Renginyje dalyvavo ir vos suktis spėjo dizaineris Juozas Statkevičius, rūpinęsis Lolita Zero virtusio aktoriaus Gyčio Ivanausko bei TV laidų vedėjos Indrės Stonkuvienės, pasipuošusios 19 amžiaus tradiciniu kinų vestuvinių galvos papuošalu, įvaizdžiais.

„Gali būti, kad kiti sakys: „Ta Stonkuvienė visai išprotėjo“. Tačiau jūs supraskite, taip apsirengti dar ne kiekvienas gali. Reikia turėti atitinkamus charaktero bruožus ir sugebėti nešti penkių kilogramų karūną. Gražią suknelę apsivilkti gali bet kuri mergaitė, o ji yra televizijos žvaigždė. Pamatę Indrės nuotrauką juk galėtume laisvai pasakyti, kad ji – iš „Grammy“ apdovanojimų. Kodėl nepasigėrėti? Kodėl iš paprastų fasonų nepereiti į aukštąją madą? Norisi, kad būtų taip, kaip pasaulyje, juk mes irgi esame Europa ir kuriame madas ne prasčiau nei kiti. Jau aš nuo kuklumo tikra nenumirsiu.

Lolita lygiai taip pat – būdavo su popierinėmis, netikromis suknelėmis, o dabar ji apsirengusi tikriausią heute couture. Mes prie tos suknelės dirbome devynis mėnesius. Ten yra panaudoti devyni kilogramai stiklinių karoliukų. Suknelė sveria apie dešimt kilogramų. Ją praėjusiais metais per kolekcijos atidarymą dėvėjo aktorė Severija Janušauskaitė“, – pasakojo dizaineris.

Gytis Ivanauskas

Nors pandemijos laikotarpiu ne vienas kūrėjas yra pasiskundęs įkvėpimo stoka, J. Statkevičius tokios problemos toli gražu neturi. Neseniai naujausią savo kolekciją pristatęs dizaineris taip pat kuria kostiumus dviem naujiems spektakliams.

„Nuotaika puiki. Mane į šį renginį Martynas Tyla kviečia jau daug metų. Esu jam labai už tai dėkingas. Gaila, kad jubiliejinė šventė – tokiu liūdnu metu. Norėtųsi pareikšti užuojautą visiems, pandemijos metu netekusiems artimųjų. Bet gyvenimas eina savu keliu. Šioje šventėje dalyvauja nemažai pažįstamų veidų, norisi jiems padėti. Galbūt ne tiek patiems aktoriams ar atlikėjams padėti, bet padaryti taip, kad žiūrovas atsigautų. Nes iš tiesų yra labai liūdna. Kas padaro šalies prestižą? Menas, mada, kultūra ir muzika, dėl ko mes šiandien susirinkome. Ne prekybos centrai. Nieko neturiu prieš prekybos centrus, tačiau mes pusę metų vien tik tai ir girdime – užsidarys, atsidarys. Kodėl mes nešnekame apie dalykus, kurie yra būtini žmonėms. Visiems jau stogai važiuoja todėl, kad negali eiti į teatrą ar koncertą.

Mano paties stogu nučiuožti dar nebuvo kada. Per pirmąją pandemijos bangą siuvome kaukes, o dabar – kolekciją. Bet buvo labai sunku, nes nėra klientų, o tuo pačiu – ir pinigų. Nėra rezervų. Bet man svarbu ir nepaleisti žmonių, kurie su manimi dirba jau trisdešimt metų. Esu tikrai dėkingas savo komandai, savo siuvėjoms, kurios man kaip šeima. Manau, gavosi neblogai, nes turėjome pakankamai laiko. Per tą laiką dar spėjome ir sukurti dvejus kvepalus – raudonus ir baltus. Tuoj atsiras ir naujų liemenėlių, ir apatinių. Žodžiu, dirbam, nesėdim tikrai“, – kalbėjo garsus dizaineris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)