Šalyje Covid-19 situacija tampa sudėtingesnė. Šią savaitę į visuomenę kreipėsi ir Lietuvos medikai. Jie prašo žmonių sąmoningai rinktis vietas, į kurias einama, atsisakyti nebūtinų susitikimų bei naudoti apsaugos priemones, taip padedant visai šalies medikų bendruomenei kovojant su Covid-19.

Medikai išsako nuogąstavimus, kad jei viruso plitimo tempai ir toliau greitės, šaliai gali ne tik nelikti kitos išeities kaip tik įvesti karantiną, bet vėl tektų apriboti kai kurių kitų medicininių paslaugų teikimą, kas gali turėti labai skaudžių pasekmių, kurių dabar siekiama išvengti.

Šia tema savo socialiniuose tinkluose pasisakė ir muzikantas Stano, kuris prisipažino pasisakantis už ribojimus, tiesa, šie turėtų būti priimti tik atsakingai juos apsvarsčius.

„Šiandien jau 57 proc. Covid-19 skirtų vietų ligoninėse užimta. Susirgimai auga vos ne geometrine progresija, o centriukui dzin. Nes gi rinkimai, kaip čia susišiksi vėl su tais ribojimais.

Ką išties pagimdė karantinas – nesuskaičiuojamas ufonautų gretas, kurie Covid-19 laiko konspiracine teorija ir neigia viruso egzistavimą. Arba lengvesnė ufonautų forma (gal iš artimesnės planetos), kurie teigia, kad „persirgti tai čia kaip du pirštus apmyžti“.

Ir niekas jau nebeatsimena šių metų pavasario, kada Italijoje žmonės krito kaip lapai, o ligoninėse tik kas 7 sergantis koronavirusu gaudavo gydymą! Neatsimena, kaip kinai per kelias savaites statė naujas ligonines.

Saugotis reikia ne tik dėl pavojaus pačiam susirgti, bet labiausiai dėl visiško sveikatos apsaugos sistemos kolapso grėsmės, kai ligonines užplūs tūkstančiai infekuotų.

Aš už ribojimus! Pasvertus ir ramiai apmąstytus. Kol ne per vėlu... Už ribojimus, kurie turėjo būti užvakar.

Bijau, kad bus taip – vieną rytą Delfi perskaitysim, kad peržengėm 1000 susirgimų per parą ribą ir dabar visiems p*d.

Viską vėl uždarys, viską uždraus, vėl telike panikuos operacijų centro vadovas. Tik šį kartą nebeatskris šlamančių malūnsparnis.

Netikėtai paaiškės, kad plaučių ventiliavimo įrangos NĖRA.

Pakankamai vietų ligoninėse NĖRA.

Apsaugos med. personalui NĖRA.

O svarbiausia – rinkimai praėjo, valdžia kita ir paklausti ko nors, kodėl per tą pusmetį nieko nepadarė NĖRA!“, – feisbuke savo mintimis dalijosi Stano.

Delfi primena, kad Vyriausybė trečiadienį apsisprendė, jog gyvenimas Lietuvoje keisis – įvedama lankytojų registracija kai kuriose laisvalaikio ir pramogų vietose, trumpinamas barų bei restoranų darbo laikas, kurį laiką po atostogų mokiniams teks mokytis iš namų, 13 savivaldybių gyvens lokalaus karantino sąlygomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)