„Save stato kažkokiu čempionu, kai plačiai žinoma, kad jis niekur nedalyvavęs, jis yra niekas, pasižiūri jo vaizdo įrašus feisbuke ir pamatai, kad ten beviltiška, nesąmonė. Bet jis yra tiek žmonėms pripasakojęs, kad jie tiki. Beje, jis ir pats savimi tiki. Tiki ir tomis nesąmonėmis, kurias šneka ir daro. Tu žiūri ir matai, kad jis luošina žmones“, – eteryje rėžė S. Maslobojevas.

Jis teigė, kad būtent su šiuo žmogumi jis norėtų susikauti ringe, mat realiame gyvenime jam teko girdėti nemalonių dalykų.

„Nesutiks. Nors gal ir pasakysiu. Žinai, kodėl? Nes ne iš vieno žmogaus girdėjau, kad jis buvęs pas mus klube ir sakė, kad „na, ką tas Maslobojevas, nieko tokio ypatingo“. Tai yra Dominykas Niūniava. Aš esu girdėjęs ne iš vieno žmogaus, kad tokie buvo jo žodžiai. <...> Jis berods visiems pasakoja, kad kažkokiose nelegaliose kovose kovoja, tai turėtų nebijoti. Turėtų būti pasiruošęs tikrai.

Dar atsiminiau vieną faktą, kad tik jo klientai per mėnesį užaugina 6 kg liesos raumeninės masės, nors šiaip fiziologiškai žmogus gali užsiauginti per metus ne daugiau nei 200 gramų. Tad neįsivaizduoju, kas čia per technika ar farma. Vien tokie pasisakymai adekvačiam žmogui turėtų sukelti dvejonių. Šiaip aš esu ne iš pigiausių kovotojų, bet šitą kovą padaryčiau nemokamai“, – patikino mišrių kovos menų atstovas.

Asmeninis treneris, padedantis siekti formos ir žinomiems pramogų pasaulio atstovams, Dominykas Niūniava tokį žinomo sportininko elgesį vadina nevyrišku ir neatitinkančiu kovos menų atstovų įsitikinimų.

„Karate kovų atstovams nėra leidžiama kovoti už salės ribų. Tad toks atvejis, kuomet tenka kovoti už ringo – pirmas. O jis, panašu, gali sau leisti daryti ką nori. Aš sportuoju nuo vaikystės, sportas yra mano gyvenimas.

Sergėjus žiniasklaidai pats buvo teigęs, kad anksčiau vartojo alkoholį, elgėsi nederamai ir apskritai tik sulaukęs aštuoniolikos atrado savo kelią ir pradėjo sportuoti. Kadangi aš tuomet jau buvau sporte, dėl to mūsų keliai turbūt ir prasilenkė. Aš šio žmogaus nepažįstu, jis man nėra draugas ir aš net nesu daug juo domėjęsis.

Jeigu jis išgirdo kažkokias apkalbas, galėjo dėl to kreiptis tiesiai į mane. Tačiau jis pasirinko mane įžeisti. Visiškai nevyriška. Manau, kad jis pajautė konkurenciją. Kodėl iš trijų milijonų žmonių pasirinko būtent mane? Aš į jo sporto klubą nebuvau nė kojos įkėlęs.

Ir apskritai, jeigu jau atsiliepiu apie kažkokius kovotojus, tai tik geruoju, visada ieškau pozityvių dalykų. Net ir dabar nenorėčiau jo šmeižti. Nemanau, kad tokio aukšto lygio atletui reikėtų lyginti save su kitu asmeniu, kviesti jį į ringą. Mūsų kategorijos skirtingos, tad kova net nebūtų apylygė. Žemas lygis“, – „Delfi“ sakė Dominykas.


Paklaustas, ar vakarykščiame S. Maslobojevo pasisakyme apie klientams siūlomą galimybę greitai priaugti raumenų, yra tiesos, Dominykas patikino, kad tai – iškraipyta informacija.

„Tai yra šmeižtas. Kadangi jis sakė, kad per metus galima priaugti ne daugiau nei 200 gramų raumens, palinkčiau jam daugiau apie tai pasiskaityti, perversti enciklopediją ir sužinoti, kad šį svorį galima užsiauginti per vieną mėnesį.

Galbūt žmogus sumaišė informaciją. Aš pats nesu sakęs frazės, kad žmogus gali priaugti 6 kilogramus liesos raumeninės masės. Nemanau, kad tai yra įmanoma. Tačiau pasiekti gerus rezultatus tikslingai dirbant tikrai galima. Jeigu žmogus prieš tai svėrė 63 kilogramus, mėnesio pabaigoje jis gali sverti ir 73-74 kg vien tik todėl, kad sėkmingai laikėsi rėžimo teisingai maitindamasis ir sportuodamas. Taip atsistato raumeninė masė.

Tad tiesiog buvo iškraipyti mano žodžiai iš kurio nors mano pasisakymo instagrame. Arba galbūt kažkas jį suklaidino perpasakojant mano pasisakymą. Manau, kad būtų gerai atsiklausti kito žmogaus prieš kažką teigiant viešai“, – kalbėjo pašnekovas.

Sulaukęs informacijos apie S. Maslobojevo interviu, D. Niūniava į sportininką kreipėsi ir savo instagramo paskyroje. Vyras pasakojo sportuoti pradėjęs vos ketverių ir dalijosi nuotraukomis, kuriose rodo savo sportinius sugebėjimus. Stalą nuklodamas ne vien tik karate, bet ir kitų sporto šakų diplomais D. Niūniava sakė, kad tai – tik dalis pasiekimų, kuriais gali pasidžiaugti.

„Tavo pasisakymas, kad mano rezultatai yra tik farmacijos padariniai... tu pasižiūrėk, nuo kelių metų aš atrodau atletiškai. Šiame sporte esu seniau nei tu. Tu dar nosį krapštei, kai aš sportavau. Pasielgei visiškai nevyriškai, nes galėjai tiesiog man parašyti ir pasikalbėti apie šitas problemas, kurias išviešinai. Galėjai bent jau patikrinti savo surinktą informaciją.

Mano akimis, buvai gerbtinas ir perspektyvus kovotojas. Tačiau tavo noras išreikšti savo nuomonę yra didesnis nei savigarba. Gaila. Daugiau čia įžvelgiu pavydą, norą pažeminant kitą žmogų išaukštinti save. – kalbėjo Dominykas. – Šių dienų aktualija yra tokia: jeigu nesigiri savo pasiekimais, vadinasi jų ir neturi. Kai kurie žmonės sportuoja ir savo pasiekimus pasilaiko sau, nematydami prasmės didžiuotis prieš kitus“.

Visą pokalbį su S. Maslobojevu pamatysite čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (320)