Nuotraukoje Erica pasipuošusi raudona, puošnia ir atvira Egidijaus Rainio kurta suknele, o fotografiją lydi prierašas „Take me to church“. Atlikėjos talento gerbėjai rašė, jog tris vaikus auginančiai moteriai nevalia taip rengtis, o eiti į bažnyčią apsinuoginusiai tolygu nuodėmei.

Tačiau Erica komentatoriams išsakė ir savo poziciją.

„Kodėl aš nuoga? Kaip aš galiu taip rengtis, turėdama 3 vaikus? Aš moteris ar mergina? Ir aišku, visi jūs, teisiantieji, einate į bažnyčią kiekvieną sekmadienį ir vykdote 10 Dievo įsakymų, tiesa? Na, pagal jūsų komentarus atrodo, kad tikrai ne. Aš tikiu, kad Dievas yra kiekviename gyvajame. Tikiu, kad mūsų kūnai gražūs. O kas tokio nuogo mano suknelėje? Kažkokia dekoltė? Ar jus visus ištiktų širdies smūgis, jei pamatytumėte spenelį?

Taip, aš esu moteris. Aš turiu savo kūną ir savo seksualumą, ir rengsiuosi taip, kaip man patiks. Taip, aš esu mama, mylinti ir atsidavusi. Jei jūs, ponios, negalite suprasti, kad mes galime būti moterys ir motinos, seksualios ir protingos, tai yra būtent jūsų, o ne mano problema.

Ir, jei manote, kad aš taip apsirengusi nuėjau į bažnyčią, tai taip pat yra jūsų problema. Ne aš kalta, kad negalite suprasti šio pokšto. Jūs visos galite eiti į bažnyčią, šypsotis ir elgtis šventai, bet jei jūsų širdys ir ketinimai nėra tyri, galite apgauti kitus, bet neapgausite Dievo.

Eikite toliau ir tęskite „teismą“. Aš myliu savo kūną, moteriškumą, motinystę ir niekam neatsiskaitinėsiu. Auginsiu savo vaikus ir toliau bandysiu būti pokyčiu, kurį noriu pamatyti pasaulyje. Kur moterys švenčia ir pakelia viena kitą, gerai jaučiasi turėdamos savo odą ir priimdamos dvasingumą kaip gyvenimo dovaną. Peace. Go with God”, – komentatoriams po įkelta nuotrauka atsikirto Erica.

„Delfi“ susisiekus su atlikėja, ši teigė, jog problema dėl replikų apie nuogumą – daug gilesnė ir neišvengiamai susieta su žmogaus psichologija.

„Kai išgirsti iš kitų moterų, kaip trijų vaikų mama drįsta apsirengti tokią suknelę arba sukelia aistrą vyrams, kurios jie negali suvaldyti, supranti, kokiame socialiniame burbule esi, – kalba Erica. – Manau, jog moterys, kurios tiki tais visais mitais, dažniausiai yra priklausomos nuo vyrų. Jos turi save kažkaip apsaugoti – dažniausiai dėl finansinių priežasčių. O į komentarus atsakiau dėl visų moterų ir merginų – kažkas turi tai pasakyti.“

Kad ateityje išvengti tokių ir panašių komentarų, pasak atlikėjos, reikėtų užsiimti edukacija nuo mažų dienų, nebijoti pasakoti apie nuogą kūną, paauglystėje paliesti ir sekso temą.

„Nejaučiu, kad daryčiau kažką blogo. Komentare išsakiau, ką norėjau išsakyti. Beje, tai darau ir dėl savo berniukų bei dukros, – pripažįsta moteris. – Svarbu priimti savo kūną tokį, koks jis yra. Apie tai kalbu su savo vaikais atvirai ir dėl saugumo. Pamažu komunikuoji, duodi tam tikras pamokas. O kai paauga, galima kalbėti ir apie seksą, malonumą, saugumą, sąmoningumą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (399)