Buvusi „Olialia“ mergaitė teigia, jog mažesnes išlaidas lemia ir jos polinkis gaminti dekoracijas pačiai.

„Dalį dekoracijų gaminau pati – lauke esančias kartonines dėžes papuošiau skirtingu kalėdinių dovanų popieriumi, apsukau specialia medžiaga, kad neperšlaptų. Viskas kainavo gal 10 dolerių, tačiau tai puošia namus! – sako Čikagoje jau ne vienerius metus gyvenanti moteris. – Pagal statistiką, vidutiniškai vienas amerikietis kalėdinėms dekoracijoms išleidžia 60 dolerių per metus. Amerikiečiai turi polinkį kaupti. Tačiau kai kuriose valstijose labai populiari paslauga, kuomet namus papuošia ir nupuošia su tuo dirbančios įmonės – pačiam nieko nereikia daryti.”

Pasak Ievos, svarbiausia dekoruojant namus didžiausios metų šventėms – išradingumas, kūrybiškumas ir drąsa išbandyti kažką naujo.

„Aš puošybai daug neišleidau – kaip jau minėjau, eilę dekoracijų pasigaminau pati, kai ką turėjau pasilikusi iš anksčiau. Pavyzdžiui, eglutes perku pačias paprasčiausias, tačiau nupurškiu jas dirbtiniu sniegu, padabinu iš siūlų pagamintais burbuliukais. Žaisliukus irgi perku pigius – juos aptraukiu blizgia medžiaga. Atrodo įspūdingai“, – idėjomis dalijasi Instagrame daugiau nei 66 tūkstančius sekėjų turinti moteris.

Filmuose matomi įspūdingai išpuošti namai, Ievos teigimu, yra visiška realybė – JAV gyvenantys žmonės ne tik skiria ypatingą dėmesį dekoracijoms, bet ir konkuruoja su šalia gyvenančiais.

„Amerikiečiams Kalėdos ir Helovinas yra pačios didžiausios šventės – jie negaili jų pasiruošimui nei laiko, nei pastangų, nei pinigų. Neretai kaimynai konkuruoja vieni su kitais – kas geriau, išskirtiniau papuoš savo namus. Smagu važiuoti vakare ir stebėti, kaip viskas aplink žiba, blizga“, – šypteli buvusi „Olialia“ mergaitė Ieva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)