Bene žinomiausias Kauno plaukų stilistas Karolis Murauskas teigia, kad šis Vyriausybės sprendimas yra ne kas kita, o pasityčiojimas, rašoma pranešime spaudai.

„Dėl visko, ką šiandien turiu, dirbau penkiolika metų, tačiau šis, staiga priimtas sprendimas viską sugriovė per vieną naktį. Baigiau mokslus, rašiau baigiamuosius darbus, ilgas valandas dirbau, kad suburčiau savo klientų ratą ir atidaryčiau grožio saloną.

Tiesa, visos pastangos Vyriausybės sprendimu buvo nurašytos per vieną naktį – mano verslas buvo uždarytas net nepamėginus ieškoti kompromisų ar sprendimų, kaip būtų galima saugiai teikti paslaugas pandeminėje situacijoje. O aš juk moku mokesčius, kurie taip pat yra dalis valstybės biudžeto ir maitina Lietuvos žmones.

Savaitė prieš šventes buvo užimta 200% – teko atšaukti 150 klientų – net Seimo ar Vyriausyės atlyginimas negali prilygti pajamoms, kurias grožio specialistai uždirba prieš šventes. Šias lėšas planavau investuoti į plėtrą, tad mano akimis – sprendimas tiesiog viską nukirsti, nepasiūlant jokių alternatyvų, yra pasityčiojimas“, – atviravo K. Murauskas.

Paklaustas kaip jo nuomone derėtų elgtis tokioje situacijoje, grožio specialistas neneigia nei koronaviruso, nei COVID-19 pavojaus visuomenei, tačiau yra įsitikinęs, kad Vyriausybės sprendimas neapgalvotas.

„Niekas nė nepabandė iš esmės pasigilinti į situaciją, saugius būdus vykdyti veiklą ir galimybę gauti bent minimalias pajamas, kad grožio specialistai galėtų uždirbti bent tiek, kad išlaikytų savo verslus ar butus – juk nepaisant nieko paskolas mes mokame lygiai tokio paties dydžio. Negi tikrai manote, kad įmanoma pragyventi iš valstybės skiriamų 200 eurų?

Aš ir pats labai saugausi, ypač saugau savo šeimos narius – bendraujame tik telefonu, apsiperkame internetu, kontaktus esame sumažinę iki minimumo. Turiu draugų gydytojų, kurie pasakoja, kad Kauno klinikose situacija vis prastesnė, kiek daug žmonių serga, tačiau, mano nuomone, situacija būtų geresnė, jei grožio specialistai gautų galimybę dirbti, o saugumo priemonės būtų griežtai reglamentuotos – sakykim, per dieną galima priimti tik tris klientus, po kiekvieno išvedinti ir dezinfekuoti patalpą. Kaukių mes nebuvome nusiėmę nuo pavasario, o ir srautai gerokai mažesni, nei prekybos centruose. Sprendimų tikrai yra, deja, panašu, kad valdžia tiesiog nesivargina jų ieškoti“, – mintimis dalijosi plaukų stilistas Karolis Murauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)