„Ką gi, ką gi. Spaudžiu pauzę įprastam gyvenimui ir susitiksim po saviizoliacijos.

Patarimas: kadangi antra banga plinta žaibiškai, saugokitės susibūrimų, aš pati apsikrėčiau šeimos šventėje, kur buvo 2 žmonės, dar nežinoję, kad serga (nes dar nebuvo pasireiškę simptomai ir nebuvo pasidaryti testai).

Kam įdomu, mano simptomai panašūs į gripo (kadangi nuo jo skiepijausi, iškart galėjau jį atmesti): galvos skausmas, silpnumas, temperatūra ~38C, kaulų laužymas, apetito dingimas. Skonį ir kvapą dar jaučiu.

P.S. Labai džiaugiuosi, kad balsavau pirmadienį kaip pirmūnė, bet jūs skubėkite, jei nesate savi(izoliacijoje), nes bet kam tai gali nutikti. Jei esate saviizoliacijoje, vis tiek galite balsuoti)“, – rašė aktorė ir pasidalijo laboratorinio tyrimo rezultatų lapeliu.

Tąkart „Delfi“ Elžbieta sakė besijaučianti prastai ir kol kas žiniasklaidoje apie tai skelbti nenorinti. Vis dėlto sekmadienį, kai sužinojo, kad koronavirusas įsisuko į visą jos šeimą, žinia pasidalinti sutiko. „Delfi“ pasiteiravus apie savijautą, aktorė tikino besijaučianti „vidutiniškai“. „Lyg gerėja, bet va, vėl temperatūra pakilo. Toks neaiškus virusas“, – sakė ji.

„Prieš 6 dienas biškį pasėdėjom su šeima, ten viską. Šiandien gavom 8-tą teigiamą Covid-19 testo atsakymą. Mieliau būčiau rinkusis pagirias. Tas jausmas, kai „8” net nereikia paversti, kad matytum begalybę.

Šventės metu jautėmės puikiai (jei neskaičiuosim savijautos dėl pokalbių apie 5G ir čipavimą), tuo metų sirgę dar nejautė simptomų, nedėvėjom kaukių, kelis jaunus žmones apsikabinau ir bučiavau (gi pasiilgstam visi gyvų susitikimų su artimaisiais, ane?).

Šiuo metu 2 iš šventės dalyvių guli ligoninėje (senjorė ir vaikas), kiti 6 gydomės namie. Kai nesergi, pandemija užknisa, nes trūksta darbų, socializacijos ir nepatogi kaukė. Kitoje koronos pusėje rūpesčiai kitokie: ar greitoji sutiks atvažiuoti paimti greitai silpstančią močiutę; ar po 6 parų vaikui pagaliau nustos kilti temperatūra iki 39,5C; ar bus vietų ligoninėje; ar aš sirgsiu 1 savaitę ar 2 mėnesius; kaip neužkrėst namiškių, kurie neserga; kas močiutei į ligoninę nuveš tel. kroviklį ir akinius, jei mes visi sergame izoliacijoje ir t.t.

O vietoj to, kad tiesiog džiugiai sau sveiktum lovytėje (kaip po kokio peršalimo), tu nuolat pergyveni dėl klastingo viruso, kas bus tau ir tavo artimiesiems bei visiems, su kuriais turėjai kontaktą.

Koronavirusas yra toks tikras, koks tik gali būti. Medikai sako, kad antroji banga bus labai ilga.

Nebūkit kaip mes, atidėkit šventes.

Pasidalink įrašu. Saugokime vieni kitus“, – šeštadienį socialinėje erdvėje rašė aktorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (265)