„Facebook“ paskyroje L. Tamulytė-Stončė viešai išreiškė savo požiūrį į esamą situaciją ir kaip, jos akimis, šalyje valdoma koronaviruso grėsmė.

„Viskam yra kantrybės ribos. Maldyvai – prašom!!! Egiptas – prašom!!! Joniškis – b..is tau į akį!

Pusę metų negaliu aplankyti tėvų ir parodyti, kokia didelė jau mūsų mažylė – jų taip laukta anūkė. Gal gana tyčiotis? Dėjau giliai ant visų verslininkų džiaugsmo dėl parduotuvių atidarymo ir be šmutkių eina gyventi. Kas man grąžins laiką, kurį prarandame be artimųjų?“ – apmaudą liejo žinoma moteris.

Emocionalus L. Tamulytės-Stončės įrašas socialiniuose tinkluose sulaukė nemažai palaikymo. Ne vienas internautas pritarė, kad pyktį kelia tai, jog keliauti į kitas šalis leidžiama, o į kitą savivaldybę – ne.

Delfi susisiekus su Laima, ši neslėpė nusivylimo – spalio 29-ąją gimusi jos ir vyro dukrelė šeimoje atnešė daug džiaugsmo, deja, mažylės seneliai dar gyvai nematė.

Judėjimo ribojimai

SAM Vyriausybei siūlo nuo kovo 16 dienos, 00.00 val., iki kovo 31 dienos, 24.00 val., riboti asmenų judėjimą Biržų rajono, Klaipėdos miesto, Kupiškio rajono, Marijampolės, Neringos, Panevėžio miesto, Panevėžio rajono, Šalčininkų rajono, Širvintų rajono, Švenčionių rajono, Trakų rajono, Utenos rajono, Varėnos rajono, Vilniaus miesto, Vilniaus rajono, Visagino savivaldybėse, – į šias savivaldybes asmenims draudžiama atvykti ir išvykti iš jų.

Visos šalies savivaldybės, kuriose 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka daugiau nei 200 atvejų, judėjimo ribojimai liks galioti.

Kaip ir anksčiau, būtų taikomos šios išimtys.

Į šias savivaldybes asmenims draudžiama atvykti ir išvykti, išskyrus atvejus, kai vykstama:

  • į savo gyvenamosios vietos savivaldybę;
  • į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę dėl artimų giminaičių mirties;
  • į darbą (darbo reikalais), kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje;
  • į aptarnaujančius tarptautinius keleivių maršrutus oro, jūrų uostus, autobusų stotis ar iš jų;
  • dėl sveikatos priežiūros paslaugų;
  • kai asmenys, gyvenantys besiribojančiose Klaipėdos miesto ir rajono, Panevėžio miesto ir rajono, Vilniaus miesto ir rajono savivaldybėse, juda tarp nurodytų besiribojančių savivaldybių;
  • dėl kitų objektyviai pagrįstų neatidėliotinų priežasčių, kai vykti į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę yra neišvengiamai būtina.


Šis ribojimas taip pat netaikomas vienos šeimos ar vieno namų ūkio nariams, vykstantiems į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kurioje jie turi nekilnojamojo turto, priklausančio vienam iš šeimos ar namų ūkio narių nuosavybės teise.

SAM pateiktame dokumente taip pat siūloma, kad duris galėtų atverti zoologijos ir botanikos sodai uždarose erdvėse.

Delfi primena, kad karantinas visoje Lietuvoje pratęstas iki kovo 31 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (289)