Federacijų atstovai D. Niūniavos pavardės nežino

Kiek mažiau nei prieš parą paviešintas vaizdo įrašas peržiūrėtas jau dešimtis tūkstančių kartų. Jame S. Maslobojevas klausia: ar D. Niūniava yra žymus kovotojas, ar išgalvotas personažas?

Norėdamas atsakyti į šį klausimą Lietuvos mišrių kovos menų profesionalas pakalbino įvairių federacijų atstovus, kurie patikino, kad D. Niūniavos vardas jiems negirdėtas, o jei ir girdėtas – tai ne dėl sporto pasiekimų.

Informacijoje, kurią pateikia pats D. Niūniava, nurodoma, kad jis – skirtingų sporto sričių profesionalas, turintis daugiau nei 121 kovą (tarp kurių: Muay Thai – 42, Kikboksas – 37, Karate ir Taekwondo – 73, Bushido – 12 kovų).

Sporto klubas, kuriame dirba D. Niūniava, taip pat skelbia, kad jų darbuotojas – kvalifikuotas kovos menų profesionalas, tarptautinių turnyrų nugalėtojas. Nei kovų stilius, nei kiek laimėta ar pralaimėta kovų nėra skelbiama.

Tokią informaciją pakomentavo Lietuvos Bokso federacijos generalinis sekretorius Donatas Mačianskas. Jo pasiteirauta, ar D. Niūniava buvo iškovojęs Europos bokso čempiono titulą, mat tokia informacija viešoje erdvėje buvo pasirodžiusi ne kartą.

„Ne, nebuvo. Esu tikras, kas nebuvo. Jeigu, mes kalbame apie vyrus, jaunimą – tikrai žinočiau. Aš žinau šį žmogų kaip sportininką, kaip trenerį, bet bokse, kiek aš žinau, jo nėra buvę. Jeigu jis būtų iškovojęs kokią prizinę vietą Lietuvoje, manau, jau tikrai žinočiau, o Europos čempionų mes nedaug teturime. Visas savo žvaigždes apskritai žino visuomenė, o apie šitą žmogų, jo pavardę neturiu informacijos. Iš tiesų nemanau, kad jis tai būtų pasiekęs, iškovojęs bokso sporto šakoje. Manau, tikrai žinočiau, jei tikrai taip būtų buvę“, – teigė pašnekovas.

S. Maslobojevas netrukus paskambino Lietuvos Kikbokso federacijos vykdančiajam sekretoriui Rolandui Sriubiškiui, kuris taip pat antrino kolegai dėl abejones keliančių D. Niūniavos pasiekimų.

„Dėl šių dienų aktualijų esu šiek tiek girdėjęs apie šį žmogų, – prisipažino R. Sriubiškis, tačiau kalbai pasisukus apie kikboksą D. Niūniavos pavardė jam mažai tereiškia. – Kadangi šis reikalas gana nuskambėjo, turėdamas šiek tiek laisvo laiko aš pasidomėjau jo veikla. Mačiau, kad buvo nurodoma gana nemažai kikbokso kovų, bet jokio pėdsako federacijos veikloje neradau – neaptikau nei mėgėjų tarpe, nei juolabiau profesionalų sporte. Deja, deja, bet tenka nuvilti.“

Norėdamas visapusiškai įvertinti situaciją, S. Maslobojevas paskambino ir ilgamečiui Lietuvos Muay Thai federacijos prezidentui Žydrūnui Jasiūnui.

„Girdėjęs apie šį žmogų esu tik iš pastarųjų straipsnių, o daugiau tai ne, – prisipažino pašnekovas. – Na, jei žmogus sako, kad tiek Muay Thai kovų yra turėjęs, bet Google nieko šia tema nerodo, tai gal meluoja kažką?“

Sergejus apklausė ir Lietuvos Taekwondo federacijos (WTF) generalinį sekretorių Žymantą Bražiūną.

„Galvoju, kad šis žmogus nėra dalyvavęs Taekwondo varžybose, nes man jo pavardė nėra žinoma. O čempionatus bei kitus renginius Lietuvoje organizuoju jau 20 metų, tad ši pavardė man negirdėta“, – neslėpė jis.

D. Niūniava teigia, kad yra laimėjęs tarptautiniame Taekwondo turnyre Lenkijoje. Ar įmanoma, kad lietuvis dalyvautų tokiame renginyje, bet Lietuvos federacija apie tai nežinotų?

„Ne. Manau, kad ne. Be to, jei taip būtų, turėtų Google išmesti žmogaus pavardę. Kaip ir nebelabai ką turiu pasakyti. Pas mus jis nedalyvavo, su mumis jis irgi nedalyvavo. Skaičiau, kad jis pristatomas kaip įvairių kovos stilių meistras. Na, pas mus jo pavardės nėra ir mes šito žmogaus nežinome“, – patvirtino pašnekovas.

Tai, kas liečia Bušido, pasak S. Maslobojevo, dar lengviau patikrinti, mat jis pats šios federacijos varžybose dalyvauja nuo 2010 metų ir žino kiekvieną Lietuvoje bei už jos ribų dalyvaujanti lietuvį.

„D. Niūniavos aš tikrai nesu nei girdėjęs, nei matęs tose varžybose“, – patikino vaizdo įrašo autorius.

„Pats Dominykas labai daug kalba apie pagarbą, vyriškumą, bet pasižiūrėkite, kaip jis žmonėms šypsosi į akis ir ką jis kalba už nugaros“, – intrigavo S. Maslobojevas ir paviešino D. Niūniavos rašytas žinutes jam bei kitiems asmenims (jas galite išvysti vaizdo įraše).

Galiausiai S. Maslobojevas pripažino, kad, būdamas profesionalu, kovoti su D. Niūniava negalėtų, nes „skriausti mėgėjų ringe – nevalia“.

„Tokia kova būtų mažų mažiausiai nepagarba sau, nepagarba mano kolegoms, nepagarba žiūrovams. Ir apskritai – nepagarba mūsų sportui“, – teigė jis.

Dar daugiau detalių apie D. Niūniavos pavardę profesionaliame sporte – straipsnio viršuje esančiame vaizdo įraše.

D. Niūniava: kai kurie žmonės sportuoja ir nemato prasmės didžiuotis prieš kitus

Asmeninis treneris, padedantis siekti formos ir žinomiems pramogų pasaulio atstovams, taip pat spėjo sureaguoti į naujausią S. Maslobojevą vaizdo įrašą. Socialiniuose tinkluose Dominykas pasidalino trumpa vaizdo žinute iš automobilio.

„Na, ką, mačiau Sergejaus video. Ką galiu pasakyti – fake news. Atsidėkodamas norėčiau jam padovanoti gertuvę su savo autoriniu parašu, kad nesinervintų. Padėjau parašiuką nuo pseudo trenerio, nuo pseudo automobilio ir nuo to, kuris kelia pseudo svorius. Laikykis, brolau“, – į Sergejų kreipėsi Dominykas.

Kitame įraše D. Niūniava taip pat neliko skolingas ir pasidalino susirašinėjimo su S. Maslobojevu iškarpa, kurioje profesionalus kovotojas klausė, ar jis tikrai nori organizuoti jųdviejų kovą.

„Tu rimtai? – žinutėse stebėjosi Sergejus. – Na, gerai. Skelk tada datą balandžiui. Nusimesiu iki 89 kilogramų. 15 tūkst. statome, nugalėtojas pasiima viską. Nors tiek svėręs esu turbūt būdamas dar 22-ejų, bet dėl tokio šou pasikankinsiu, nieko tokio.“

Dar kitame įraše Dominykas pasidalino nuotrauka, kurioje įamžintas jo dalyvio sertifikatas Muay Thai – Karate turnyre „Mero taurė 2010“. Diplomas užtvirtintas Radviliškio raj. savivaldybės mero Antano Čepononio ir federacijos prezidento Ž. Jasiūno parašais.

D. Niūniava kiek anksčiau Delfi pasidalino savo mintimis apie kilusią suirutę ir S. Maslobojevo elgesį vadino nevyrišku bei neatitinkančiu kovos menų atstovų įsitikinimų.

„Karate kovų atstovams nėra leidžiama kovoti už salės ribų. Tad toks atvejis, kuomet tenka kovoti už ringo – pirmas. O jis, panašu, gali sau leisti daryti ką nori. Aš sportuoju nuo vaikystės, sportas yra mano gyvenimas.

Sergejus žiniasklaidai pats buvo teigęs, kad anksčiau vartojo alkoholį, elgėsi nederamai ir apskritai tik sulaukęs aštuoniolikos atrado savo kelią ir pradėjo sportuoti. Kadangi aš tuomet jau buvau sporte, dėl to mūsų keliai turbūt ir prasilenkė. Aš šio žmogaus nepažįstu, jis man nėra draugas ir aš net nesu daug juo domėjęsis.

Jeigu jis išgirdo kažkokias apkalbas, galėjo dėl to kreiptis tiesiai į mane. Tačiau jis pasirinko mane įžeisti. Visiškai nevyriška. Manau, kad jis pajautė konkurenciją. Kodėl iš trijų milijonų žmonių pasirinko būtent mane? Aš į jo sporto klubą nebuvau nė kojos įkėlęs.

Ir apskritai, jeigu jau atsiliepiu apie kažkokius kovotojus, tai tik geruoju, visada ieškau pozityvių dalykų. Net ir dabar nenorėčiau jo šmeižti. Nemanau, kad tokio aukšto lygio atletui reikėtų lyginti save su kitu asmeniu, kviesti jį į ringą. Mūsų kategorijos skirtingos, tad kova net nebūtų apylygė. Žemas lygis“, – Delfi anksčiau sakė Dominykas.

Paklaustas, ar S. Maslobojevo pasisakyme apie klientams siūlomą galimybę greitai priaugti raumenų, yra tiesos, Dominykas patikino, kad tai – iškraipyta informacija.

„Tai yra šmeižtas. Kadangi jis sakė, kad per metus galima priaugti ne daugiau nei 200 gramų raumens, palinkčiau jam daugiau apie tai pasiskaityti, perversti enciklopediją ir sužinoti, kad šį svorį galima užsiauginti per vieną mėnesį.

Galbūt žmogus sumaišė informaciją. Aš pats nesu sakęs frazės, kad žmogus gali priaugti 6 kilogramus liesos raumeninės masės. Nemanau, kad tai yra įmanoma. Tačiau pasiekti gerus rezultatus tikslingai dirbant tikrai galima. Jeigu žmogus prieš tai svėrė 63 kilogramus, mėnesio pabaigoje jis gali sverti ir 73-74 kg vien tik todėl, kad sėkmingai laikėsi rėžimo teisingai maitindamasis ir sportuodamas. Taip atsistato raumeninė masė.

Tad tiesiog buvo iškraipyti mano žodžiai iš kurio nors mano pasisakymo instagrame. Arba galbūt kažkas jį suklaidino perpasakojant mano pasisakymą. Manau, kad būtų gerai atsiklausti kito žmogaus prieš kažką teigiant viešai“, – kalbėjo pašnekovas.

Sulaukęs informacijos apie S. Maslobojevo interviu, D. Niūniava į sportininką kreipėsi ir savo instagramo paskyroje. Vyras pasakojo sportuoti pradėjęs vos ketverių ir dalijosi nuotraukomis, kuriose rodo savo sportinius sugebėjimus. Stalą nuklodamas ne vien tik karate, bet ir kitų sporto šakų diplomais D. Niūniava sakė, kad tai – tik dalis pasiekimų, kuriais gali pasidžiaugti.

„Tavo pasisakymas, kad mano rezultatai yra tik farmacijos padariniai... tu pasižiūrėk, nuo kelių metų aš atrodau atletiškai. Šiame sporte esu seniau nei tu. Tu dar nosį krapštei, kai aš sportavau. Pasielgei visiškai nevyriškai, nes galėjai tiesiog man parašyti ir pasikalbėti apie šitas problemas, kurias išviešinai. Galėjai bent jau patikrinti savo surinktą informaciją.

Mano akimis, buvai gerbtinas ir perspektyvus kovotojas. Tačiau tavo noras išreikšti savo nuomonę yra didesnis nei savigarba. Gaila. Daugiau čia įžvelgiu pavydą, norą pažeminant kitą žmogų išaukštinti save. – kalbėjo Dominykas. – Šių dienų aktualija yra tokia: jeigu nesigiri savo pasiekimais, vadinasi jų ir neturi. Kai kurie žmonės sportuoja ir savo pasiekimus pasilaiko sau, nematydami prasmės didžiuotis prieš kitus“.

Suirutė kilo po Delfi TV laidos

„Save stato kažkokiu čempionu, kai plačiai žinoma, kad jis niekur nedalyvavęs, jis yra niekas, pasižiūri jo vaizdo įrašus feisbuke ir pamatai, kad ten beviltiška, nesąmonė. Bet jis yra tiek žmonėms pripasakojęs, kad jie tiki. Beje, jis ir pats savimi tiki. Tiki ir tomis nesąmonėmis, kurias šneka ir daro. Tu žiūri ir matai, kad jis luošina žmones“, – laidoje „Nepatogūs klausimai“ rėžė S. Maslobojevas.

Jis teigė, kad būtent su šiuo žmogumi jis norėtų susikauti ringe, mat realiame gyvenime jam teko girdėti nemalonių dalykų.

„Nesutiks. Nors gal ir pasakysiu. Žinai, kodėl? Nes ne iš vieno žmogaus girdėjau, kad jis buvęs pas mus klube ir sakė, kad „na, ką tas Maslobojevas, nieko tokio ypatingo“. Tai yra Dominykas Niūniava. Aš esu girdėjęs ne iš vieno žmogaus, kad tokie buvo jo žodžiai. <...> Jis berods visiems pasakoja, kad kažkokiose nelegaliose kovose kovoja, tai turėtų nebijoti. Turėtų būti pasiruošęs tikrai“, – kalbėjo pašnekovas.

Visą laidą su S. Maslobojevu galite žiūrėti čia:




Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (365)