Sostinėje sportininkams parduotuvę turintis atlikėjas į nemalonų incidentą įsivėlė tuomet, kai galimai ėmė skirti sukonfliktavusius vyrus, į įvykį buvo iškviesta ir policija. Kivirčas tuo galėjo ir pasibaigti, tačiau nukentėjusysis Ironvytą bei jo bičiulį apkaltino panaudojus fizinę jėgą ir ja sutrikdžius sveikatą.

Už fizinio skausmo sukėlimą (LR BK 140 str.1 d.) gresia metai belangės, o už nesunkų sveikatos sutrikdymą (LR BK 138 str.1 d.) įstatymas numato laisvės atėmimą iki trejų metų.

Ironvytas: tai – noras pasipelnyti

Atlikėjas Delfi tikino, kad baudžiamojon atsakomybėn jis patrauktas „iš oro“, kadangi agresorius neva yra ne jis, o iš baro iki jo parduotuvės tuomet atėjęs asmuo.

„Viskas vyko prieš metus. Buvo jau ir ikiteisminis tyrimas, kuris vėliau buvo nutrauktas, kadangi pritrūko įrodymų. Bet viskas nukeliavo iki teismo, tad visa tai jau tvarko advokatas, nes oponentas – aršus“, – pasakojo Ironvytas.

Pasiteiravus, kaip įvyko konfliktas, reperis teigė, kad yra kaltinamas sukėlus fizinį skausmą, tačiau to esą nepadarė.

„Įvyko konfliktas, kur, to žmogaus teigimu, aš neva jį sužalojau smūgiu į žandikaulį. Buvo neva lūžis, kurio nemačiau nei aš, nei pareigūnai. Žinote, nežinau, kiek galiu smulkiai pasakoti, kadangi iki šiol vyksta teisminis procesas, tačiau jei tylėsiu, žmonės gali pamanyti, kad iš tiesų esu kaltas. Mano manymu, tai yra noras pasipelnyti, išsivilioti pinigų per teisminį procesą, nes jis žalą įvertino atitinkama suma, o aš nepripažįstu, kad tai yra mano padaryta veika. Juolab, kaip pareigūnai nustatė, pilietis buvo neblaivus.

Turiu maisto papildų parduotuvę, o tas minimas konfliktas įvyko su mano klientu. Yra baras šalia, žmonės išgėrę pradeda daryti įvairiausias nesąmones. Nieko ten didelio neįvyko, vyriškis pirmas pradėjo konfliktuoti, po visko visi turėjome ramiai išsiskirstyti, bet dabar, panašu, tas asmuo iš viso to nori pasipelnyti. Pats sukelia konfliktą, provokuoja, galiausiai, įvyko išskyrimas, bet tikrai jam nesudaviau. Liudininkai taip pat tikino, kad aš, gindamas brolį, kuriam buvo suduota per ranką, ėmiau juos skirti. Bet akivaizdžių sužalojimų jokių nebuvo, buvo atsisakyta ir greitosios pagalbos. Už kelių dienų buvo atliktas tyrimas – sugalvojo padaryti tokį principinį dalyką. Jau metus vyksta šis reikalas. Neslepiu to, apie tai kalbėjau ir savo instagrame“, – detalėmis dalijosi pašnekovas.

Alkoholio nevartojantis atlikėjas tikina, kad pirmas į tokius ar panašius kivirčus jokiu būdu nesiveltų.

„Argi neskamba komiškai, kad aš prie savo parduotuvės užpulčiau neblaivų asmenį? Skamba tikrai keistai. Bet teisinė sistema yra tokia, kad žmogus gali parašyti pareiškimą ir teigti, jog buvo sužalotas. Visa tai kainuoja ir valstybines lėšas, ir man advokato išlaidos kainuoja. Nepaisant visko, tikiu, kad teisybė yra ir tikiu teisine sistema. Ne vienas man patarė susitarti, nes tokios bylos, būna, pasibaigia blogai, bet aš žinau, kokia yra tiesa, juolab, buvo daug liudininkų, kurie yra mano pusėje. Į šį įvykį žiūriu kaip į gyvenimo pamoką. Jau geriau praeisiu šį kelią, nei šelpsiu konfliktų kurstytojus“, – Delfi tikino Ironvytas.

Nukentėjusysis kalba kitaip

LNK žiniose teigta, kad atlikėjas nukentėjusiam asmeniui smūgiavo į tarpkojį ir į žandikaulį. Taip pat vyrui esą sužalota koja, tačiau jos sužeidimai nedetalizuojami. Už tokius nusikaltimus baudžiama ir kalėjimu.

„Kaip gali vykti pokalbis, kai buvo smūgis į žandikaulį, sumušimai dideli. Kokie gali būti pokalbiai“, – žurnalistams teigė nukentėjusysis.

Konfliktas įvyko pernai liepą dėl neva netinkamai pastatyto automobilio.

„Buvo duota pastaba žmogui, kuris atėjo pas Vytautą Medinecką į parduotuvę, dėl netvarkingai pastatytos mašinos, nes ji trukdė pravažiavimui. Į tai buvo pasakyta, kad tai nėra mano reikalai, subėgo visi jo draugai, buvo pokalbiai ir sumušimai“, – LNK žinių žurnalistams teigė pašnekovas.

Iš Ironvyto ir jo bičiulio, paties atlikėjo teigimu, reikalaujama 3 000 eurų.

„Normalūs žmonės bent atsiprašo, o dabar noriu teisingumo, daugiau nieko“, – eteryje sakė nukentėjęs asmuo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)