„Šiai dienai mes negalime veikti ir, kadangi neturime lėšų susimokėti už nuomą, komunalinius, o subsidijos vėluoja, mums tenka išsikraustyti iš patalpų ir įrangą sandėliuoti. Dar ne viską išsinešėme: vieną klubą visiškai iškraustėme, o kitą dar tebekraustome. O paskui žiūrėsime – jeigu sulauksime subsidijų, su ta įranga kelsimės į naujas patalpas. Na, o jeigu valdžia nepadės, nežinau, galbūt reikės parduoti viską ir uždaryti verslą“, – „Delfi“ sakė Ž. Savickas.

Kadangi per pandemiją užsidarius finansinių sunkumų neatlaikiusiems verslams atsilaisvino nemažai patalpų, vietų, kur Ž. Savicko klubai galės pratęsti veiklą, netrūksta. Deja, pašnekovui neramu dėl planuojamos finansinės pagalbos iš valstybės.

„Labai sudėtinga, nes verslo parama labai vėluoja. Ir tokių atvejų daugybė – nuomotojams baigiasi kantrybė. Teko girdėti, kad kai kurie nuomotojai ir delspinigius ėmė skaičiuoti, ir net kainas kelti. Žinoma, kai kur sutartyse būna numatytas kainų kilimas. Tad jeigu verslo parama vėluos dar ilgiau, gali būti, kad po pandemijos nebus kam atsidaryti“, – komentavo galiūnas.

Ž. Savickas sako, kad pasibaigus pandemijai teks spręsti nemažai iškilusių sunkumų ir adaptuotis prie naujo verslo modelio. Pasiteiravus, ar pavieniams sporto klubams sudėtingiau išlikti nei rinkos gigantams, sportininkas nesumenkina nė vieno verslo naštos.

„Smulkiesiems verslams tikrai nelengva išlikti, tačiau, manau, tinkliniai sporto klubai susiduria su ne ką mažesnėmis problemomis. Juk jų plotų kaštai yra dar didesni. Tad gali nusiristi dar didesnė bankrotų banga“, – įsitikinęs Ž. Savickas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (276)