Atlikėja jau visą savaitę gydosi namuose. Ją kankina kosulys, pakilusi temperatūra, galvos svaigimas, sąnarių maudimas ir bendras kūno silpnumas.

Vos pajutusi pirmuosius simptomus Mia suskubo atlikti koronaviruso testą. Pasitikrinti savo sveikatą dainininkė panoro ir dėl to, kad neseniai kontaktavo su šiuo virusu susirgusiais asmenimis.

„Dažnai girdima, kad karštajai koronaviruso linijai prisiskambinti neįmanoma, tačiau man kuo puikiausiai tą pavyko padaryti. Skambinau ne vieną kartą ir man visada labai greitai atsiliepdavo. Viskas vyko taip, kaip priklauso. Tik testo atsakymo rezultatų teko laukti virš dviejų parų.

Koronaviruso testą dariausi kol kas vieną kartą ir jis man parodė neigiamą rezultatą. Kadangi jaučiu simptomus, kurie visgi atitinka koronavirusą, norisi izoliuotis, sveikti. Be to, iš mūsų rato du žmonės sulaukė teigiamų COVID-19 testų. O aš sulaukiau neigiamo. Nors susirgome tuo pačiu metu. Tai šiek tiek keista, nes mūsų visų savijauta tokia pat.

Aš jau savaitę laiko sergu, esu namuose, izoliavausi, su niekuo nekontaktuoju. Visą šį laiką man laikosi aukštesnė temperatūra, kuri vakarais pakyla dar labiau. Jei tai būtų buvęs gripas, mano galva, jau būčiau pasveikusi, o kol kas ši liga nuo manęs nesitraukia.

Svarstau dar kartą atlikti koronaviruso testą. Jeigu nepraeis, taip ir darysiu, nes įdomu, kuo aš sergu, jei tikrai ne COVID-19“, – pasakojo M. Pilibaitytė.

Dainininkė svarsto, kad galbūt pirmasis testas nespėjo parodyti užkrato, o antrasis jau parodytų, jog visgi ji serga. Tačiau, žinodama, kad nėra jokio konkretaus gydymo šiam naujam virusui, Mia dabar savo dėmesį skiria sveikimui.

„Reikia kažkaip visa tai išgyventi. Vis tiek reikia išlaukti, kol pasveiksiu. Dabar važinėti ir vaikščioti būdama tokios savijautos nesinori nei dėl savęs, nei dėl kitų. Jei nepasidarysiu antrojo koronaviruso testo, tai ateityje gal reiktų pasidaryti antikūnų testą, kad žinočiau, ar visgi persirgau šia liga, ar ne“, – svarsto pašnekovė.

Dainininkė, netrukus skaičiuosianti 10 saviizoliacijos dienų, sveikatą taiso arbatomis, vitaminais ir peršalimą lengvinančiais vaistais.

„Laimei, kosulys jau lengvesnis, atrodo, kad ir visi kiti simptomai po truputį lengvėja. Tik temperatūra niekur nenori dingti. Labai nemalonus jausmas, nes visą savaitę ji laikosi. Įprastai peršalus aukštesnė temperatūra praeidavo per kelias dienas, o dabar – jau savaitė. Temperatūra svyruoja nuo 37,5 iki 38 laipsnių. Be to, jaučiasi ir sąnarių maudimas. Visa ši būsena apskritai yra labai varginanti“, – neslėpė Mia.

Žinoma moteris sako girdėjusi, kad kartais koronavirusui nustatyti reikalingas ne vienas testas.

„Sako, kad kai kuriems tik iš antro karto parodė, kad visgi serga koronavirusu. Gal ir man taip? Laikas parodys. Jei simptomai nepraeis, nelengvės, teks aiškintis“, – tikino ji.

Delfi jau anksčiau skelbė, kad nuo užsikrėtimo koronavirusu iki ligos simptomų pasirodymo vidutiniškai prabėga maždaug nuo 4 iki 5 dienų, tačiau viruso inkubacinis laikotarpis gali tęstis nuo 2 iki 14 dienų. Dėl šios priežasties rekomenduojama karantino trukmė yra dvi savaitės, nesvarbu, kaip tuo metu jaučiamasi ir kokie yra testų rezultatai.

Kol kas nėra patvirtintos vakcinos nuo koronaviruso. Nėra ir konkretaus gydymo plano, užtikrintai tinkančio visiems. Tad netgi jei saviizoliacijos laikotarpiu taip ir nepasirodo jokie susirgimo ženklai, jei nebus elgiamasi atsargiai, bus keliamas pavojus aplinkiniams – jie gali užsikrėsti ir sunkiai susirgti. Kai kurie atvejai baigiasi net mirtimi.

Koronavirusą taip pat gali lengvai platinti simptomų nejaučiantys žmonės, kuriems nepasireiškia jokie susirgimo ženklai. Todėl būtina, kad pandemijos metu su užsikrėtusiais asmenimis susidūrę žmonės liktų namuose net ir tais atvejais, jeigu jie jaučiasi puikiai.

Visi jaučiantys COVID-19 simptomus (karščiavimas, kosulys, dusulys ir kiti kvėpavimo sutrikimai) asmenys ar jų šeimos nariai užsikrėtę koronavirusu yra tiriami nustatyta tvarka, nemokamai Mobiliuosiuose punktuose ir Karščiavimo klinikose.

Asmenys, simptomų nejaučiantys, tačiau turintys įtarimų, kad šiuo metu jie galbūt serga besimptome COVID-19 forma, susimokėję gali išsitirti privačiose laboratorijose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (231)