Į Nepalą Monika išskrido su dviem bičiuliais. Tiesa, ne tik atlikėja, bet ir jos draugai viską susiorganizavo staiga.

„Viskas įvyko spontaniškai – dieną prieš Naujuosius bekalbant telefonu su drauge ji užsiminė, kad per vieną savanorystės tinklapį apkeliavo pusę Azijos. Dar tą pačią dieną išnaršiau jį visą ir susisiekiau su keliomis mokyklomis, kurios ieškojo savanorių, – sako Monika. – Buvo keletas kitų krypčių, bet kažkodėl pasirinkau Nepalą. Tuomet su kita drauge kažkurį vakarą susirašėme, kaip sekasi išgyventi karantiną ir aš užsiminiau jai, kad svarstau apie savanorystę. Taip jausčiausi prasmingai – būnanti ne tik apie save. Ji iškart išreiškė norą vykti kartu. Po poros valandų buvome jau trys būsime savanoriai – prisijungė ir bičiulės Emilijos brolis.”

Žinoma dainininkė atvirauja, kad nors kelionės koronaviruso pandemijos akivaizdoje yra ganėtinai nemažas iššūkis, vis tik nuvykti į tolimąjį Nepalą pavyko sklandžiai.

„Iki paskutinės minutės tiksliai nežinojome, kaip ir kas bus. Na, ar tikrai išvyksime, ar mus ten įsileis. Pagal visus Nepalo valstybės nurodymus turėjome pasidaryti koronaviruso testą, kuris galiotų 72 valandas, vizą nusipirkome iš anksto, turėjome įrodančius dokumentus, kad vykstame savanoriauti. Galiausiai pasiekti šalį pavyko be problemų”, – džiaugiasi atlikėja.

Pasak Monikos, ji tiksliai nežino, kiek laiko praleis savanoriaudama – kol kas planuoja Nepale praleisti mėnesį, tačiau labiau yra linkusi pasitikėti įvykių eiga.

„Šios savanorystės metu norisi įkvėpti vaikus siekti mokslo, pažinti save, suprasti, kas jiems sekasi, tobulėti, parodyti išsilavinimo privalumus. Šiuo metu visa eigą dar patys dėliojamės bendraudami su mokyklos direktoriumi, – tikina įsimintinam gyvenimo įvykiui pasiryžusi žinoma atlikėja. – Planuoju čia būti mėnesį, mano draugai – ilgėliau. Tačiau gal ir aš pati čia pasiliksiu ilgesniam laikui. Šiuo periodu pasiduodu gyvenimo vėjui, o jis tegu mane neša ten, kur geriausia.”

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)