„Padėkite surasti gerąjį žmogų! Prieš 15 metų vos nelaimėjau LRT atrankos į „Euroviziją“! Likus pusvalandžiui iki pasirodymo, Lietuvos televizijos tualete sutikau du baltais megztiniais pasipuošusius vaikinus.

Pagyriau juos ir paklausiau: gal jūs galėtumėte būti mano „back šokėjais“? Jie sakė: „Kad mes tavo eurovizinės dainos net negirdėjome, kaip tau pašoksime?“. Aš jiems padainavau posmelį, jie parepetavo ir viskas buvo sutarta!

Suskambus pirmiems akordams, žengiau į sceną, o šalia buvo ir mano vienas iš „back šokėjų“. Deja, po pasirodymo, nespėjau net padėkoti savo „back šokėjui“. Aš nežinau net jo vardo... Padėkite jį surasti. Ačiū!!!“ – dalindamasis vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotas minėtasis vyriškis, rašė Antanas.

„Televizijos darbuotojams tai buvo visiškai netikėta ir neplanuota. Juos tikrai galėjo ištikti lengvas šokas. O aš pats sureagavau labai ramiai. Tik tiek, kad abu šokėjai galėjo pasirodyti, tačiau vienas paskutinę akimirką sudvejojo“, – „Delfi“ paaiškino A. Nedzinskas.

Pašnekovas pasakojo, kad nors mintis surasti šį vyriškį buvo kilusi jau seniai, idėja paskelbti jo paiešką internete kilo karantino laikotarpiu vartant senas nuotraukas.

„Visada įdomu buvo sužinoti, kas jis toks, ką veikia, kur dirba, o gal ir į svečius po karantino pasikviesti. Gyvenu sodyboje, o kai kurie sodybos objektai yra pritaikyti turizmui. Yra ir pirtelė, ir kubilas. Visai smagu būtų prisiminti jaunystės dienas ir šokius“, – pasakojo Antanas.

Na, o paklaustas, kokio maždaug amžiaus galėjo būti jo pasirodymo kompanionas, vyras prisiminė, kad tuomet jam buvo apie 25-30 metų. „Pridėkime dar penkiolika metų ir bus maždaug aiškus amžius“, – sakė Antanas.

Prieš dešimtmetį ir Seimo nario duonos paragavęs A. Nedzinskas šiandien džiaugiasi atokiu gyvenimu kaime, kur viską kuria savomis rankomis.

Visuomenė apie Antaną pirmą kartą išgirdo 2005 m. televizijos projekte „Dangus“. Baigęs bibliotekininkystės mokslus, jis tuo metu studijavo ryšius su visuomene.

„Norėjau sužinoti, kaip televizijoje formuojama realybė ir siurrealybė“, – paaiškino Antanas.

Realybės šou, kuriame dalyviai ir gyveno, ir ruošdavo muzikinius numerius, jam nebuvo smagi draugų stovykla. A. Nedzinskas prisipažino – jis atrodė ramus, tačiau buvimas uždaroje, dirginančioje aplinkoje, kur kiekvieną tavo judesį seka kameros, kirto per jo pasąmonę, jis pametė ritmo jausmą. Pasak jo, tai prilygo kalėjimui, kur svarbiausia parodyti išprovokuotas tavo emocijas. Jis neneigia, kad realybės šou davė ir naudos – jis tapo labiau žinomas.

Žinomumas paklojo jam po kojomis pergalę 2008 m. Seimo rinkimuose, kur jis buvo išrinktas vienmandatėje Alytaus rajono apygardoje.

„Kai pradėjome darbą Seime, kirto ekonominė krizė. Buvo visapusiškai sunku – žmonės praranda darbus, dūžta parlamento langai...“, – praėjusiais metais „Lietuvos ryto“ laidoje „Adomo obuolys“ pasakojo A. Nedzinskas.

Dirbdamas Seime, jis garsėjo savo taupumu. Kai kiti kolegos džiaugėsi geru gyvenimu ir išlaidavo, Antanas gyveno kukliai.

„Studentiški metai išmokė taupyti. Buvau įpratęs susikurti sau finansinę „pagalvę“ – kas jei rytoj ištiks nelaimė, neturėsi pajamų?“ – tikino Antanas.

Per ketverius kadencijos metus jis susitaupė tiek, kad užteko pradėti sodybos statybas ant iš močiutės paveldėtos žemės. Šiandien kaimas netoli Trakų yra paties rankomis sukurti A. Nedzinsko namai. Jis atlieka ir medžio, ir mūrijimo darbus. O kada nors čia bus ne tik vietos kultūros centras, pokylių vieta, bet ir scena, kurioje bus surengtas A. Nedzinsko draugų muzikantų festivalis.

„Delfi“ šiandien paklaustas, ar nesiilgi šou pasaulio ir dainavimo, Antanas pripažįsta kartas nuo karto prisimenantis smagius laikus.

„Kartas nuo karto pakviesdavo mane į pokalbių laidas ir tiek. Kadangi paskutiniai „Auksiniai svogūnai“ neįvyko, tai todėl ir televizijoje rodžiausi jau seniai. Aš pats nedainuoju, tvarkausi sodyboje, o savaitgaliais, kaip būdavo galima, priiminėdavau svečius. Kadangi šiuo metu turizmas negalimas, tenka knaisiotis po senus nuotraukų archyvus. Nemeluosiu, šiek tiek ilgesio dainavimui yra likę... Balsą kartas nuo karto prajudinu. Tačiau iš esmės visas šis laikotarpis yra pasyvus“, – pasakojo pašnekovas.

Pilnas A. Nedzinsko pasirodymas „Eurovizijos“ atrankoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)