Socialiniuose tinkluose aktyvi I. Stonkuvienė pasidalino trumpu vaizdo įrašu, kuriame ji glaustai papasakojo apie mielą siurprizą, kurį ji paliko šiukšlių išvežėjams, reguliariai atvažiuojantiems prie jos namų.

Artėjant šventėms Indrė suprato, kad namuose prisikaupė kiek daugiau šiukšlių nei įprastai – dalis jų net netilpo į konteinerius. Norėdama iš anksto atsidėkoti už papildomą darbą moteris šiukšles išvežantiems darbuotojams paliko dovaną.

„Supakavau ir užrašiau: „Ačiū už jūsų darbą, linksmų švenčių“, – su tūkstančiais savo sekėjų dalijosi ji.

I. Stonkuvienės gestą darbuotojai įvertino malonia nuostaba.

„Kai išgirdau, kad jie atvažiuoja, priėjau prie lango, susimojavome. Jie pamatė paliktą dovaną“, – kitiems suteiktu džiaugsmu dalijosi Indrė.

Netrukus šį žinomos moters poelgį įvertino ir socialinių tinklų vartotojai. Tūkstančiai I. Stonkuvienės sekėjų peržiūrėjo jos mielą vaizdo įrašą, o dešimtys nepatingėjo ir parašyti gražių komentarų. Ne vienas internautas tikino, kad toks pavyzdys ne tik sušildė širdis, bet ir juos užkrėtė gerumui šalia esantiems žmonėms.

Bendraudama su Delfi Indrė tuo labiausiai ir džiaugėsi.

„Žmonės su manimi dalijasi, kad užkrėčiau juos šia idėja. Siunčia man vaizdo įrašus ir nuotraukas, kaip jie džiaugiasi ir laukia, kada jų suruošta staigmena pradžiugins kitą žmogų. Man be galo malonu, kad bent kažkiek prisidėjau prie to, kad kasdienybė taptų kiek šviesesnė. Atrodo, smulkmena, visiškas mažmožis, bet toks malonus ir suteikia tiek džiaugsmo! O dabar tokių emocijų aplinkoje tikrai trūksta“, – pastebėjo pašnekovė.

„Smagu, kad staigmena pavyko. O vakare, einant pasivaikščioti, su Vidu pastebėjome, kad šiukšlių konteineriai prie namų buvo sustatyti idealiai. Kartais tiek nedaug reikia, kad suteiktum kitam šypseną. Tas dėmesys, padėka aplinkiniams yra labai svarbus. Reikia priminti žmonėms, kad jie yra reikalingi, vertinami“, – pridūrė ji.

Indrė Stonkuvienė

Indrė įsitikinusi, kad geri darbai plinta kur kas greičiau, kai apie juos ne tik kalbi, o ir realizuoji juos savo pavyzdžiu.

„Per savo pavyzdį sukeli norą ir kitiems žmonėms daryti gerus darbus. Ir ne tik per Kalėdas. Juk visi gyvename bendruomenėje, esame vieni nuo kitų priklausomi, vienas kitam galime padaryti įtaką. Kiekvienas iš mūsų renkamės, kaip mes bendraujame su mus supančia aplinka. Dėl šios priežasties mano gyvenime ir gimė iniciatyva „Moterų pasaulyje“. Susikūriau pasaulį, kuriame būtų mažiau pykčio, pavydo, skundų ir daugiau pozityvumo, paprastumo ir palaikymo, kas turi labai didelę galią“, – tikino pašnekovė.

Be abejonės šią Indrės veiklą palaiko ir mylimasis Vidas Bareikis. Žinomas dainininkas jau nuo pirmųjų pažinties akimirkų žavėjosi jos neabejingumu žmonėms.

„Atrodo, kad dalintis ar padėti vienas kitam yra savaime suprantami dalykai, bet tikrai kartais tą užmirštame. Vidas po pirmojo mūsų susitikimo, kuomet aš apsilankiau jo laidoje, parašė, kad esu nuostabi. Jis klausinėjo apie mano veiklas, kuo aš užsiimu ir mane pavadino Lietuvos Michelle Obama. Žavėjosi ir linkėjo nesustoti. Jis palaiko mane ir mano kuriamus projektus iki šiol. Man tai labai svarbu“, – mylimojo palaikymu džiaugėsi Indrė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (737)