Trečiadienį teismo parengiamasis posėdis įvyko per pietus. Į jį ieškovė neatvyko. O atsakovė Šarūnė, sulaukusi žiniasklaidos dėmesio, neslėpė norinti, kad ši istorija greičiau pasibaigtų.

Kitas posėdis paskirtas gruodžio 18 dieną. Tiesa, Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė užsiminė, kad teisėja abiems šalims priminė, jog yra galimybė sudaryti taikos sutartį. Nepaisant to, bylos baigtis nėra aiški.

„Delfi“ kalbintas garsiosios stilistės A. Jagelavičiūtė advokatas Antanas Damulis teigia, kad į teismo pasiūlytą taikos sutartį abi šalys reagavo teigiamai.

„Kol kas galiu pasakyti tiek, kad pasitarėme ir paprašėme, jog teismo posėdis būtų nukeltas į gruodžio 18 dieną – tuo atveju, jei nesudarytume taikos sutarties“, – sakė A. Damulis.

Advokatas tikina, kad atsiprašymas juos tenkintų – Š. Jovaišaitė turėtų paskelbti viešus įrašus „Instagram“ ir „Facebook“ socialiniuose tinkluose.

„Mus tenkintų viešas Šarūnės atsiprašymas socialiniuose tinkluose. Pabrėžiu, kad į teismą Agnė ėjo tikrai ne dėl pinigų, ne iš to mes pinigus uždirbinėjame, – teigia A. Damulis. – Esmė buvo garbės ir orumo įžeidimas. Tačiau esame geranoriški ir suprantame, kad Š. Jovaišaitė galėtų galbūt iš to pasimokyti, mes nenorime užpulti jauno žmogaus su finansiniais reikalavimais.“

A. Jagelavičiūtės advokatas „Delfi“ atskleidė, jog ieškinys siekia 10 000 eurų, tačiau viešai atsiprašius visos sumos būtų atsisakyta.

Konfliktas tarp moterų kilo kiek daugiau nei prieš metus, kai auklė ėmė dalintis asmeninio A. Jagelavičiūtės gyvenimo detalėmis prieš žinomos moters valią. Be to, Š. Jovaišaitė sudalyvavo televizijos laidoje, į kurią garsi mama patarė neiti.

Minima auklė A. Jagelavičiūtės namuose dirbo ne vienerius metus, buvo tapusi tarsi šeimos nare, kuria žinoma moteris pasitikėjo, kartu vežėsi net į atostogas Balyje. Vėliau moterų konfliktas persikėlė į socialinius tinklus, kur viena kitai negailėjo įvairių kaltinimų.

Delfi TV laidoje „Aš Ikona“ birželį auklė Šarūnė teigė, kad konfliktas su A. Jagelavičiūte kilo po jos apsilankymo vienoje TV laidoje.

„Noriu Agnei labai padėkoti už viską. Nelaikau jokio pykčio ant mamos, daugiau nei dvejus metus draugavome. Buvo glaudus ryšys. Buvome kaip draugės. Galbūt padariau klaidų. Didžiausią klaidą padariau, kad buvo nebe darbiniai santykiai“, – laidoje kalbėjo Š. Jovaišaitė.

Auklė eteryje teigė, kad po nemalonios situacijos ji neteko darbo, prarado klientus.

Nepaisant to, jos žingsnį dar kartą apsilankyti televizijos laidoje ir kalbėti apie A. Jagelavičiūtę pasmerkė kita viešnia, tikindama, kad tai – didžiulė klaida, kadangi tokiu būdu pažeidžiamas asmens saugumas ir privatumas.

Norint išvengti panašių situacijų, specialistai dėl etiškumo ir lojalumo taisyklių pataria pasirašyti sutartį, kuri numatytų jautrius klausimus ir galėtų apsaugoti abi puses.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (274)