Apie įvykusią situaciją moteris papasakojo feisbuke.

„Sulaukiau žinutės Instagrame iš vaikinuko, pasivadinusio _freelanceris_ (tiesa, vos tik įdėjau įrašą apie jį, pasivadino kitu vardu). Pasiūlė fotosesiją už neblogą atlygį. Kai parašiau, kad mane tai domina, gavau nukreipima į „Viber” programėlę – ten jo draugė, vardu Bianka, turėjo mane su viskuo supažindinti, prisistatė atstovaujanti „Models1” agentūrą. Pasiūlė fotosesiją, už kurią mokėtų 700 eur. O nuotraukos būtų talpinamos parduotuvėje „London Outlett”.

Pirmiausia paprašė kelių mano nuotraukų. Nusiunčiau ir, regis, tikau. Tuomet paprašė nuotraukų visu ūgiu, dėvint tik apatinius – tam, kad galėtumėm pasirašyti sutartį. Po šio keisto prašymo tuojau pat susiradau „Models1”, esančios Jungtinėje Karalystėje, kontaktus ir susisiekiau su jais. Pasirodo, jie nieko apie tai nežino! Teigė, jog imsis veiksmų dėl vardo naudojimo.

Tada nusprendžiau paskambinti į Biankai, tačiau bebandant paaiškėjo, kad „tokio adresato nėra”! Labai įdomu, kaip ir kodėl yra rašoma iš „Viber” su numeriu, kurio net nėra.

Vilkinu laiką iki šiol, nes aš net neabejoju, kad tai aferistai. Nenoriu, kad jie išsisuktų. Su manimi po paviešinto sukčiavimo susisiekė ir kelios merginos, kurios siuntė savo nuotraukas ir gavo suklastotas pavedimo kopijos”, – pasakoja Goda ir įspėja moteris nesusivilioti panašiais pasiūlymais.

Žinomo boksininko žmona paviešino ir susirašinėjimo žinutes. Pokalbis tarp moters ir pinigus už nuotraukas siūlančio asmens prasidėjo be užuolankų – iškart buvo pateiktas pasiūlymas.

„Mano pažįstama ieško merginos fotosesijai, už kurią bus mokami pinigai. Gal sudomintų? Jei kyla klausimų, reikėtų su ja apie tai pakalbėti“, – rašė freelanceriu pasivadinęs žmogus.

„Šiuo metu, manau, domintų“, – su pasiūlymu sutiko Goda.

Godos Petrauskienės pokalbis su tariamu užsakovu

Netrukus su moterimi susisiekusi minėtoji Bianka pateikė išsamesnę informaciją apie būsimą fotosesiją, tačiau iškart įspėjo, kad fotografuotis tektų dėvint tik apatinį trikotažą ir atitikti tematiką.

Wild: šiuo metu turėsite vilkėti apatinį trikotažą ir atspindėti šį žodį. Turėsite atrodyti karštai, o fotosesija vyks viešbučio viršutiniame aukšte, kad pro langos matytųsi vaizdas. Free: šiuo metu vilkėsite laisvus drabužius, kurie atspindės laisvę. Tuo metu būsite ant pastato stogo. Fotosesija vyks Vilniuje. Ar nebijote aukščio?“, – pasiteiravo Godos.

Godos Petrauskienės pokalbis su tariamu užsakovu

Moteris atsakė, kad viskas tinka. Tačiau tam, kad galutinai užtvirtintų sandorį, Bianka paprašė boksininko žmonos atsiųsti kelias nuotraukas, kuriose ji dėvėtų apatinį trikotažą ir stovėtų nurodyta poza.

„Yra svarbus dalykas. Registracijai reikia kelių jūsų nuotraukų su apatiniu trikotažu. Tokio tipo, kaip siuntėte, bet kitokia stovėsena. Jos bus naudojamos tik registracijoje. Jas turite atlikti namų sąlygomis, nenaudoti retušavimo priemonių. Ar galėsite tai padaryti ir atsiųsti?, – klausimo sulaukė Goda. Atsakiusi teigiamai, moteris sulaukė dar vieno reikalavimo – dėvėti virvelės tipo apatinius. – Nuotraukos turės būti iš šono, priekio ir nugaros. Tik prieš jas darant praneškite, papasakosiu, kaip stovėti.”

Godos Petrauskienės pokalbis su tariamu užsakovu

Po šių žinučių G. Petrauskienė teigia sudvejojusi, ar pasiūlymas nėra apgaulė – moteris Biankos paprašė sutarties, tačiau, pasirodo, ją gauti galima tik atsiuntus registracijai reikalingas nuotraukas.

Godos Petrauskienės pokalbis su tariamu užsakovu

Godai pasiteiravus, kokia Biankos pavardė, ši neslėpė turinti nelietuvišką pavardę, nes neva yra ištekėjusi už brito. Po kiek laiko moteris atsiuntė ir sutartį, pažymėdama, kad net registracijai nenaudos nuotraukų be Godos sutikimo.

Godos Petrauskienės pokalbis su tariamu užsakovu
Godos Petrauskienės pokalbis su tariamu užsakovu

Tiesa, ši G. Petrauskienės įtartina situacija vis dar nesibaigė – moteris ir šiandien skatinama pateikti atsakymą dėl bendradarbiavimo. Priešingu atveju jos kadidatūros bus atsisakyta, o atstovai į Godos vietą pasirinks kitą moterį.

Boksininko Evaldo Petrausko žmona įvykusio susirašinėjimo nesiruošia palikti ramybėje – jau kreipėsi į epoliciją, kur parašė pareiškimą. Godos žiniomis, tą patį padarė ir dar viena mergina, susidūrusi su identiška situacija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)