Vis dėlto namuose Augustę pasiekė džiugios naujienos – buvo paskelbtas oficialus sprendimas žmonėms, grįžusiems iš šalių su mažesniu sergamumo rodikliu, saviizoliuotis nebreikės. Deja, Augustei ir Arijui tai negaliojo.

„Apsidžiaugiu ir skambinu į karštąją liniją pasitikslinti. Gaunu atsakymą, kad nauja tvarka įsigalios nuo pirmadienio ir man ji negalios, reiks toliau izoliuotis likusią savaitę. Draugai juokiasi, kad galbūt galiu nuskrist į Norvegiją, grįžt tą pačią dieną atgal ir jau saviizoliuotis nebereiks?“ – feisbuko įraše rašė A. Vedrickaitė.

Ne tik ši žinia, bet ir ateinančios dienos Augustei atnešė staigmenų. Anot žinomos moters, jos namuose įtartinai dažnai ėmė lankytis besiizoliuojančius piliečius tikrinantys pareigūnai, kuriuos savo feisbuko įraše dainininkė pavadino „baudų medžiotojais“.

„BAUDŲ MEDŽIOKLĖ.

Būtų juokinga, bet jau darosi pikta... Pirmąją savaitę po grįžimo iš kelionės niekas neaplankė, tačiau šią savaitę, kuomet nuo pirmadienio tvarka pasikeitė ir saviizoliacija atvykusiems iš Norvegijos nebeprivaloma, mus pareigūnai lanko jau TREČIĄ kartą per tris dienas!

Taip taip taip... jie tik dirba savo darbą. Kaip tai pavadint kitaip, jei ne baudų medžiokle?!

Šįkart mes buvom lauke. Skambutis. Vėl ta pati dainelė, kad nori kalbėti su Arijum, čia policija dėl saviizoliacijos, bla bla bla... Tada jau nebeatlaikiau ir pasakiau savo nuomonę apie skambinimą trimečiui to nežinant.

Sulaukė, kol grįšim prie namų pasisveikint. Mane pasitiko su: „Ar žinot, kiek laiko galima būt lauke?” Buvom nutolę gerus 50 metrų... Rimtai? Dar yra laiko ribojimas? Tikrai nežinojau! Ir jei tai tikrai tiesa, tai tik dar vienas absurdas į visą puokštę!

Ir jei saviizoliacija ir jos tikrinimas yra vardan kitų gerovės ir sveikatos, ne dėl baudų, tai kodėl tuomet, kai saviizoliacija iš tam tikrų šalių nutraukta pakeitus tvarką, kodėl kažkam neužteko proto sistemoje pažymėti varneles ir nutraukti saviizoliaciją ir tiems, kurie grįžo dieną iki tvarkos pakeitimo. Nu žiauriai sudėtinga tą padaryt būtų!

Ką gi, šarvuojuosi kantrybe ir lauksiu pareigūnų rytoj! Tikiuosi šįkart bent lauktuvių atveš!“ – feisbuke rašė Augustė.

„Delfi“ kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją ir sulaukė paaiškinimo, kokiais atvejais saviizoliacijoje esantys žmonės gali išeiti į lauką.

„Išimtis gali būti taikoma tik tada, kai namuose yra augintinių, kurių priežiūros nėra galimybės perduoti žmonėms, kuriems nėra taikoma saviizoliacija. Be to, besisaviizoliuojantis žmogus neturi jausti viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomų. Tokiu atveju dėvint visas apsaugines priemones penkiolikai minučių į lauką išeiti į lauką galima“, – paaiškino SAM atstovė spaudai.

Paklausus, kokiu spinduliu besiizoliuojančiam žmogui galima vaikščioti lauke, tikslus atstumas nebuvo įvardytas: „Tokiu, kad atvažiavus tikrinančiam asmeniui besiizoliuojantysis spėtų grįžti iki saviizoliacijos vietos“.

Užsiminus apie atvejus, kuomet pas gyventojus pareigūnai apsilanko itin dažnai, atstovė spaudai paaiškino, kad tai tėra atsitiktinumai.

„Sprendimo dėl dažnesnio tikrinimo tikrai nėra. Ministerija tokio įsakymo nedavė. Atvejai, kuomet pas žmones pareigūnai ateina dažniau – atsitiktiniai“, – kalbėjo pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)