„Man ši diena tokia įsimintina, pakeitusi dalelę mano gyvenimo, – tikina pašnekovas. – Prieš dvejus metus įvyko tai, ko norėjau jau seniai. Buvo atlikta abiejų žandikaulių sąkandžio operacija. Mano išvaizda pakito tikrai į gerąją pusę.“

Karolis pasakoja, kad netaisyklingai išsivystęs žandikaulis palaipsniui tik blogino jo gyvenimo kokybę, todėl jis ryžosi sudėtingai operacijai.


„Kol jaunas – viskas kaip ir gerai, bet dažnai sakoma, kad, atėjus senatvei, dėl blogo sąkandžio net plokštelės į burna neįsidėsi. Būdavo sunkiau kramtyti, žandikaulis labiau pavargdavo, buvo neproporcingas“, – vardijo jis.

„Operacija buvo labai sudėtinga – abi sąkandžio dalys buvo sulaužytos į penkias dalis, o operacija truko 7 valandas. Viską teko surinkti iš naujo ir susukti varžtais, kad laikytųsi“, – prisimena grožio specialistas.

Po operacijos K. Murauskas kurį laiką negalėjo valgyti, todėl maitintis teko per švirkštą, sutrinant maistą iki skystos konsistencijos.

„O po savaitės jau galėjau valgyti trintą sriubą su arbatiniu šaukšteliu, nes beveik neišsižiodavau. Tokį lengvą maistą valgiau tris mėnesius. Kol pavalgydavau pusryčius, žiūrėk, jau ir laikas pietums“, – juokėsi pašnekovas.

Nors iš aplinkinių pašaipių replikų dėl savo išvaizdos Karolis nesulaukdavo, pats plaukų stilistas visgi rasdavo prie ko prikibti.

„Mačiau labai didelių trūkumų savo veido bruožuose. Operacijos laukiau tarsi geriausios gyvenimo dovanos. Nors daktaras ir supažindino, kaip būna po operacijos, nebijojau, sakau tikrai viską iškęsiu. Jeigu reiktų tai kartoti dar kartą – tikrai kartočiau ir viską iškęsčiau vėl“, – Delfi tikina jis.

„Aplinkiniai ir šeimos nariai buvo ištikti šoko, nes niekas nežinojo, ką aš darau. Vykdamas į operaciją sakiau, kad išskrendu į tolimą kelionę dviem savaitėms. Iš mano aplinkos žinojo tik keli draugai, kurie atveždavo valgyti ir palydėdavo pas gydytoją kiekvieną dieną apžiūrai“, – pasakojo Karolis.

Jaunas vyras prisimena, kad praėjus reabilitaciniam periodui viskas susistatė į savas vietas.

„Po operacijos tikrai buvo tokių, kurie manęs neatpažino arba atpažindavo tik iš balso. Tie, kurie atpažindavo vis klausdavo, ką pasidariau, kad atrodau 15 metų jaunesnis ir daug gražesnis“, – su šypsena aplinkinių reakcijas prisiminė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (186)