Nors dėl karantino suvaržymų šventės planų iš anksto nesidėliojo, nuo ryto atlikėja džiaugiasi dėmesiu, artimųjų, bičiulių siunčiamomis dovanomis ir gėlių puokštėmis.

„Švęsti tikrai neplanavau, tačiau viskas nuo pat ryto vyksta neplanuotai. Iš pradžių sulaukiau draugės siurprizo. Ji paskambinusi paprašė pažiūrėti pro langą, praskleidžiu užuolaidas, o ten – ji, laikanti didžiausią plakatą su užrašu „su gimimo diena“, krūvą balionų ir gėlių. Labai labai pradžiugino ir nustebino. Šitas metas tiek sveikintojams, tiek priimantiems sveikinimus labai įdomus. Čia jau fantazijos reikalas, kaip sugebėsi viską suorganizuoti. Na, o priimti tokius sveikinimus – be galo įdomu“, – komentavo Asta.

Paklausta, kokiomis mintimis pasitinka šį jubiliejų, žinoma dainininkė pasidžiaugė branda.

„Man ji tinka ir patinka. Na, o šiuo laikmečiu, kai visi esame sustoję, bet kuriuo atveju kiekvienas pagalvojame, ką nuveikėme, ir ką norėsime daryti toliau. Sentimentai, prisiminimai, nostalgija – visi šie žodžiai puikiai apibūdina mano šiandieninę būseną. Atrodo, visai kitaip bendraujasi su savo senais, vaikystės draugais, tėvais, artimaisiais. Viskas dabar kur kas jautriau ir giliau. Aišku, dabar tarsi nevalia džiaugtis situacija, susidariusia dėl koronaviruso pandemijos, tačiau dabartinis laikas atnešė ir gerų pokyčių. Kiekvienam yra savas kelias ir tą pauzę kiekvienas išnaudojame taip, kaip mums norisi ir reikia“, – sakė Asta.

Nors kalba apie vidinę brandą, A. Pilypaitė yra viena tų scenos artisčių, kurios, regis, metų metus nesikeičia išvaizdos prasme. Paklausta, kas daro įtaką neblėstančiai jaunystei, dainininkė papasakoja apie savo augintinę – penkerių pudeliukę Belą, kurią žaismingai vadina dukryte.

„Manau, kad tai gali lemti ir genetika, ir gyvenimo būdas. Tikrai nesu pernelyg fiziškai aktyvi, tačiau tas judėjimas kažkiek mane lydi visada. Visiems palinkėčiau įsigyti šunis – jeigu ne mano mylima pudeliukė, mano geriausia draugė, kuri priverčia dažnai išeiti pasivaikščioti gryname ore, gal ir tos sveikatos būtų mažiau. Augintinis – ne tik džiaugsmo šaltinis, bet ir jaunystės eliksyras. Aš ją vadinu dukryte. Kai norisi pamyluoti leliuką – paimu į rankas Belą“, – šypsojosi Asta.

Karantino laikotarpiu sustojo tiek pedagoginė, tiek sceninė Astos veikla, kaip ir visiems, teko atsisakyti suplanuotų pasirodymų. Tačiau kalbėdama apie karjeros pauzę, jubiliatė pasidžiaugė, kad jai šis laikas didesnių rūpesčių nesukėlė.

„Man kartais būna pikta girdint šou verslo žmonių dejones. Jeigu trumpam stabtelėjęs nebeturi už ką pavalgyti, reiškia kažką darei ne taip. Reikia galvoti apie rytdieną. Tuo tarpu sumažinti vartotojiškumą pasauliui reikėjo jau seniai. Stabdykime save, nereikia visko tiek daug. Pirmojo karantino metu tikrai niekas nežinojome, kuriam laikui teks sustoti. Aš veiklą sustabdžiau visiškai. Na, o kai buvo galima, ir koncertavau, ir su auklėtiniais ir festivalyje sudalyvavau“, – pasakojo Asta.

Prieš karantiną vokalo mokytoja kartu su auklėtiniais įrašė dainą ir nufilmavo vaizdo klipą, kuris šiuo metu sėkmingai sukasi „Youtube“ kanale.

„Dainą įrašėme ir klipą nufilmavome išvengdami būriavimosi, visi po vieną“, – pažymėjo Asta.

Na, o prieš pat gimtadienį A. Pilypaitė pristatė ir savo solinį kūrinį „Naujos dienos pradžia“.

„Šitas kūrinys gimė visiškai neplanuotai. Ji laukė manęs. Su teksto autoriumi Pauliumi Stalioniu bendravome feisbuke ir aš tiesiog užsiminiau, kad savo jubiliejų norėtųsi ne tik su šeima paminėti, bet ir su klausytojais.

Kadangi koncerto surengti negaliu, prasitariau, jog norėtųsi naujos dainos. Na, ir kaip tik tuomet stalčiuje gulėjo daina, kuri manęs ir laukė. Visiems linkiu tokios dienos pradžios, apie kokią svajojate šiuo ramiu laikotarpiu“, – kalbėjo A. Pilipaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)