P. Morkūnas į vagišius kreipėsi socialiniame tinkle.

„Miela vagių šeimyna. Negaliu kitaip pradėti sakinio, nes tokia realybė. Vakar iš klinikos vėl buvo pavogtos aukų dėžutės. Viskas suplanuota: vienas uždengė, kita užkalbino, kitas greitai paėmė ir pro duris pabėgo, kitas (kita) dar bandė vaidinti sąžiningą pilietį. Tikras šeimyninis duetas, gražu žiūrėti, jeigu tai būtų darni šeima. Tik, gaila, gyvena ne siekiuose padaryti kažką gero, stengtis uždirbti pinigėlių. Jūs vagiate sveikatą – ne turtą ir ne pinigus.

Tie pinigėliai skirti gyvūnams padėti, supraskite... Kreipiuosi į jus, tikiuosi, kad nesate dar tiek sugedę, kad negalite pataisyti savo klaidų. Pareiškimas parašytas, bet aš pažadu jį atsiimti, jeigu jūs grąžinsite aukų dėžutes atnešdami ir atiduodami. Nereikia atsiprašymų, tiesiog parneškite tai, kas ne jūsų, pergalvokite ir pasikeiskite“, – į nusikaltėlius kreipėsi savo vardo veterinarinės paramos fondo ir klinikos „Ruminavet“ įkūrėjas P. Morkūnas.

Anot Pauliaus, pavogta apie 50 eurų. „Ne piniguose esmė. Aš visai tikiu, kad jie gali atnešti pinigus atgal ir labai to norėčiau“, – „Delfi“ sakė P. Morkūnas.

Praėjusių metų balandį „Delfi“ rašė apie dar vieną toje pačioje klinikoje įvykdytą vagystę. Paslapčia įsliūkinęs vagis ir tąkart nepastebimai išnešė aukų dėžutę. „Iš ryto vienas įėjo, sako – „Labai blogai jaučiuosi“ ir paprašė vandens. Na, kaip gi neduosi atsigerti – kolegė įpylė, pavaišino. Jis padėkojo, atsigėrė ir išėjo. Kai pamačiau jo nuotrauką, iš karto pastebėjau, kad neaiškus asmuo.

Kai jis dar buvo viduje, klinikoje lankėsi vienas klientas, kuris užtruko apie 15 minučių. O tas vagis paskui su palyda vis sukiojosi apie langus. Kai klientas išėjo, o mano kolegė trumpam nubėgo į kitą patalpą, jis iškart įlėkė ir čiupo už dėžutės“, – „Delfi“ veterinaras.

Aukų dėžutėje, anot pašnekovo, buvo apie 150 eurų. „Buvo dvi dėžutės – vienoje prikrauta daugiau, o kitoje irgi buvo kažkiek metalinių pinigų. Bet jis čiupo tik vieną ir nurūko pro duris. O dar buvau pagalvojęs, kad reikėtų tą dėžutę ištuštinti. Tik dabar suprantu, kad nereikėjo laukti“, – apmaudo neslėpė veterinaras.

Klinikos savininkas iš karto po įvykio kreipėsi į policiją. „Užregistravau įvykį, dabar nusiųsiu nuotraukas. Aš puikiai žinau, kad rasti vagišių neįmanoma, bet tiesiog norisi galbūt užkirsti kelią kitiems jų nusikaltimams. Perspėti žmones, kad lenda vagys ir tokių atvejų tiktai daugėja. Aš 12 metų dirbu šioje srityje, dar niekada nebuvau susidūręs su vagimi“, – kalbėjo P. Morkūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)