Sukūrusi ne vieną vaidmenį garsaus teatro režisieriaus Eimanto Nekrošiaus spektakliuose, pasirodžiusi užsienio kine, galinti didžiuotis ir vaidmeniu „Netflix“ mini seriale „Paskutiniai carai“, siaučiant pandemijai Milda ieškojo galimybių realizuoti save būnant tarp keturių savo namų sienų. Ir jai pavyko! Mildą instagrame šiandien stebi 26 tūkst. sekėjų armija.

Aktorės vaizdo įrašams būdingas ne socialiniuose tinkluose itin paplitęs glamūrinis įvaizdis, o natūralumas ir kasdieniška aplinka.

„Būna momentų, kai norisi pasipuošti, tačiau mano kūrybinis procesas vyksta šiek tiek kitaip. Jeigu idėja kyla verdant bulves, čia pat ją ir įgyvendinu. Jeigu pradėčiau ruoštis, kurti atitinkamą aplinką ir ieškosiu geresnio apšvietimo, idėja galėtų ir nuplaukti. Galų gale pati aptingsiu ir apsigalvosiu. Manau, svarbiausia yra pati idėja, o ne aplinka, kurioje ją išpildau“, – įsitikinusi M. Noreikaitė.

„Delfi“ laidoje „Garsiai“ žinoma aktorė taip pat prasitarė, kad į viešą erdvę talpina toli gražu ne viską, ką nufilmuoja.

„Kartais man atrodo, kad vienas ar kitas įrašas gali būti juokingas tik man pačiai, tačiau kiti to nesupras. Yra tam tikrų eksperimentinių vaizdo įrašų, kurių nepublikuoju, nes galop suprantu, kad man nebepatinka arba, sakykime, mintyse idėja atrodė šauniau negu ją išpildžiau. Gerai pagalvoju ir prieš publikuodama kažkokio žmogaus parodiją, nes suprantu, kad jį tai gali įžeisti“, – paaiškino laidos „Garsiai“ pašnekovė.


Bene daugiausia dėmesio M. Noreikaitė susilaukė sukūrusi filmuką apie socialinių tinklų nuomonės formuotojų kasdienybę. Vaizdo įraše pasakodama savo tariamus dienos planus ji džiaugėsi siuntinių gausa.

„Jeigu žmonėms tai aktualu, galbūt tai iš tiesų yra tapę opia tema. Galbūt ir jie pastebėjo šią tendenciją. Aš nesistengiu pašiepti influencerių, juk jie dirba savo darbus. Instagramas tiesiog yra puiki platforma, kurioje galima rasti labai daug personažų, kalbėjimo manieros pavyzdžių ar šiaip kasdieniškų juokingų nutikimų. Influenceriai yra tie žmonės, kuriuos mes dažniausiai matome socialinėje erdvėje, todėl jie taip dažnai ir sudomina. Jeigu nebūtų karantino ir galėčiau išeiti į gatvę, atsirastų daugiau šaltinių medžiagai. Specialiai idėjų paieškai internete neieškau. Dabar pilna ryškių, įdomių žmonių, kurie ir patys visur yra“, – kalbėjo Milda.

Paklausta, ar jau pati sulaukia pasiūlymų reklamuoti vienas ar kitas prekes, Milda sakė kol kas jų atsisakanti. „Kartais pagalvoju, kad mielai išpakuočiau kokį siuntinuką... Tačiau visiems atsakau, kad nelabai įsivaizduoju, kaip galėčiau pateikti reklamą. Kol kas neturiu idėjų, tad pasidžiaugsiu kūryba, o vėliau – ką gali žinoti“, – galimybių užsidirbti influencerių pamėgtu būdu neatmetė aktorė.

Milda taip pat yra viena iš nedaugelio moterų, nesibaiminančių pasirodyti „Stand up“ scenoje tarp vyrų. Viskas prasidėjo, kai tinklaraščio „Nebegėda“ autorė Beata Tiškėvič pakvietė ją pasirodyti savo organizuojame renginyje.

„Nors neturėjau jokio išankstino tikslo, pamaniau, pamėginsiu. Žinojau tik tiek, kad norėčiau save išreikšti komedijos formoje. Bet čia pasirodžiusi išgirdau replikų iš vaikinų: „Tarp merginų lengva juokauti, o tu pabandyk ant tikros scenos“. Pamaniau – o ką aš negaliu? Taip viskas ir prasidėjo. – pasakojo Milda, prisimindama, kad pirmojo pasirodymo metu jautė tokį stresą, jog jo visiškai neatsimena. – Nenorėčiau savęs drąsiai vadinti „Stand up“ meistre. Tiek čia, tiek influencerių pasaulyje kol kas žaidžiu, įmerkusi kojas bandausi“.

Jeigu instagrame pasirodo čia ir dabar kilusios Mildos idėjos, prieš pasirodymus ant scenos ji ruošiasi, kaip pati sako, tarsi moksliukė. Nors kartais nepraleidžia progos paimprovizuoti, kol kas tai daryti laisvai prisibijo. Pašnekovė prakalbo apie lietuviškos komedijos žanre esančią stigmą – moterys vis dar bijo juokauti garsiai.

„Galbūt tai tiesiog įsisenėjęs įprotis? Nors mes tai neigiame ir sakome, kad egzistuoja lygybė tarp vyrų ir moterų, tačiau kažkur giliai pasąmonėje šis įsitikinimas dar likęs. Aš pati augau su dviem broliais ir puikiai prisimenu, kad jų juokeliai kažkodėl visada būdavo pranašesni. Tai kažkiek varžo ir sukelia didesnį stresą nei turėtų. Manau, kad labai svarbu klausyti savo vidaus. Pasirodymų visiems būna visokių – ir sėkmingų, ir labai nesėkmingų. Tačiau pasaulyje po tos nesėkmės niekas nepasikeičia, tad pabandyti tikrai verta. O ir kolegos čia yra pakankamai draugiški, nesikandžioja. Tik reikia labai gerai pasiruošti, negalvoti, kad idėjos gims savaime. Adrenalinas daro savo. Be to, tam, kad sukurtum gerą programą, reikia vėl ir vėl bandyti, atsirinkti tikrai juokingas dalis“, – patarė žinoma moteris.

Sceninės patirties Milda semiasi nuo vaikystės. Jos kelias meno pasaulyje prasidėjo nuo muzikos. „Aš dar vaikystėje buvau kūrybiška, meniško pašaukimo. tačiau tik būdama šešiolikos supratau, kur tiksliai norėčiau save išbandyti. Iki tol nardžiau muzikoje, mokiausi M. K. Čiurlionio menų mokykloje. Ilgai maniau, kad būtent su muzika siesiu savo gyvenimą. Na, o dabar man jos labai trūksta. Jeigu turėjau galimybių, namuose tikrai turėčiau pianiną. Man be galo artima klasikinė muzika“, – atskleidė pašnekovė.

Visą pokalbį su aktore rasite čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)