Nuolatos besidominti grožio pasaulio naujovėmis dainininkė sutiko tapti dekoratyvinės kosmetikos seminaro, vykusio Vilniuje, pagrindiniu modeliu. Renginio metu grožio specialistams R. Kaušiūtė pristatė ir ką tik pasirodžiusį savo naujausios dainos „Viena“ skirtą vaizdo klipą, beje, pirmąjį per beveik dvidešimties metų jos karjerą Lietuvos popscenoje, rašoma pranešime spaudai.

Atlikėja prisipažino, jog pasirodžius vaizdo klipui, ji nesitikėjusi tokio didelio palaikymo iš gerbėjų, kolegų, bičiulių ir daugybės nepažįstamų žmonių.

„Pamenu, kai reikėjo šį klipą pristatyti Delfi studijoje, labai bijojau, kad tik neapsiverkčiau filmavimo metu. Mat prieš einant į studiją paskaičiau komentarus YouTube svetainėje ir jie mane taip sugraudino... – neslepia Rasa, ypač sulaukusi atvirų pasisakymų iš moterų pusės. – Šio klipo tikslas ir buvo parodyti nuoširdžius, tikrus, nesuvaidintus jausmus. Tai – kūrinys moterims, jau patyrusioms gyvenimo išbandymų: vienatvę, netektį. Tikiuosi, kad ji ne vienai suteiks paguodą bei katarsį.“

Filmavimas vyko Karostos pakrantėje Liepojoje, tarp forto griuvėsių – Rasa pirmąsyk pamatė šią vietovę feisbuke, kai draugė pasidalino kelionių po Latviją akimirkomis. Užteko vienos nuotraukos ir R. Kaušiūtės mintyse susidėliojo būsimo vaizdo klipo vizija: viena, tarp sugriautų namų, be tvirto pagrindo po kojomis. Kuo vilkės filmuodamasi moteris pradėjo austi mintis prieš beveik du mėnesius.

Laidą, kurioje Rasa pristatė savo vaizdo klipą galite pamatyti čia:

Iš pradžių norėjo visiškai baltos, plevenančios suknelės, kuri kažkiek primintų nuotakos apdarą, mat ir dainoje kalbama apie tai, kad santykiai nutrūko prakalbus apie vestuves. Tačiau bičiulės rekomenduota drabužių dizanerė atlikėjai patarė visgi nesirinkti baltos spalvos. Laimėjo mėtų atspalvio apatinė suknelė, kuriai kurti prireikė bemaž dvidešimties metrų šilko.

Atlikėjai makiažą vaizdo klipo filmavimuisi kūrė viena iš nuolatinių dviejų jos vizažisčių – Viktorija Belekova. Rasa prisimena, kad tądien dažytis reikėjo ketvirtą valandą ryto: moteris iš viso tą naktį iš jaudulio nemiegojusi. O kur dar klipo kūrėjų reikalavimas, kad atrodytų kuo jaunesnė ir kad nesimatytų nuovargio, nes jis jau buvo matyti dar nė nepradėjus filmuotis.

R. Kaušiūtė džiaugėsi kad profesionalaus makiažo dėka nuovargio ir bemiegės nakties pėdsakų nebeliko veide.

Smalsumo vedina R. Kaušiūtė sutiko sudalyvauti Vilniuje vykusiame švedų mineralinės kosmetikos „Idun Minerals“ seminare. Nuotoliniu būdu su lietuvėmis savo patarimais bei įžvalgomis dalijosi vizažistė, grožio terapeutė iš Švedijos Erica de Jager Burman, dirbanti su šia kosmetika jau septynerius metus. Pagal E. de Jager Burman pastebėjimus ir rekomendacijas dainininkei R. Kaušiūtei makiažą kūrė lietuvė vizažistė Evelina Skuolevičiūtė.

Švedė makiažo meistrė nuotoliniu būdu netgi parinko makiažo spalvas, kurios, jos manymu, idealiai tiktų Rasai.

Prieš renginį atlikėja kiek nuogąstavo, ar pristatomos priemonės nesudirgins jos jautrios odos, ypač akių. Renginio metu atlikėjai buvo sukurtas itin natūralus „nude“ stiliaus jauninantis makiažas.

„Visada įdomu atsiduoti į profesionalaus vizažisto rankas. Svarbu, kad makiažas teiktų lengvumo jausmą, neapsunkintų veido, o svarbiausia, kad nealergizuotų odos. Aišku, visada smagu, kai žmonės pasako, kad atrodai daug jaunesnė. Jei makiažu tą pavyksta pasiekti, tai – jau aukštasis pilotažas“, – sakė modeliu tapusi R. Kaušiūtė.

Moteris teigė šio renginio metu išgirdusi ir nemažai jai pačiai aktualių grožio patarimų, kad ir šį: tepant paakius jautrių akių savininkėms, nevalia jų tapšnoti pirštu, geriau švelniai priemonę paskirstyti šepetėliu, kad akys neašarotų.

Rasa prisipažino, kad jai lengviau sekasi pasidažyti akis nei lūpas. O ar pavyksta moteriai pačiai makiažu užmaskuoti netikėtai atsiradusį spuogelį ar odos raudonį?

„Yra ir gerų dalykų, nešiojant akinius: paakių tiesiog nesimato, nes juos maskuoja akinių stiklai, – juokiasi atlikėja. – Mano oda apskritai yra linkusi į raudonį, todėl visada naudoju BB kreminę pudrą, kuri maskuoja bei sulygina veido odą. Kai pamatau spuogelius, juos irgi užmaskuoju, bet tai jau būna ženklas susitvarkyti savo režimą bei mitybą.“

Renginio grožio specialistams metu lektorė iš Švedijos E. de Jager Burman akcentavo mineralinės dekoratyvinės kosmetikos ypatumus, maskuojant veido odos problemas: aknę, išsiplėtusius kapiliarus (rožinė), papilkėjusią spalvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)