Prieš ją smurtavęs dabar jau pilnametis jurbarkietis Mantas nuteistas lygtine bausme, tačiau šis nuosprendis buvo apskųstas nukentėjusiosios pusės. Merginos advokatai ir prokuratūra siekia kitokio likimo vaikinui: bausmę jis turi atlikti už grotų. Tuo tarpu Manto advokatas įrodinėja, kad bausmė turi būti dar sumažinta.

Išaiškėjus, kad merginą nuskriaudęs jaunuolis – įtakingos politikės, darančios viską, kad jis sulauktų kuo lengvesnės bausmės, sūnus, nukentėjusiajai į pagalbą kibo žinomi visuomenės veikėjai - verslininkė Daina Bosas ir komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis.

Belaukiant ketvirtadienį įvyksiančio posėdžio, kuriame paaiškės,koks likimas laukia žiauriai su mergina pasielgusio jurbarkiečio, S. Vaitulionis susisiekė su nukentėjusiosios tėčiu ir pranešė visuomenei apie dabartinę jos sveikatos būklę.

„Praėjo pusantrų metų po tos košmariškos nakties, kai nužmogėjęs Jurbarko gyvulys išniekino ir beveik užmušė dešimtokę Karoliną. Manau, niekam nereikia priminti visų sužalojimų, kurie buvo tokio baisumo, kad nebesupratai – skaitai sadistinio siaubo filmo scenarijų, ar naujienų portalą. Aš iki šiol nesuvokiu, kaip ji liko gyva.

Dabar kalbėjau su Karolinos tėčiu. Skambinau, tikėdamasis išgirsti džiugesnių nuotaikų ir pasakojimų, kad jai – jau geriau. Deja.

Ji vis dar sapnuoja baisiausius košmarus ir neužmiega naktimis. Raminamieji vaistai – vis dar kasdieniai jaunos merginos palydovai. Vietoj gyvenimo džiaugsmo – vizitai pas psichologus ir psichiatrus, bandant bent kiek užmiršti išgyventą košmarą ir bandyti kurti gyvenimą iš naujo.

Apie fizines pasekmes net nežinau nuo ko reikėtų pradėti, nes dar užtruks nemažai laiko, kol Karolina vėl galės šypsotis, kaip šypsojosi iki tos lemtingos, jos gyvenimą sugriovusios nakties.

Aš niekada nepamiršiu to vaizdo, kai ją lankiau reabilitacijoje Palangoje. Visą laiką sėdėjau su gumulu gerklėje, nes liūdnesnių akių nesu matęs gyvenime. Tada atrodė, kad to jauno žmogaus akyse paskendo visas planetos liūdesys.

Tas liūdesys nedingo iki šiol. Ir nedings, manau, niekada – gal tik pasislėps kiek giliau, po naujai kuriamo gyvenimo šviesiais momentais. Duok Dieve. Žmogaus gyvenimas suluošintas negrįžtamai.

Rytoj išgirsime Teismo nuosprendį ir aš labai tikiuosi, kad tas tėvų raudomis gelbėjamas recidyvistas gaus, ko nusipelnė. Noriu tikėti, kad jam nepavyks išsisukti.

Ne, bausmė neištrins klaikių atsiminimų ir nepanaikins pusantrų metų kasnakt kamuojančių košmarų, bet suteiks vilties, kad šioje šalyje teisingumas yra“, – rašė S. Vaitulionis

Primename, kad praėjusių metų gegužę į sodyboje surengtą moksleivių vakarėlį užsuko nepažįstami keliais metais vyresni jaunuoliai iš Jurbarko, vienas jų pradėjo priekabiauti prie septyniolikmetės Karolinos. Netrukus klasiokai ją rado pusiau išrengtą, sumuštą, gulinčią kraujo klane ir aimanuojančią. Mergina nedelsiant nugabenta į Jurbarko ligoninę, į reanimaciją, paskui pervežta į Kauno klinikas.

Prie jos priekabiavęs vaikinas, kovų klubo sportininkas, nepasigailėjo merginos – stipriausi smūgiai kliuvo galvai, ji buvo smaugta. Moksleivei keliose vietose lūžo žandikaulis, išmušti dantys, pažeista trachėja.

Praėjusių metų lapkritį jurbarkiečiui kaltinimai pareikšti pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl pasikėsinimo išžaginti nepilnametę, jos seksualinio prievartavimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Ikiteisminio tyrimo metu gautose teismo medicinos bei psichiatrijos ekspertų išvadose buvo nurodyta, kad nukentėjusios merginos patirti sužalojimai ir dėl jų kilusios pasekmės jos sveikatai, vadovaujantis teisės aktuose nustatytais kriterijais, kvalifikuotini kaip nesunkūs, todėl vaikinui buvo pareikštas kaltinimas pagal Baudžiamojo kodekso 138 straipsnio 1 dalį – nesunkus sveikatos sutrikdymas. Kiti kaltinimai pareikšti dėl sunkių smurtinių nusikaltimų padarymo.

Šis nuosprendis buvo apskųstas nukentėjusiosios pusės. Siekiama, kad su mergina žiauriai pasielgęs jaunuolis sėstų už grotų. Tuo tarpu Mantas siekia būti visiškai išteisintas argumentuodamas tuo, kad savo agresyvius veiksmus nutraukė pats.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (260)