yra dovana už koncertą iš Kolorado lietuvių bendruomenės. Kai aš ją užsidedu, man sako, kad po šita skrybėle aš atrodau mažiukas. Bet aš ją įlenkiau, o mano žmona Ramutė sako: kažko trūksta. Gitarėles, esančias ant skrybėlės, parsisiunčiau. Viena kainavo 20 centų. O žmona sugalvojo padaryti iš to štai tokį raštą. O gitara man – šventas reikalas“, – sakė Virgis Stakėnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)