Užsimezgę santykiai Gražvydą, kuris pastaruoju metu prisistato pseudonimu Grazzy Eye, pastūmėjo ryžtis ne tik piršlyboms, bet ir naujai kūrybai. Artėjant didžiosioms metų šventėms televizijos projektuose išgarsėjęs dainininkas pristato dainą „Dystopia“.

„Šią dainą įkvėpė situacijos santykiuose, kai bandai suprasti žmogų, kuris, kaip paaiškėja ilgainiui, yra tavo sielos atspindys ir tai – mano sužadėtinis, – šiltai pasakoja Gražvydas. – Iki tol mačiau labai daug kaukių, kurias pastebėjau kalbos barjero dėka. Pati daina įkūnija mano energiją, kovojant dėl santykių, atkreipiamas dėmesys ir į šių dienų aktualijas, susijusias su koronavirusu. Be to, dainoje taip pat yra kalėdinės dvasios.“

Grazzy Eye – Dystopia:

Gražvydas juokauja, kad pirmiausiai norėjo sukurti kalėdinę dainą, bet galiausiai, didžiąja dalimi, kūrinys išėjo apie žmonių santykius.

„Kalėdinė daina sunkiai išėjo. Esu liūdnesnių melodijų ir tekstų mėgėjas. Net pati liūdesio emocija man artima“, – pripažįsta atlikėjas.

„Dainą pagimdė mano situacijos santykiuose, kai kalbos barjeras man prieš tai iki galo neleido suprasti savo antrosios pusės, prisileisti jos arčiau. Anksčiau galvojau, kodėl viskas taip sudėtinga? Kodėl mes negalime bendrauti paprasčiau, jaustis patogiai? Ilgainiui supratau, kad viskas yra gerai. Tai tebuvo kalbos barjeras, o ne kažkas daugiau. Nors buvau pradėjęs ieškoti įvairių kabliukų. Bet nieko neradau. Galų gale supranti, kad skirtinga kalba išties daug ką reiškia. Dabar aš ją esu pramokęs neblogai. O žmogus šalia manęs yra geras ir nieko nuo manęs neslepia. Dėl to nusprendžiau šią vasarą pasipiršti“, – pasakoja G. Sidiniauskas.

Gražvydas Sidiniauskas

Savo mylimajam Darrenui lemtingą klausimą uždavęs Gražvydas sulaukė teigiamo atsakymo.

„Parodžiau iniciatyvą šiame žingsnyje. Ilgainiui supratau, kad užtenka mėtytis. Tarsi įvyko nušvitimas. Supratau, kad daug problemų sukūriau aš pats, nes tiesiog bijojau gyvenimo iššūkių. Buvo didelis iššūkis, kai turėjau palikti Lietuvą. Na, ir palikau. Pradžioje maniau, kad išvykimas yra laikinas, bet dabar suprantu, kad esu čia ilgam. Juolab, kad dabar visur įsivyravo karantinas. Dabartinė situacija erzina, nes norisi suplanuoti vestuves, norisi įtvirtinti mūsų sąjungą. O dabar neaišku, kada bus tai, kiek šventėje būtų žmonių ir visa kita. Neišeina planuoti, nes planus griauna karantinas“, – apmaudo neslėpė naują šeimą kuriantis dainininkas.

Atlikėjas sako, kad jo naujoje dainoje save atpažinti gali daugelis.

„Tai nėra tik mano istorija. Tikiu, kad ją sau gali pritaikyti ir kiti. Žinoma, joje aš įdėjau nemažai savęs, savo istorijos, nuopuolių, netgi vidinių demonų, kurie šmėžuodavo nuo pat „Lietuvos balso“ laikų. Bet tuo pačiu kūrinyje galima rasti ir meilę savo artimam žmogui, nesvarbu, kaip toli jis bebūtų“, – tikina pašnekovas.

Vestuves su mylimuoju planuojantis Gražvydas mano, kad jų ceremonija veikiausiai įvyks Šiaurės Airijoje arba Škotijoje. Žinoma, jei tik būtų galimybė, jis su mielu noru su Darrenu susituoktų Lietuvoje.

„Galvojame apie ceremoniją prie jūros, bet dar nėra viskas aišku. Viskas priklauso nuo daugelio aplinkybių, pavyzdžiui, ar pavyktų atvykti kai kuriems žmonėms, ar būtų tinkamas oras ir pan.

Su Darrenu esame apie vienerius metus. Daug kas galėtų pasakyti, kad tai – trumpas laiko tarpas, tačiau, kai žinai, jog čia tavo žmogus, abejonių nėra. Per šį laiką labai daug ko įvyko. Vertinu kiekvieną įvykį mūsų gyvenime. Ko gero, kiek esu turėjęs kitų santykių, dar niekada taip rimtai nesu žiūrėjęs į tai. Šie santykiai mane augino patį, augino kaip geresnį žmogų.

Gražvydas Sidiniauskas ir jo mylimasis Darrenas

Žvelgiant į ateitį, aš labai viliuosi, kad bus įmanoma ir Lietuvoje įteisinti savo santuoką. Norėtųsi, kad atsirastų tokia galimybė kitiems žmonėms. Juk visi pastebi, kad vis daugiau žmonių atsiveria, prakalba apie tai. Aš nebebijau to padaryti, nesvarbu, kuriame pasaulio kampelyje aš bebūčiau. Su Darrenu esame buvę ir Lietuvoje, esame kartu ten atostogavę. Kaip dažnai sakau, nebe tie laikai, kad slėptumėmės. Tik riboto mąstymo žmonės gali tokius santykius smerkti. O jei dar kyla toks noras, vadinasi, atėjo laikas išmokti naujų dalykų. Viskas šiandieniniame pasaulyje keičiasi velniškai greitai, tad neabejoju, kad ir šiuo klausimu sulauksime pokyčių. Norisi tik dar kartą visiems priminti, kad meilė neturi lyties ar amžiaus.

Aš asmeniškai jaučiuosi gerai. Būna, kad paskaitau komentarus, jie neretai būna neigiami, bet kas iš to? Kokią įtaką man gali padaryti tokie žmonės? Jokią. Aš turiu palaikymą, man tai labai svarbu, žinoma, norėtųsi jo sulaukti dar daugiau, bet svarbu, kad viskas keičiasi į gerą. Net jei ir lėtai“, – sako atlikėjas.

Gražvydas tikina suprantantis, kad žingsnis susituokti reiškia amžinybę, nors neslepia, kad iš pradžių tai atrodė kiek gąsdinančiai.

„Tas amžinybės klausimas mane gąsdino santykių pradžioje. Darrenas yra labai šiltas, jis – šeimos žmogus. Jis nori turėti šeimą. O tai mane ne juokais gąsdino, kadangi prieš tai buvau susikoncentravęs į save. Buvau įpratęs, kad dirbu vienas, dirbu sau, atrodė, kad nesu dar išsilakstęs. Buvo visko mūsų santykiuose. Bet ilgainiui supratau, kad tai yra tas žmogus, su kuriuo noriu praleisti visą savo gyvenimą“, – Delfi pasakojo pašnekovas.

Gražvydas Sidiniauskas

Gražvydas neapleidžia ir kūrybos. Dainininkas svajoja apie savo muzikos albumą.

Artėjant didžiosioms metų šventėms atlikėjas visiems norėtų palinkėti supratingumo ir nepamiršti pasidžiaugti kalėdine dvasia. Tiesa, pats Gražvydas Kalėdas sutiks jau naujoje šeimoje.

„Labai ironiška. Be galo pasiilgau savo šeimos, kuri gyvena vos už 50 kilometrų ar kiek daugiau nuo manęs ir negaliu jų aplankyti, nes yra siena tarp Airijos ir Šiaurės Airijos, o dabar – karantinas. Aš atskridau čia rugsėjį, turėjau reikalų, o netrukus pas juos jau nebegalėjau nuvykti. Norisi jiems palinkėti kantrybės ir priminti, kad mes susitiksime per Naujuosius metus. O Kalėdas sutiksiu su nauja savo šeima.

Visiems linkiu nuostabių Kalėdų, norisi tikėti, kad visa koronaviruso situacija greitai baigsis ir vėl galėsime džiaugtis įprastu gyvenimu“, – viliasi G. Sidiniauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (690)