Kritika vienos nuomonės formuotojos pusėn prasidėjo dar anksčiau nei šią savaitę, kai jos instagramo istorijose buvo pastebėtas jos mylimasis, prekybos centre neteisingai dėvintis apsauginę veido kaukę, ja neuždengiant nosies. Tūkstančiams sekėjų tai demonstravusi moteris, pasak kritikų, tokiais vaizdais tik skatino netinkamą elgesį.

Netrukus influencerė atsidūrė tarsi po didinamuoju stiklu. O vienas naujausių jos vaizdo įrašų socialinėje erdvėje vėl pakurstė pykčio kupinas kalbas. Šiuo įrašu ėmė dalintis ir internautai, ir žinomi žmonės.

Jame minėtoji moteris atskleidė savo galimus planus, kuriuose – didžiųjų švenčių sutikimas su kitame mieste gyvenančiais šeimos nariais. Dalis tokią informaciją išgirdusių žmonių ėmė nuogąstauti, kad tokiu atveju bus pažeisti numatyti saugumo reikalavimai.

„Delfi“ kreipėsi dėl komentaro į minimą moterį, tačiau komentuoti apie susidariusią situaciją ji nepanoro.

Tuo tarpu susisiekus su vidaus reikalų ministerija buvo patvirtinta, kad toks elgesys yra draudžiamas.

„Vyriausybės nutarime skelbiama, kad du namų ūkiai negali susitikti ir kartu švęsti. Galima susitikti tik lauke ir tik dviem asmenims iš skirtingų ūkių. Namuose priimti svečių negalima.

Kalbant apie nekilnojamąjį turtą, jo turint kitame mieste, važiuoti į jį galima. Tarkime, turite sodybą ar kitą nuosavybę, tačiau tik tuomet, jeigu ten niekas negyvena.

Vis dėlto taip pat nutarime skelbiama, kad be būtinų priežasčių iš savivaldybės išvykti negalima. Na, o objektyvios priežastys yra tokios kaip darbas, sveikatos paslaugos ir kiti neatidėliotini dalykai. Kiekvieną atvejį pareigūnai spręs individualiai. Šiuo momentu prašome visuomenės sąmoningumo ir raginame pasilikti namuose, jeigu išvykti nėra būtina“, – „Delfi“ sakė VRM strateginės komunikacijos skyriaus patarėja Eglė Kaminskaitė.

Jeigu visuomenei kyla daugiau klausimų, pasitikslinti dėl konkrečios situacijos galima skambinant policijos telefonu 8 700 60000.

Toks nesusipratimas nutinka ne pirmąsyk. Kartą ta pati nuomonės formuotoja jau buvo sulaukusi panašaus dėmesio, kai ši su draugais buvo išvykusi į šiltus kraštus.

Tuomet Nacionalinis visuomenės sveikatos centras ragino gyventojus laikytis maksimalios higienos, išlaikyti rekomenduojamą atstumą, informuodami, kad dalyje savivaldybių netrukus bus paskelbtas lokalus karantinas. Žmonės buvo raginami atsisakyti ir nebūtinų kelionių. Tačiau tuo metu atostogavusi influencerė teigė negalinti atsisakyti kelionių.

Apie tai moteris pasakojo savo socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje. Beje, šie trumpi vaizdo įrašai netrukus buvo ištrinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (507)