Savo socialinio tinklo paskyroje S. Martinavičius pasidalino šventiniu sveikinimu, tuo pačiu apibūdindamas ir savo praėjusius metus ir likimo iškrėstus pokštus.

„Praeities kelias labai įvairus, su linksmais kalneliais, tiesiu laimingu keliu ir be galo skaudžiom duobėm. Visa tai žlugdė mane, grūdino mane ir mokė. Kartais važiuojant visai nebemačiau savo kelio, teko klampoti klystkeliais, kurie dar labiau žalojo mane, kol atsirasdavo artimi žmonės, kurie paėmę už rankos atvesdavo mane atgal ant mano kelio, esu begalo jiems dėkingas.

Paskutiniai mano gyvenimo kilometrai buvo tiesi laimės autostrada, kai jautiesi be galo laimingas ir jau atrodo, kad tas kelias važiuojant dviese gali būti begalinis ir laimingas.

Bet likimas mėgsta pokštauti ir lekiant autostrada, matyt, per dideliu greičiu, staiga, netikėtai įkrenti į didžiulę duobę. Jautiesi žiauriai sužalotas ir be vilties toliau surasti savo kelią.

Vėl reikalingi artimi žmonės, kurie sutvarkys žaizdas, nuramins ir parodys kelią. Neviltis neleidžia sveikti, žaizdos be galo skauda ir norisi pulti į klystkelius, ieškant lengvesnio savo kelio.

Bet lengvesnio turbūt nėra, nes gyvenimo kupra yra sunki, su daug klaidų ir lengva jau negali būti...
Atsiprašau visų, kuriuos skaudžiai sužalojau neatsakingai lėkdamas savo klystkeliais.
Esu dėkingas artimiems žmonėms kurie nuolat rodė, kur mano kelias”, – savo feisbuko paskyroje rašo verslininkas Sigitas Martinavičius.

Delfi primena, jog Lietuvos Aukščiausiasis Teismas skandalingoje Sigitos ir Natalijos Martinavičių smurto dramoje tašką padėjo tik šių metų liepos mėnesį. Paskutiniame posėdyje buvo nagrinėjama žemesnės instancijos teismuose jau nuskambėjusi istorija, kurioje žinomas vyras apkaltintas naudojęs fizinę jėgą prieš N. Martinavičienę.

Teismas atmetė nukentėjusiosios N. Martinavičienės ir jos atstovo, taip pat nuteistojo S. Martinavičiaus kasacinius skundus.

„Pirmosios instancijos teismo nuosprendžiu S. Martinavičius buvo nuteistas dėl keturių smurtinių veikų prieš savo sutuoktinę N. Martinavičienę. Apeliacinės instancijos teismas pakeitė pirmosios instancijos teismo nuosprendį ir S. Martinavičių dėl trijų veikų išteisino, nes nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių. Kasaciniais skundais nukentėjusioji ir jos atstovas prašė panaikinti apeliacinės instancijos teismo nuosprendį ir palikti galioti pirmosios instancijos teismo nuosprendį, nuteistasis – panaikinti abiejų instancijų teismų sprendimus ir jį išteisinti, nes nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių, arba atleisti jį nuo baudžiamosios atsakomybės dėl nusikaltimo mažareikšmiškumo.

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjų kolegija konstatavo, kad apeliacinės instancijos teismas nepadarė kasaciniuose skunduose nurodytų įrodymų tyrimo ir vertinimo reikalavimų pažeidimų, tinkamai taikė baudžiamąjį įstatymą, dėl to nėra pagrindo konstatuoti, kad bylą nagrinėjant apeliacine tvarka teisėjų kolegijos priimtas nuosprendis yra neteisėtas ir nepagrįstas. Byloje teismai teisingai nenustatė pagrindų S. Martinavičių atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės dėl nusikaltimo“, – buvo skelbiama išplatintame Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pranešime.

Ši Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

S. Martinavičiui buvo pateikti kaltinamai pareikšti pagal BK 140 str. 2 d., kur skelbiama, kad tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė šeimos nariui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino, yra baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

S. Martinavičius jau anksčiau išreiškė nepasitenkinimą žemesnės instancijos teismų verdiktu, todėl tikino apskųsiantis nuosprendį ir sieksiantis visiško išteisinimo.

Nukentėjusiąja pripažinta jo buvusi žmona anksčiau taip pat buvo nepatenkinta nuosprendžiu, teigė nesuvokianti, kodėl dalis kaltinimų prieš ją smurtavusiam vyrui buvo panaikinta. Kadangi iki galo nebuvo patenkinta nei viena pusė, buvę sutuoktiniai susitiko Lietuvos Aukščiausiojo Teismo posėdyje.

S. Martinavičiui savo nekaltumo įrodyti nepavyko tik viename epizode, įvykusiam dar 2016 metais. Tuomet kilus konfliktui vyras spyrė žmonai į rankoje laikytą telefoną, kuriuo ji filmavo, jai griuvus į fotelį buvo suduotas dar vienas smūgis.

Šio įvykio liudininku tapo N. Martinavičienės sūnus, teismui buvo pateiktas ir dar vienas įrodymas – iš moters rankų išspirtu telefonu darytas vaizdo įrašas. Beje, pats S. Martinavičius dėl šio įvykio dalinai pripažino kaltę, neneigė buvus konfliktui bei pateikė savo versiją neneigdamas, kad jo emocijos tuo metu buvo ūmios, kas ir užfiksuota vaizdo įraše. Be to jis skunde nurodė, jog liudijęs žmonos sūnus yra šališkas, nes konflikte palaikė motinos pusę. Tačiau teismas šį jo pasakojimą vertino skeptiškai, vadindamas „nuteistojo savaip pateikiama, tačiau objektyviai nepagrįsta, įrodymų interpretacija“.

Teismas konstatavo, jog surinktų įrodymų visumos pakanka S. Martinavičių pripažinti kaltu dėl išpuolio prieš sutuoktinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)