Pasipiktinusių žmonių tarpe buvo užfiksuotas jaunuolis, laikantis plakatą su užrašu: „Šimonytę į Sibirą, Raskevičių ant kuolo“. Ši mintis itin papiktino Eimutį Kvoščiauską. Aktorius feisbuke teigė, jog toks pasisakymas itin įžūlus – taip kalbėti galėtų tik apie tremtį nieko neišmanantis žmogus.

„Ar tas jaunuolis, laikantis kartoninę atbrailą su užrašu siunčiančiu žmogų į Sibirą, ką nors yra girdėjęs apie tremtį ar Sibirą?!

Ar tiesiog savo buka galva paėmė iš mitingo organizatorių tai ką jie davė?

Ar mitingo organizatoriai nėra nieko girdėję iš savo senelių apie skaudžią ir tragišką lietuvių tremtį?

Ir štai, tie patys žmonės prisidengę trispalve rėkia, kad kažkas nori išardyti jų tradicines šeimas, bažnytinį tikėjimą ir protėvių sukurtas vertybes.

„Brangieji", tai ar nesuprantat , kad jūs patys trypiat tas vertybes?

Apie antrą sakinio dalį kartoniniame lape net nekalbu, nes ko tikėtis iš tokių žmonių, kurie sugeba tyčiotis iš skaudžiausio ir tragiškiausio Lietuvos istorijos etapo. Kur iki šiol daugelis lietuvių negali išsigydyti žaizdų, kurios pereina iš kartos į kartą.

Kokia visgi baisi, šlykšti ir buka yra mūsų visuomenės dalis.

Mano močiutė buvo partizanė, ryšininkė, politinė kalinė ir tremtinė. Ji ir jos pusė šeimos buvo ištremta ilgiems metams į Sibirą. O likęs brolis, partizanas, sušaudytas miške.

Man šlykštu skaityti tokius užrašus, kai kažkoks pienburnis gali pasiųsti žmogų į Sibirą. Nacistai ir fašistai tik taip gali elgtis.

Supykino ir pradėjo krėsti šaltis.

Norėčiau tam jaunuoliui ir mitingo organizatoriams papasakoti apie tremtį, ko kaip suprantu nesugebejo padaryti jų tėvai ir seneliai”, – feisbuke rašė E. Kvoščiauskas.

Visą įrašą galite paskaityti čia.

Akimirkas iš mitingo galite pamatyti fotogalerijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (736)