Įraše, kuris įdėtas į platformą „Tik Tok“ ir jau peržiūrėtas beveik 30 tūkst. kartų, matomi jauni vyrai, dainuojantys apie kanapių suktines. Iš vaizdo įrašo galima suprasti, jog su įjungtais švyturėliais vykstantys pareigūnai skuba į iškvietimą.

Pro langą matyti kelias, o sėdėdami vyrai dainuoja garsiai grojančią dainą, kurios priedainis skamba taip: „Tu susuk kasiaką, didelį ar mažą / Man tikrai nesvarbu, vis tiek vienodai veža / Galvoje burbuliukai, širdyje taip gera / Pacas, suk greičiau dar vieną, nes jau pirmo maža.“

„Delfi“ žurnalistai netruko išsiaiškinti, kad šie vyrai su policininkais neturi nieko bendro, tai Emilio Vėlyvio filme „Piktųjų karta“ masuotėse filmavęsi aktoriai, kurie, važiuodami iš vienos filmavimo vietos į kitą, nufilmavo savo „pasirodymą“ ir vėliau įkėlė vaizdo įrašą į socialinius tinklus.


Policijos departamento atstovo Ramūno Matonio teigimu, ši situacija – tai neatsakingas filmo kūrėjų elgesys.

„Nelabai galiu ką pakomentuoti – jie nėra policijos pareigūnai. O jeigu filmo kūrėjai nesugeba užtikrinti, kad tam tikri veiksmai vyktų tik filmavimo aikštelėje, o turimą įrangą naudoja laisvalaikiu, leidžia ją išsinešti ir nekontroliuoja savo aktorių, tai yra vertinama neigiamai“, – „Delfi“ sakė R. Matonis.

Nors aktorių laisvalaikio praleidimo būdą policijos atstovas Ramūnas Matonis vertina nepalankiai, vis dėlto sako, kad atsakomybė už tai negresia.

„Nenuostabu, kad po tokių scenų kyla abejonių, ar tai tikri policijos pareigūnai, ar ne. Tačiau atsakomybė šiuo atveju negresia. Jei jie paimtų policijos automobilį ir imtų vykdyti policijos funkcijas, tada grėstų atsakomybė, tačiau už tokius juokelius – ne“, – tvirtina policijos atstovas.

„Delfi“ komentaro kreipėsi ir į E. Vėlyvio komandą.

„Atpažįstame žmones automobilyje, tai 2020 m. spalio mėnesį Plungėje filmuoto kino filmo „Piktųjų karta“ masinės scenos dalyviai.

Dingusio žmogaus paieškos scenai buvo reikalingas didelis skaičius vyrų, galinčių atlikti policijos pareigūnų vaidmenį. Kadangi tuo metu daugelyje šalies miestų, tarp jų ir Plungėje, buvo pradėjusi siautėti pandemija, masinėms scenoms rinkome žmones iš aplinkinių miestų, asmenys registravosi internetu.

Su kiekvienu atrinktu ir į filmavimus pakviestu asmeniu buvo pasirašyta sutartis, draudžianti bet kokį atvaizdo ir informacijos skleidimą viešoje erdvėje, taip pat buvo numatytas draudimas ir savavališkai išeiti iš kino aikštelės, tačiau nebuvo draudžiama laisvai judėti vykdomų kino darbų teritorijoje.

Darome prielaidą, kad asmenys savavališkai išėjo iš filmavimo aikštelės pertraukos metu, išvažiavę nuosavu automobiliu galimai nufilmavo šį vaizdo įrašą ir vėliau nepastebėti sugrįžo.

Labai apgailestaujame, kad tokiu vaizdo įrašu buvo kompromituojamas policijos įvaizdis, prodiuserinė kompanija labai apgailestauja dėl susiklosčiusios situacijos“, – „Delfi“ įvykį pakomentavo E. Vėlyvio komanda.

Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (295)