Paskutinį koncertą rudens pradžioje turėjęs dainininkas atskleidė, kiek žmonių turi ateiti į pasirodymą, kad jis nebūtų nuostolingas.

„Mes sakome taip – tu pradedi uždirbti, jeigu ateina 4000 žmonių. Tada viskas, kas yra virš, yra tau į kišenę. Jeigu neateina 4000, reiškia tu minuse“, – pasakojo Marijonas.

Prieš kurį laiką pasirodė žinia, kad rusų atlikėjas Filipas Kirkorovas yra įtrauktas į nepageidaujamų asmenų Lietuvoje sąrašą ir jam uždrausta atvykti į šalį. Dainininkas M. Mikutavičius laidoje prisiminė savo tiesioginį susidūrimą su Lietuvoje populiariu rusų atlikėju.

„Tiesą sakant, jis buvo vienas iš mano nemėgstamiausių atlikėjų. Bet aš su juo esu daręs interviu – du ar tris kartus. Ir visi jie buvo vitališki ir įdomūs, – kalbėjo laidos pašnekovas. – Vienas buvo „Tangomanijos“ laikais. Galiu papasakoti, buvo labai įdomi istorija. Buvo gal kokie 1998 metai. Jis atvažiavo į Lietuvą – kaip visada pasipūtęs. Vaikščiojo po tuomet dar gyvų Sporto rūmų užkulisius ir mes ėmėme ieškoti, kur galima padaryti su Kirkorovu interviu. <...> Radome, mūsų akimis, normaliųą lokaciją. Atėjo Filipas ir sakė maždaug taip: „Čia? Šalia tų plytelių? Čia aš, toks didis kūrėjas, duosiu jums interviu? Kas aš jums, dantistas?“ Jo vadybininkas ėmė lakstyti, rautis plaukus nuo galvos, ir prašyti kitos lokacijos. <...> Paskui mes radome vietą, tai buvo 220 kabinetas antrame aukšte, kur rinkdavosi visi žurnalistai ir muzikantai gerti degtinės.“

Pastarųjų savaičių visuomenės susiskaldymas kelia nemažai nerimo. Neprieinama vieningos nuomonės dėl Stambulo konvencijos. Savo įsitikinimais socialinėje erdvėje dalinasi ir žinomi žmonės, šiuo klausimu pasisakė ir prezidentas Gitanas Nausėda. Laidoje M. Mikutavičius sakė, kad dėl vieno teiginio palaiko prezidentą.

„Kol kas nematau tokio siaubingo susiskaldymo, koks buvo Kedžio istorijos atveju. Todėl į šią sitaciją žiūriu ramiau. Tais laikais, pamenu, giminė ėjo prieš giminę. Aš pats turėjau tokių patirčių. Šiuo metu, man atrodo, viskas užges, gal anksčiau ar vėliau vėl įsižiebs, bet tai išstums kitos aktualijos, – įsitikinęs dainininkas. – Būsiu gal nelabai populiarus tarp savo daugelio draugų ir jų pasaulėžiūros, bet kai mūsų prezidentas pasako, kad socialinėj erdvėj yra įsigalėjusi tam tikrai inkvizicija, tai iš esmės nemėgdamas to, kad jis palaiko vieną pusę, bet nepalaiko kitos, aš su tuo sutikčiau. Kartais netgi pagalvodavau, kad jei kieme mums augant būdavo tie, nuo kurių galėdavai gauti į kailį dėl to, kad jie turi raumenų, tai reikia pripažinti, kad dabar socialinėje erdvėje tais pačiais marozais tampa kur kas intelektualesni žmonės. Bet jie turi ne raumenis, o išmanymą, kartais patirtį.“

Tiesa, atlikėjas laidoje užsiminė, jog perskaitė ir įsigilino į Stambulo konvenciją – čia Marijonas rado ne vieną diskusijas sukeliantį punktą. Nepaisant to, vyras tikino, kad dėl šiuo metu aistras visuomenėje keliančios konvencijos neturi konkrečios asmeninės nuomonės.

„Aš supratau, kad man nepatinka nei viena, nei kita pusė. Aš nelaužysiu rankų, jei konvencija būtų priimta. Nepergyvensiu, jei jos nepriims. Pagalvojau sau tyliai, kad galbūt tai reiškia, jog esu gėjus, kuris muša savo žmoną, – juokėsi Marijonas. – Kita vertus, aš nesu gėjus ir net neturiu žmonos. Ir man tie dalykai nesuprantami. Bet aš matau labai racionalių balsų tiek iš vienos, tiek iš kitos pusės. Aš suprantu tam tikrą žmonių atsargumą. <...> Kažkur perskaičiau, kad moterys patiria smurtą dėl to, kad jos yra moterys. Man tai atrodo iš piršto laužta tiesa – aš nežinau, ar tai yra įrodyta, nes, mano galva, moterys patiria smurtą ne todėl, kad jos moterys ar kad jų iš principo kažkas nekenčia. Aš manyčiau, kad jos patiria smurtą dėl to, kad vyrai yra avigalviai kai kurie ir jie pirmiausiai yra stipresni fiziškai, todėl nebijo gauti atgal. Taip pat jie tai daro ir dėl daugybės kitų socialinių aplinkybių – auklėjimas, išsilavinimas, psichotropinės priemonės.“

Paklaustas, kokių kelių nepatartų išbandyti sūnui, Marijonas atsakė vedinas savo paties išgyventų patirčių.

„Galbūt net nenoriu, kad jis bandytų kelius, kuriuos aš bandžiau. Bet visi mes žinom, kad ir ką tiems vaikams besakysi, jie norės savo klaidas padaryti patys, – kalbėjo dainininkas. – Gyventi sveikiau aš jam linkėčiau.“

Apie tai, ar M. Mikutavičius žada eiti į Seimą, ką galvoja apie tradicinę šeimą ir ką šiandien keistų, grįžęs į „Tangomanijos“ laikus, galite išgirsti paklausę „Žinių radijo“ laidos „Greiti pietūs“.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (333)