Apie netektį socialiniame tinkle pranešusi Diana žinia sutiko pasidalinti ir su „Delfi“ skaitytojais.

Kad tu žinotum kaip man gaila...

Mano Princas! Vakar, vėlai vakare eidami miegoti, kaip visada prieš miegą norėjom išjungti apšvietimą terariume. Mūsų augintinis, smauglys Princas galėjo nejudėdamas gulėti valandomis. Bet dabar viskas buvo kitaip... Šį kartą sustingo visam laikui.

Buvai mano partneriu, bičiuli.

Beveik 30 metų gyvenai su mumis. Kartu keliavom į skirtingas pasaulio šalis. Japonija, Kataras, Indija, Kuveitas...

Dalyvavom filmavimuose, fotosesijose. Tai viena mano mėgstamiausių nuotraukų: Diana ir jos partneris karališkas smauglys Princas.

Kaip dabar be tavęs liūdna.

Buvai šaltakraujis, bet mes visi tave šiltai mylėjome“, – feisbuke rašė Diana.

Smauglys princas 2019 gruodį dalyvavo televizijos laidoje „Vido Video“, kur jo šeimininkė studijos svečiams bandė įrodyti, jog atsikratyti įvairių baimių įmanoma.

Druskininkuose, nuosavame name gyvenanti Diana neslepia meilės gyvūnams – ji taip pat augina du Juoduosius rusų terjerus ir katę.

Šių metų vasarį D. Gaičiūnaitė-Dirmė patyrė dar vieną šoką – vos neprarado keturkojo Timo. Pasak magės, pačiame žiemos viduryje jam įsisegė erkė, o augintinis vos išgyveno.

„Tylėjau ilgiau negu mėnesį! Nieko nesakiau, nes nežinojau kaip baigsis ši istorija. Sausio mėnesį, kai jau buvo šalta ir daug sniego, mūsų šuniui Timukui įkando erkė. Sausį, ar galite įsivaizduoti? Visada naudojau keletą apsaugos priemonių nuo erkių, bet egzistuoja nuomonė, kad žiemą parazitai negresia. Netiesa! Ir štai Jums įrodymas!

Kai tik pastebėjome požymius (nuotaikos pasikeitimas, eisenos sutrikimai ir, kas be ko, tamsi šlapimo spalva), iš karto nuvažiavome pas veterinarę gydytoją Jurgitą. Suleidom injekciją nuo babeziozes. Tačiau nuo erkės nuodų jau buvo prasidėjusios komplikacijos. Kraujo tyrimai buvo kelis kartus žemiau normos. Kepenų būklė kritinė. Šuniuko akys, lūpos, gleivinė pageltonavo. Labai šlykšti spalva! Šuo tik gulėjo ir nekėlė galvos 9 dienas . Mes kas dvi valandas dieną naktį turėjome jį apversti.

Buvo baisu. Ar buvo abejonių, kad išgyvens? Tikrai taip. Nežiūrint į nieką, nusprendėm, kad jeigu yra nors vienas šansas išgyventi, mes jo nepraleisim! Jurgita sukūrė reanimacijos planą, vaistai, injekcijos, antibiotikai, papildai ir prasidejo kova. Iš švirkšto gėrė vandenį, jogurtą, sultinį. Siusiojo per kateterį. Ir lašelinės! Tai mano mėgstamiausia dalis! Naktimis laukiau iki paskutinio lašo. Pirmą kartą išbuvau namuose mėnesį, net į parduotuvę nenuėjau. Viskuo rūpinosi vyras. Ačiū, mielasis.

9 dieną pasakiau stop – šuo negali gyventi nejudėdamas! Priėjau prie Timos ir pasakiau: stokis! Einam į lauką. Ir jis atsikėlė! Ėjo sunkiai, bet pats. Pradėjo valgyti sniegą. Mes žiūrejom ir negalėjome patikėti savo akimis. Taip Timoša po truputį pradėjo sveikti. Reanimacija pavirto į reabilitaciją. Esu šunininkė su stažu, bet į scenarijų, kad erkės kanda žiemą, netikėjau. Dabar tikiu. Prašau, patikėkit ir Jūs. Taip būna. Mes ir toliau laikomės gydymo plano”, – feisbuke rašė Diana.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)