Tiesa, žinoma aktorė ir trijų knygų autorė pabrėžia, jog nėra dažna grožio salonų viešnia, jai įprasta grožio procedūras atlikti namuose – tam Gražina skiria sekmadienio popietę. O ir žinių apie savęs priežiūrą moteris turi išties nemažai.

„Iki birželio mėnesio apskritai nesu dariusi jokių rimtesnių grožio procedūrų – išskyrus keletą vizitų pas kosmetologę. Visada mėgau savimi rūpintis pati, tiesą sakant, ir dabar tai darau. Tačiau atėjo laikas ir pamačiau, kad savo veidui nebegaliu padėti atlikdama vien tik namudines procedūras. Juk metai bėga! Tad nusprendžiau atiduoti save į specialistų rankas“, – tikina G. Baikštytė.

Pasak aktorės, jai buvo itin svarbu atrasti tokią kliniką ir gydytojus, kurie būtų savo srities profesionalai, o svarbiausia, kad galėtų jais pasitikėti. Galiausiai Gražina pasirinko „Nordclinic“ – čia lankosi iki šiol, bendradarbiauja ir rezultato siekia drauge su gydytoja dermatologe Indre Šaferiene ir kosmetologe Andrėja Krasnevičiene.

„Galima sakyti, atradome vieni kitus – ir tai sakau tikrai ne dėl reklamos! Pas klinikoje dirbančius specialistus ėmiau lankytis dar birželio mėnesį. Iš pradžių gydytoja dermatologė sudarė planą, kokias procedūras man rekomenduotų. O iš mano pusės reikalavimas buvo, kad nepakistų mano veido bruožai ir jokių plastinių operacijų! Jų neturėjau ir iki šiol, nors daugelis mano, kad esu jų pasidariusi daugybę“, – šypteli 69-erių aktorė.

Gražina teigia, jog nors visą gyvenimą domėjosi grožio industrija, jai pasiūlytos procedūros pranoko lūkesčius ir turimas žinias – pasak aktorės, ji į kliniką iki šiol eina kaip į SPA, sugeba čia kuo puikiausiai atsipalaiduoti.

„Itin džiaugiuosi man atlikta HIFU procedūra. Tai inovatyvus nechirurginis veido atjauninimas vieninteliu Lietuvoje naujos kartos ultragarso aparatu, kuris pasiekia giliausius odos sluoksnius be chirurginės intervencijos. Ši procedūra nėra atliekama dažnai, o jos poveikis išryškėja palaipsniui – pirmieji rezultatai tampa matomi po poros mėnesių ir efektas išlieka net iki 2 metų! Beje, mano atveju tai tikrai pasiteisino, nes išryškėjo veido ovalas – man tai buvo svarbu, – prisipažįsta aktorė Gražina Baikštytė. – Kaip aš sakau, „žemės trauka“ jau buvo paveikusi mano veidą ir jo kontūrus, o HIFU efektyviai pagerino padėtį. Taip pat ši procedūra buvo atlikta kaklo, krūtinės ir žąstų srityse. Labai patinka man daromos kosmetinės aparatinės procedūros – CRYO šalčio terapija ir Metaterapija, po kurių efektas išryškėja iš karto. Geras būdas pasigražinti prieš kokį svarbų renginį ar gyvenimo įvykį.“

Išlaikyti natūralius veido bruožus moteriai itin svarbu – Gražina neslepia vengianti drastiškų pokyčių, o visiškai atsikratyti raukšlių neturi nė minties, nes nenori, kad jos veido oda būtų nenatūraliai išlyginta ir ištempta.

„Juk kardinalūs pokyčiai matomi plika akimi. Bijojau ir bijau to. Man patiko ir gydytojos Indrės Šaferienės, pas kurią lankausi, požiūris – geriau mažiau, negu daugiau. Tad dabar jaučiuosi ir atrodau atšviežėjusi, lyg būčiau ką tik po gerų atostogų. Veido ovalas išryškėjo, oda atsigavo, tačiau raukšlelės liko – kitaip būti ir negali, juk kitąmet man 70-imt. Be jų atrodyčiau mažiausiai juokingai“, – „Delfi“ sako unikalumą ir individualumą ne tik išvaizdoje, bet ir žmogaus asmenybėje vertinanti aktorė ir knygų autorė.

Gražina savo veido ar kūno nėra tobulinusi plastinėmis operacijomis, negana to, apie jas turi gana tvirtą nuomonę – teigia, jog dauguma moterų, ypač tos, kurios būdamos dar visai jaunos, pas šios srities specialistus lankosi visiškai be reikalo ir kas dar blogiau, dažnai perlenkia lazdą.

„Mane liūdina ir net baugina, kai matau jaunutes merginas, kurios visos tarsi suvienodėjusios. Jos pameta savo individualumą, tampa lyg kokie klonai – o juk kiekviena esame unikali, turinti savo išskirtinumą, tai kodėl visa tai reikia niveliuoti? Neabejotinai svarbus ir saiko jausmas, jis gyvenime turi būti juntamas visame kame, – teigia aktorė ir pasidalina istorija, įvykusią prieš kelias dešimtis metų. – Vykdavau į Rusiją, į kino festivalius, o ten sutikdavau ir iš arti matydavau garsias to meto kino žvaigždes. Kaip sakoma, plika akimi jų veiduose matydavau plastikos chirurgų taip „patobulintus“ veidus, kad žmogų būdavo sunku pažinti! Pamenu, stoviu šalia vienos garsios aktorės ant scenos. Šypsomės žiūrovams. Ši staiga ranka prisidengia lūpas, o aš suprantu – ji tiesiog natūraliai nebegali jų sučiaupti."

Sisteminga savęs priežiūra – pagrindinė taisyklė, kuria žinoma aktorė vadovaujasi kasdien. Gražina sako, jog įprastinio kremo ar serumo tikrai nepakanka, būtina įjungti ir kitas priemones, pasitelkti masažus.

„Turiu kelis aparačiukus, skirtus veido odos priežiūrai namuose, ir juos naudoju nuolat. Vienas visai paprastas su apvaliomis masažinėmis galvutėmis, o kitas – elektrinis vibruojantis su karšto ir šalto masažo režimais. Procedūros trunka vos kelias minutes, o oda kaip mat atsigavusi", – džiaugiasi Gražina.

Kalbėdama apie veido priežiūrą namuose Gražina priduria, jog šiuo metu naudoja „Fillmed“ estetinės medicinos profesionalias odos priežiūrai skirtas priemones, kurias jai rekomendavo „Nordclinic“ kosmetologė, tačiau aktorė taip pat jau ne vienerius metus bendradarbiauja su prancūzų kosmetikos linija „Institut Esthederm Paris“.

„Jų odos priežiūros išties puikios, tačiau norėčiau pabrėžti, jog yra svarbu kartas nuo karto pakeisti naudojamus produktus, nes oda pripranta, tad keisti priemones itin naudinga. Be to, juk nėra moters, kuri visą gyvenimą naudotų tik vieną vienintelę tą pačią odos priežiūros liniją,“ – sako Gražina.

Aktorė prisimena ir šiuo metu šypseną keliančias istorijas – vos pilnametystės sulaukusiai Gražinai rūpėjo išbandyti tuo metu populiarius grožio ritualus, tad produktai ant veido keliaudavo tiesiai iš šaldytuvo lentynų.

„Tada juk nebuvo jokių priemonių, be to, dabar mąstau, o ko ypatingo dvidešimtmetei reikia? Tačiau kažkur perskaičiau, jog ką valgai, tą kuo puikiausiai gali dėti ir ant veido, kaip kaukę. Nusipirkau saldų sūrelį, jį sumaišiau su grietinėle ir išsitepiau. Tą patį padariau ir jaunesnei savo sesei. Tėvelis mus tokias pamatęs juokėsi iki negalėjimo, – prisiminusi šypteli aktorė. – Vėliau, kai mokiausi Maskvoje, ten pirkdavau prancūziškus kremus, taip pat kvepalus. Jų nebuvo didelis pasirinkimas, o ir išpirkdavo išsyk, kosmetikos parduotuvėse susidarydavo eilės, bet jos greitai eidavo, tad ir aš pastovėdavau. Norėjosi palepinti save prancūziška kosmetika, juolab, kad tuomet Lietuvoje jos net nebūdavo.“

Aktorė neslepia, jog kine režisieriai dažnai aktorius renkasi pagal jų išvaizdą, tipažą.

„Jaunystėje gaunant vaidmenį padėdavo pati jaunystė. Man dažnai tekdavo vaidinti XVIII - XIX amžiaus kostiuminėse dramose, taip pat dažnai kviesdavo užsieniečių milijonierių vaidmenims. Žinoma, norėjosi save išbandyti ir kitokiuose vaidmenyse, todėl labai didžiuojuosi mamos vaidmeniu, kurį atlikau filme „Pasaka apie žvaigždžių berniuką“. Ten ieškodama savo sūnaus, mama, apsirėdžiusi skarmalais, žiemą, vasarą keliauja po pasaulį. O filme „Moteris baltais drabužiais“ vaidinau du personažus – dvi seseris, kurios viena apie kitą nežinojo. Viena – jauna kilminga dama Lora Ferli, o kita – jos dvynė sesuo Ana Katerik, paslaptingoji moteris baltais drabužiais, pabėgusi iš psichiatrijos ligoninės ir visiems norinti atskleisti šeimos paslaptį. Man buvo itin įdomu vaidinti pastarąją, keistis išoriškai ir ieškoti jos keisto elgesio dramatinių priežasčių, – teigia aktorė.

Būdama 55-erių rusų seriale „Jermolovai“ Gražinai teko vaidinti personažą – moterį jaunystėje ir kai ji jau 80-ies. Ilgai darydavo specialų sendinantį grimą, bet už tai aktorė pamatė, kaip atrodytų tokio amžiaus.

„Tačiau nepaisant visko, neužtenka turėti vien tik gražų ir lygų veidą. Yra daug gražių moterų, bet jei akyse tuštuma, tai ji ir pati bus neįdomi... Ne veltui sakoma, kad akys – tai sielos veidrodis. Jei jos spindi, dega, kažką sako – štai tada atsiskleidžia tikrasis moters grožis. Moters vidinis pasaulis atsispindi jos veide, akyse, žvilgsnyje. Tai galioja tiek kine, tiek gyvenime, – tikina G. Baikštytė ir priduria, jog didžiausias kritikas ji yra pati sau. – Pati sau esu labai reikli ir savikritiška – kartais net kiek per daug! Net keldama nuotraukas į „Facebook“ jas kruopščiai atrenku, nededu bet ko. Kas mane pažįsta, žino, kad net atostogų įspūdžiais nesidalinu iškart, atrenku geriausias nuotraukas, jas susisteminu ir tik tada dalinuosi. Nuo pat jaunystės laikų iki dabar nemažai tenka fotografuotis įvairių fotomenininkų fotosesijose, todėl bet kurią savo nuotrauką traktuoju kaip meno kūrinį, o ne kaip savęs eksponavimą. Man svarbi artimų ir man brangių žmonių nuomonė, tačiau absoliučiai neįdomu, ką apie mane galvoja kažkokie anonimai, kurie manęs net nepažįsta.

Neslėpsiu, dažnai tenka išgirsti, jog gražiai atrodau, tačiau į tuos komplimentus iki šiol nemoku reaguoti... Galvoju, ar žmogus tai sako nuoširdžiai. Man daug labiau patinka, kai paklausia, kaip sekasi ar kaip gyvenu. Ne tik iš mandagumo klausia, bet kai žmogui iš tikro tai rūpi, ir mes tuomet galime pabendrauti be jokių gražbyliavimų.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (188)