„Būkite atsargios. Ši istorija nutiko mano draugei ir ji prašė ja pasidalinti šioje grupėje tam, kad visos ir kiekviena iš jūsų būtumėt atsargios ir budrios, sulaukusios „Tinder“ žinutės iš V. B. (vardas redakcijai žinomas), kuris socialiniuose tinkluose apsimeta žalgiriečiu Roku Jokubaičiu. Ir čia rimtai.

Istorija tokia. Mano draugė „Tinder“ programėlėje susikontaktavo su vaikinu, prisistačiusiu Roko Jokubaičio vardu, bet mano draugei tai nieko nesakė, nes ji visiškai nesidomi krepšiniu. Žinoma, po tokio prisistatymo ji „Google“ rado Roką Jokubaitį – padarė namų darbus.

Draugė – budri, žinojo, kad viskas, ką tas vaikinas sako, gali būti melas. Bet, klasika, jis pasiūlė jai susitikti, kad galėtų įrodyti, kad jis iš tiesų yra Rokas Jokubaitis ir jie galėtų toliau ramiai bendrauti. Jis atvažiavo iki jos su „Žalgirio“ emblemomis pažymėtu naujausiu „Arteonu“, buvo su „Žalgirio“ apranga (visur rėmėjų ženklinimas, Roko Jokubaičio pavardė, numeris, žodžiu, viskas). Ir, panos, patikėkit, na, žiauriai panašus į Jokubaitį. Ir nuo čia viskas prasidėjo.

Vaikinas kiekvieną dieną važinėdavo pas mano draugę į Vilnių (ryte važiuoja į „treniruotę“ Kaune, tada grįžta į Vilnių pas mano draugę, o vakare – vėl į treniruotę). Jis pastoviai jai siųsdavo vaizdo įrašus iš „Žalgirio“ arenos, siųsdavo vaizdo įrašus, kaip jis lydi komandą į lėktuvą (literaliai sekdavo „Žalgirio“ autobusą savo mašina). Jis kiekvienu kartu susitikus būdavo su skirtingais „Žalgirio“ treningais, džemperiais, striukėmis – viskas pažymėta rėmėjų ženklais, Roku Jokubaičiu ir jo numeriu. Jis mašiną, lagaminus, sportinius krepšius buvo pasižymėjęs visais šiais ženklais.

Visame tame jis visada liepdavo jai žiūrėti varžybas ir po jų skambindavo jai, norėdamas jas aptarti: „Ar matei, kaip aš...?“, „O tą pastebėjai?“. Ir dalindavosi visokiomis paslaptimis, ką komanda kalba viduje. Ai, ir dar siųsdavo vaizdo įrašus iš „Radisson“ viešbučio, kur neva visa „Žalgirio“ komanda apsistodavo prieš varžybas.

Kai jie išeina pasivaikščioti, prie jų būtinai prieina kažkokie žmonės (kaip jis įvardijo – draugai) ir jį užkalbina: „Labas, Rokai, kaip laikaisi?“ Jie kartu pirko kompiuterį, kurį jis įsigijo Roko Jokubaičio vardu. Kartu su mano drauge jie ėjo sportuoti į sporto salę – į jį ten vėl kreipėsi Roko Jokubaičio vardu. Žodžiu, vaikinas tiek kiekvieną detalę buvo apgalvojęs, kad net neišneša galva.

Liūdniausia dalis yra ta, kad taip jiems bendraujant du mėnesius, jis suraizgė dar vieną istoriją. Neva jis ir jo agentas pildant VMI deklaraciją privėlė kažkokių klaidų, dėl kurių buvo užblokuota jo bankinė kortelė. Tai reiškia, kad jis jos prašydavo pinigų (aišku, kad grynaisiais, nes kortelė gi „užblokuota“). Sakydamas, kad jis juk yra Rokas Jokubaitis – negi galėtų apgauti? Šiandien jis jai yra skolingas beveik 10 tūkst. eurų.

Kulminacija. Vakar jis paliko savo telefoną mano draugės bute. O jūs žinote, ką veikia merginos, paliktos vienos su savo vaikinų telefonais... Tai va. Tame telefone ji rado tiesą, trumpai tariant, ji pamatė, kas yra tas vaikinas iš tiesų (susirašinėjimai, nuotraukos, ID nuotraukos ir panašiai).

Aišku, ji išlaikė šaltą protą, nors jau suvokė, kad ją, švelniai tariant, apgavo, tačiau bandė klausti, aiškintis, davė progą pasakyti tiesą. Sakė: „Pasakyk, kas esi, aš niekam nieko nesakysiu“. Tačiau jis jai pasakė: „Aš esu Rokas Jokubaitis, jei tu nueisi į keturis psichoterapijos seansus, galėsi grįžti pas mane“. Ir viskas. Tai įvyko vakar. Šiandien mano draugė rašo pranešimą ir tikiuosi, kad viskas pasibaigs geruoju ir tokie šlykštynės kaip jis – gaus ko nusipelnę.

Merginos, jeigu esate nukentėjusios nuo šio asmens, parašykite man, aš jus nukreipsiu į savo draugę, kurios istoriją aprašiau. Turėkite omenyje šią istoriją, papasakokite draugei. Neapsigaukite ir būkite budrios. Saugomės ir saugome viena kitą“, – rašoma feisbuke.

„Delfi“ kreipėsi į šiuo metu Atėnuose sportuojančio R. Jokubaičio atstovą spaudai.

„Apie šią istoriją sužinojome iš soc. tinklų. Iš viešojoje erdvėje matomos informacijos ir vienas kitą papildančių pasakojimų, panašu, kad ši istorija yra tikra. Tiek klubui, tiek Rokui, žinoma, yra nemalonu, kad yra naudojamasi „Žalgirio“ ar jo vardu“, – „Delfi“ komentavo „Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris.

R. Jokubaitis „Delfi“ sakė, kad ši istorija išties unikali. „Nemanau, kad kas nors yra girdėjęs tokią panašią istoriją ir, kad tokiu būdu būtų išviliojami pinigai. Aš kol kas nelabai suprantu, kas vyksta, bet žiūriu negatyviai į tokius dalykus, nes man nežinant yra naudojamas mano vardas ir pavardė ir yra apgaudinėjami žmones, tačiau yra ir geroji pusė, nes ši istorija yra tikrai pamokanti, ir kai viskas išėjo į viešumą, bus apsaugoti žmonės nuo dar didesnių vagysčių ir aferų“, – sakė Rokas Jokubaitis.

„Delfi“ sulaukė oficialaus policijos komentaro dėl sukčiavimo, prisidengiant žinomo krepšininko tapatybe. Situacija pareigūnams buvo žinoma ir penktadienį, tačiau šeštadienį įtariamasis jau buvo sulaikytas.

„Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal BK 182 str. 2 d. (sukčiavimas). Šįryt įtariamasis buvo sulaikytas ir pristatytas į komisariatą. Kratos metu jo namuose buvo rasta nemažai daiktų su „Žalgirio“ atributika. Kol kas jis yra sulaikytas“, – teigė Vilniaus apskr. VPK atstovė spaudai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)