„Neišvengiamai būsime su šeima“, – pokalbio pradžioje pasidžiaugė Katažina.

Gruodžio mėnuo dainininkei ypatingas metas ne tik dėl visiems laukiamų švenčių, bet ir dėl dar vienos progos – pirmąją žiemos dieną gimtadienį švenčia jos ir Deivydo vaikai. Dvynukams Kornelijai ir Donatui – jau ketveri.

„Mūsų kalėdinis laikotarpis prasideda jau gruodžio 1-ąją. Tai tapo tradicija. Kai gimė mūsų vaikai, iškrito pirmasis sniegas. Kai dar laukiausi, planavau papuošti eglutę pirmąją žiemos dieną, bet tądien išvažiavau gimdyti. Draugė su seserimi į namus atvyko paslapčia ir papuošė eglutę, kurios taip norėjau. Norėjau, kad vaikai atvyktų į jau papuoštus namus, jog visi jaustų tą šventinę dvasią. Tokių tradicijų laikomės iki šiol. Jos mus dar labiau suvienija ir sutvirtina. Tad ir šiemet, panašiu metu iškritus sniegui, aš net pravirkau. Susigraudinau, nes vėl sugrįžau į tuos jautrius prisiminimus“, – neslėpė pašnekovė.

Katažina ir Deivydas Zvonkai su šeima jau laukia Kalėdų / Foto: Viktorija Kuhlins

Katažina pasakoja, kad karantino laikotarpis jai ir jos vyrui suteikė progą patiems sukurti šventę vaikams. Anksčiau poros vaikai per savo gimtadienį dūkdavo žaidimų kambariuose, dabar linksmybės vyko namuose.

„Vaikų gimtadienis išėjo labai šeimyniškas, jaukus – tokių pat lauksime ir Kalėdų. Tikiuosi, kad kiekvienas sugebės suprasti, kas šiuo metu yra svarbiausia. Tokiu metu, kaip dabar, tai išryškėja dar labiau. Kai lieki vienas su savimi, su artimiausiais žmonėmis. Dažniausiai mes save labai išbarstome, išdaliname kitiems, kuriems galbūt net nesame tiek svarbūs. O dabar būsime priversti kurti šventes tik patiems artimiausiems šeimos nariams ir tai yra nuostabu“, – sako ji.

Dainininkė neslepia, kad karantinas jai, kaip ir kitiems šou verslo atstovams, skausmingai kirto per kišenę, tačiau žinoma moteris stengiasi įžvelgti ir savų pliusų.

Katažina ir Deivydas Zvonkai su šeima jau laukia Kalėdų / Foto: Viktorija Kuhlins

„Per šį laiką gimsta naujų idėjų, supranti, kad atsiranda laiko veikloms, kurių tu neprivalai atlikti, o tiesiog nori. Pavyzdžiui, šiemet pirmą kartą savo rankomis padariau kalėdinį vainiką. Tai buvo savotiška terapija, mintys buvo visai kitoje veikloje, todėl pavyko pailsėti nuo visko. Karantino metu pavyksta daugiau laiko praleisti ir su vaikais, įsigilinti į jų poreikius, o man tai labai svarbu“, – pasakojo K. Zvonkuvienė.

Artėjant didžiosioms metų šventėms pašnekovė visiems norėtų palinkėti dažniau atsigręžti į save, į savo šeimą ir žmones, kurie iš tikrųjų yra brangūs.

„Toks laikotarpis viską sustato į savas vietas ir jo pagalba dar labiau supranti, kurie žmonės yra svarbiausi. Supranti, kad kartais save išdalinai kitiems, per daug aukojaisi, atidavei rūpestį ir meilę. O dėl to nukenčia tavo šeima – žmonės, pas kuriuos grįžti namo, deja, neretai išsunktas aplinkos, pavargęs, kupinas streso. Taip jaučiasi dažnas šiuolaikinis žmogus. Tad norėtųsi, kad visi atsigręžtų į save ir tyliai su savimi pasikalbėtų, jog perrūšiuotų prioritetus.

Norisi visiems palinkėti ištvermės, saiko darbuose. Tą kalbu iš savo varpinės, nes tikrai neretai pasiimu per daug darbų, todėl nukenčia patys artimiausi žmonės. Tampu per daug pavargusi, o juk tik namiškiai gali tave sušildyti ir priimti tave tokią, kokia esi. Vertėtų daugiau dėmesio skirti meilės židiniui, kurį sukūrei. Pavyzdžiui, mes su Deivydu savąjį užkūrėme prieš šešerius metus. Pastaruoju metu mums tikrai to reikia. Be to, reikia išmokti išlaukti geresnio laiko, o jis tikrai ateis. Juk viskas gyvenime praeina, praeis ir pandemija“, – tikina dainininkė.

Katažina neslepia, kad pirmoji karantino banga ją suglumino daug stipriau. Staiga sustojęs pasaulis ir įvesti neįprasti draudimai ją paveikė psichologiškai. Tiesa, nors antroji banga ir mažiau skausminga, dainininkė pastebi nemažai tamsos. Šviesos ji pasigenda ne tik žvelgdama pro langą, bet ir pačiuose žmonėse, kurie savo rūsčią nuotaiką neretai nukreipia į kitus.

Katažina ir Deivydas Zvonkai su šeima jau laukia Kalėdų / Foto: Viktorija Kuhlins

„Mums, menininkams, labai svarbus žmonių palaikymas ir jo mes labai laukiame. Bet visada bus tų, kuriems mes nepatinkame. Kiekvienas iš mūsų džiaugiamės sulaukę paramos ir liūdime, kai mus kritikuoja. Taip jau yra. O šiuo laikotarpiu neigiamas žmonių replikas ar komentarus mes priimame dar jautriau, kadangi visų emocijos yra dar labiau užaštrintos. Tad prie visų palinkėjimų norėtųsi žmonėms priminti, kad gerai pagalvotų prieš išleidžiant savo nuodus kitam žmogui. To piktumo, agresijos labai padaugėjo. O juk norisi dalintis gerais dalykais.

Pati esu jautri, todėl stengiuosi atsiriboti nuo žmonių komentarų, nuomonių. Nesistengiu veltis į diskusijas, neieškau to, kas mane užgautų. Nesistengiu įrodinėti, kad esu geresnė, nei apie mane kalba. Nemanau, kad tą reikia daryti. Tai būtų laiko švaistymas. Tiesiog esu tokia, kokia esu. Žinau, kad visada kažkam tapsiu kritikos objektu, bet taip pat žinau, kad tarp daugybės žmonių atsiras ir tų, kurie mane palaikys“, – tiki K. Zvonkuvienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)