Net ir, regis, nekalti organizmo simptomai gali signalizuoti apie rimtas sveikatos bėdas, įsitikinusi V. Jonikytė. Šiuo metu po operacijos atsigaunantis plius dydžio modelis pabrėžė, kad numoti ranka į savo sveikatą nedera net ir jaunimui, mat negydant problemų gali tekti sulaukti dar rimtesnių pasekmių.

„Įsitaisiau šitą „draugelį“ ant kaklo ilgam“, – geros nuotaikos nepraranda Neurologiniame skyriuje gulinti V. Jonikytė. Mergina net ir po operacijos daugiau nei mėnesį turės dėvėti kaklo įtvarą.

„Ne, nesusižeidžiau, nieko labai baisaus nenutiko, tik ilgą laiką kentėjau stiprius kaklo skausmus, „tirpstančias“ rankas, o dabar, pagaliau, atėjo mano eilė operuotis ir šiek tiek patobulinti slankstelius, kad toliau tarnautų kaip nauji“, – situaciją trumpai socialiniame tinkle „Facebook“ apibendrino ji.


Delfi susisiekus su Vitalija, ši sutiko plačiau papasakoti, kas jai nutiko.

„Kaklo slankstelių operacija – planinė, tad nieko baisaus nenutiko. Tiesiog ilgą laiką, virš 4-erių metų, kenčiau kaklo, pečių ir „tirpstančių“ rankų skausmus, kol viskas nuėjo iki to, kad nebegalėjau miegoti naktimis – prabusdavau nuo skausmo“, – prisimena pašnekovė.

„Pavyko rasti puikų neurochirurgą, kuris patarė operuotis, nes tokie dalykai savaime tikrai nesusitvarko. Sulaukiau savo eilės ir sausio 29-ąją buvo atlikta operacija. Panašu, kad operacija pavyko gerai. Jos metu buvo atlaisvinti užspausti nervai ir įdėtas implantas tam, kad slankstelis galėtų toliau atlikti savo funkciją. Dabar laukia netrumpas gijimo ir atsistatymo periodas. Vien kaklo įtvarą nešioti reikės 1,5 mėnesio. Pilnas atsistatymas – virš pusės metų. Bet, žinoma, kiekvienam žmogui skirtingai“, – pasakojo ji.

V. Jonikytė savo pavyzdžiu nori priminti, kad savo sveikata rūpintis turi visi – net ir jauni žmonės.

„Labai linkiu, ypač jauniems žmonėms, negalvoti, kad dar esi per jaunas tam ar anam, nes pasekmės gali būti labai liūdnos, pavyzdžiui, net neįgalumas. Todėl nenumokite ranka į įvairius negalavimus ir nelaukite iki paskutinės minutės tam, kad kreiptumėtės į specialistus ar ieškotumėte pagalbos“, – ragino fotomodelis.

Delfi primena, kad projektą „Dydžio revoliucija“ Vitalija laimėjo 2018-aisiais metais. Netrukus po to jauna moteris buvo pakviesta tapti populiaraus realybės šou „Sala“ vedėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (208)