Moteris pasakojo pajutusi stiprius šios ligos simptomus. „Kelias dienas kamavo aukšta temperatūra, nežmoniškai dideli kūno, nugaros skausmai. O galiausiai viską karūnavo skonio ir kvapo netekimas. Kadangi sirgo ir mano vyras Evaldas, per Kūčias stalą padengę dvylika patiekalų, viską ragavome kaip vieną ir tą patį valgį, nes skonio ir kvapo visiškai nesijautė.

Negaliu pasakyti, kad prasirgau labai sunkiai, galbūt mano ligos forma buvo kiek lengvesnė, tačiau pakartoti šitos „dovanos“ aš tikrai nenorėčiau. Tai toli gražu nėra malonu: nuolatinis skausmas, temperatūra tai krenta, tai kyla, o įprastais metodais jos nenumuši. Ši patirtis tikrai nemaloni, tačiau vienas pliusas yra – organizme susidarę antikūnai. Tad kuriam laikui jau esu saugi“, – kalbėjo Liepa.

Dainininkė pasakojo, kad prasirgusi koronavirusu savo sveikatai pradėjo skirti dar daugiau dėmesio. Atlikėja kartu su vyru, verslininku Evaldu Norkevičiumi, namuose įsirengė nuosavą sporto salę.

„Mano vyras yra didelis sporto entuziastas. Kai tik uždarė visus sporto klubus, jis iš karto nusprendė, kad sporto salę reikia įsirengti namuose ir susipirkęs visus reikalingiausius treniruoklius savo idėją įgyvendino. Kadangi jis sportuoja beveik kiekvieną dieną ir skiria tam maždaug po valandą, man tiesiog gėda gulėti išsitiesus ant sofos, nieko nedaryti ir klausyti kaip žvanga geležys. Tad dabar nusprendžiau ir pati sportuoti. Jau antrą savaitę esu doros kelyje.

Galbūt tai susiję su tuo, kad prasirgau koronavirusu, nes sergant mane lankė įvairios mintys. Nežinojau, ar pavyks prasirgti sėkmingai. Gal tai kažkiek ir privertė susimąstyti dėl sveikatos. Net maitintis ėmiau sveikiau – stengiuosi nevartoti angliavandenių, visiškai negeriu alkoholio. Na, žodžiu, metai prasidėjo puikiai“, – pasidžiaugė žinoma atlikėja.

Laidą „Kvieskite daktarą“ kartu su profesoriumi Alvydu Unikausku vedanti Liepa sako išgirstanti iš jo galybę sveikatai naudingų patarimų. Vieną jų savo kasdienybėje pritaikė visai neseniai.

„Profesorius pasiūlė protarpinį badavimą. Tai yra valgymas darant tam tikrus tarpus. Užkandžiauti irgi negalima. Na, ir, kaip jau minėjau, stengiuosi valgyti kuo mažiau angliavandenių. Man tai labai tinka, jaučiuosi kur kas energingesnė, neapsunkusi. Anksčiau valgydavau ir penkis-šešis kartus per dieną, užkandžiaudavau. Na, o dabar per dieną valgau tik du kartus, tarp valgymų padarydama ilgesnį tarpą. Jaučiuosi labai gerai“, – pasakojo Liepa.

Koronaviruso pandemija ne tik privertė susirūpinti sveikata, tačiau ir įnešė į mūsų gyvenimus nerimo, kurį kursto melagienas internete skleidžiantys asmenys. Pašnekovė sutiko pasikalbėti apie tai, kaip ji pati stengiasi rūšiuoti gausią informaciją ir skyrė keletą patarimų kaip neapsigauti.

„Sunku kažką patarti žmogui, kuris, perskaitęs vieną ar kitą klaidinantį pranešimą, juo patiki. Tiesiog visur reikalingas racionalus mąstymas. Reikia domėtis, skaityti ne propagandinius puslapius, o rimtus, paremtus mokslu. Jeigu tu neturi kompetencijos, nereikia taip greitai daryti išvadų ir garsiai apie tai rėkti. Visų pirma, svarbu logiškai pamąstyti, ar tai, ką perskaitei, yra tiesa. Greičiausiai tas požiūris priklauso nuo išsilavinimo, aplinkos, kurioje gyveni ir to, kaip suvoki situaciją.

Aš nežinau, ką galima pasakyti žmonėms, kurie netiki, kad koronavirusas egzistuoja. Na, galit netikėti. Aš prasirgau ir puikiai žinau, ką tai reiškia. Aš pati viską vertinu labai kritiškai. Kažką perskaičiusi, stengiuosi įjungti loginį mąstymą ir viską gerai pasverti. Jeigu kažkuo abejoju – pasidomiu papildomai.

Kalbant apie melagingus komentarus, kurie yra susiję su manimi, – aš juos ignoruoju. Tiesiog suprantu, kad per visą savo karjeros laikotarpį jau pakankamai prisinervinau. Kartais, kai prisiskaitydavau nemalonių komentarų apie save, kildavo įvairiausių minčių. Nesuprasdavau, kaip žmonės gali šitaip sugalvoti. Kaip tie, kurie manęs visiškai nepažįsta, gali į mane reaguoti šitaip piktai. Kai susigyveni su tuo, supranti, kad geriausia yra tų komentarų tiesiog neskaityti.

Po vieno labai sudėtingo vakaro, kuomet prisiskaičiusi nuomonių apie save visą naktį verkiau, daugiau į komentarus nekišu kojos. Neperskaičiau daugiau nė vieno. Neverta naikinti smegenų ląstelių ir apsikrauti neigiamais dalykais“, – patikino žinoma dainininkė.

Visą pokalbį su Liepa galite pamatyti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)