Paklausta, ar svarbi antrosios pusės įtaka kuriant bendrą gyvenimą, moteris prisipažino, kad pirmiausia reikėtų išsiaiškinti, ko norisi pačiam.

„Aišku, kad yra labai svarbu, kas yra šalia tavęs. Bet nemanau, kad šalia esantis žmogus gali priversti tave pasikeisti arba daryti stiprią įtaką pokyčiams gyvenime – jeigu tu iš tiesų nenori, nesugebi, tai kitas žmogus negali priversti. Arba tai bus labai trumpam.

Svarbiausia – šalia esančio žmogaus palaikymas ir mokėjimas pateikti informaciją. Pavyzdžiui – kaip pradėti sportuoti. Skatinimas pajudėti, priduriant, kad „blogai atrodai, tešliuke“, – juk dėl to tik dar labiau supykstame ir įsitaisome ant sofos su užkandžais, – juokėsi Indrė. – Mano atveju, aš tam buvau jau pasiryžusi, tik vienai buvo nedrąsu. Labai smagu, kad su savo meile, partneriu, draugu gali užsiimti bendra, nauja veikla. Manau, negalioja tas posakis, kad žmonės nesikeičia – jie keičiasi. Juk keičiasi aplinkybės, amžius ir ta patirtis privedė mane prie lipimo į ledinį baseiną.“

Laidos vedėjai Simonai Nainei pastebėjus, kad šiuo metu Indrė atrodo puikiai ir yra pačios geriausios formos, pašnekovė sako, kad sportas ir sveiki mitybos įpročiai jos gyvenime tapo rutina.

„Visada buvau moteriškų formų. O dabar vykstantį pokytį vis dar jaukinuosi, kad jis nebūtų trumpalaikis. Išsikeliame tikslus prieš Naujuosius metus, kad štai, dabar jau pradėsiu sportuoti, pradėsiu laikytis dietos. Man vien nuo tos minties, kai aš sau garsiai įvardiju, kad dabar jau gal reikėtų susiimti, atsiranda alkis, – juokiasi moteris. – Bet kai tai tampa rutina arba savaime suprantamu dalyku, gyvenimo būdu, tai tampa nusiteikimu, reakcija būna nebe priešiška. Juk visa tai darai dėl savęs. Kai pats tai nusprendi, šalia esantis žmogus galbūt irgi gali užsikrėsti tuo.“

Patirtis ir net amžius, pasak Indrės, gali tapti kertiniais dalykais santykiuose. Pragyvenus ne vienerius metus santuokoje ir pasiekus tam tikrą brandos etapą, susiformuotas požiūris gali imti skirtis – taip nutiko Indrės ir Manto šeimai.

„Dabar suvokiu, kad aš, būdama 22-ejų ar 23-ejų, kurdama šeimą, turėdama tam tikrą viziją apie šeimą ar santykį, bei kokią vietą turi užimti vyras – tačiau visa tai ateina per tam tikrą laiką. Visi labai protingi tampam per visas bėdas, nelaimes, kurių stengiamės išvengti. Bet iš tiesų mes iš jų pasimokome, tampame stipresni. <...> Normalu, kad santykių pradžioje eame lyg ant sparnų, įsimylėję, nieko nematom. Bet eigoje po truputį nusiimi rožinius akinius. O dėl jaunystės – tu augi su tuo žmogumi, o kai užaugi, gali būti, kad išsiskiria požiūriai į gyvenimą, į tikslus. Tuomet sėdi ir diskutuoji, – kalbėjo I. Stonkuvienė. – Mano atveju – aš pati pasikeičiau. Šiandien aš žinau, ko noriu. Anksčiau vyliausi, kad santykiai būtų tokie, apie kokius kalbu, o šiandien realizuoju tai. Skaitai tą pačią literatūrą, domiesi tais pačiais dalykais, esi tame pačiame kelyje. Būdama tokiame amžiuje suprantu, kad nesu princesė, jis nėra princas.“

Kadaise palinkėjusi savo vyrui susirasti gerą moterį, Indrė papasakojo, kodėl jai tai buvo išties nuoširdžiai svarbu.

„Ne vienerius metus domiuosi apie emocinį intelektą, apie darbą su savimi. <...> Net savo priešams reikia linkėti sėkmės, nes tik sėkmingi ir laimingi žmonės susikoncentruoja į save ir būna geresni. Palinkėjau Mantui normalios moters, nes mes auginame vaikus. Man labai svarbu, kas yra šalia mano vaikų“, – tikino žinoma moteris, iniciatyvos „Moterų pasaulyje“ įkūrėja.

Puikiais santykiais su buvusiais mylimaisiais gali pasigirti toli gražu ne visi. Indrė įvardijo, kad bendrauti draugiškai jie privalo dėl vaikų.

„Mes esame kelyje į draugystę ir stengiamės tai daryti. Formuoji ir kuri naują santykį su savo buvusiu vyru, su kuriuo tu augini vaikus. O jie yra svarbiausi, – pasakojo pašnekovė. – Negalėjau be Manto, nes tai buvo tokia tikroji, pirmoji meilė. Kartais girdžiu visokius – „oj, palaidūnė“. Aš palaidūnė? Rimtai? Nors buvau pasinėrusi į santykius, į vieną žmogų, juo tikėjau. Augom kartu, lipdėme šeimą, gavosi kaip gavosi. Pamenu, dieną prieš viešai paskelbiant apie skyrybas, grįžau iš užsienio, kur vyko „Moterų pasaulio“ renginiai. Stoviu ir galvoju: „tai ką tu, gražuole, sukūrei moterų pasaulyje? Kur tu tą vyrą rasi? Tada šalia savęs neįsivaizdavau jokio vyro.“

Pasisukus kalbai apie konkurenciją šeimoje, Indrė buvo atvira – jos neturi būti, nes tai griauna santykius.

„Svarbu, kad viduje jaustum laisvę – nekompleksuotum, nebijotum pasidžiaugti, nes dažnu atveju moterys būna sėkmingesnės už vyrus. Jos bijo pasidžiaugti savo sėkme namuose, tuomet atsiranda atstumas. Konkurencijos neturi būti šeimoje“, – įsitikinusi Indrė.

Santykiai su dabartiniu mylimuoju Vidu Bareikiu, regis, yra būtent tokie, kokius moteris gali pavadinti nuoširdžiais.

„Aš susikūriau savo pasaulį, susikūriau savo darbo vietą, atradau save, tą, kuri nesivaržo, jaučia laisvę, nesilygina su kitais, nėra įsprausta į tam tikrus rėmus tuo metu, kai manęs mano antroji pusė visiškai nepalaikė ir nesuprato, ką aš darau. O kai vėl tapau laisva, atsipalaidavusia, laiminga, švytinti, nusišnekanti, tada atsirado mano meilė – Vidas, – pasakojo Indrė laidoje „Aš Ikona“. – Jis padėjo meile, pagarba man, palaikymu. Nebegesina jis manęs, o leidžia skleistis.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (365)