„Šiemet pusę vasaros praleidome Lietuvoje, o paskui grįžome į Londoną, kur saulės – ne per daugiausiai. Mūsų bičiuliai dažnai po įvairius salynus keliauja jachtomis, tad ir kompaniją surinkome, ir kelionę susiorganizavome spontaniškai“, – „Delfi“ pasakojo R. Tautkus.

Apiplaukę Rodą, bičiuliai apkeliavo taip pat turistų pamėgtą Symi salą, o paskui patraukė į mažesnio keliautojų srauto sulaukiančius kraštus.

„Mums labai norėjosi bent trumpam pabėgti nuo civilizacijos. Kiekvieną dieną nuplaukdavome tam tikrą atstumą ir išmesdami inkarą prisiparkuodavome prie salų, kuriose išvis nėra jokio civilizacijos kvapo. Ieškodavome vietų, kuriose nematyti jachtų ir kitų žmonių. Salynų ten be galo daug, tad plaukėme, kur akys mato. Pastebėdavome, pavyzdžiui, ypatingai žydrą, skaidrų vandenį – ir apsistodavome“, – pasakojo R. Tautkus.

Raigardo Tautkaus atostogos

Anot pašnekovo, didžiausią įspūdį kelionės metu paliko ištuštėję miesteliai. Nors kompanija buvo išsiilgusi tokios ramybės, tokie vaizdai liūdino.

„Rodo saloje žmonių, nors ir nedaug, buvo. Tačiau kitose vietovėse – tuščia. Buvo vietų, kuriose galima buvo sutikti ir iki trisdešimties žmonių. Nors baimės dėl pandemijos apskritai nė viename salyne nesijautė, koronavirusas, neišvengiamai, turistų srautus pakoregavo. Buvo gaila matyti nusiminusius vietinius žmones, kuriems turizmas yra pagrindinis pragyvenimo šaltinis. Teko kažkiek pabendrauti, tačiau ir klausti nereikia – plika akimi matyti, kad viešbučiai ir restoranai tušti. Mums šešiems nė vienoje kavinėje nereikėjo rezervuoti staliuko. Tiesa, Rodo saloje priešpaskutinį vakarą vietos restorane turėjome palaukti. Tačiau įprastai jusdavome didžiulį aptarnaujančiojo personalo rūpestį, o ir patys stengėmės būti dosnūs“, – pasakoja Raigardas.

Raigardo Tautkaus atostogos

Pašnekovas neslepia – pandemijos padariniai jaučiami ir jo artimoje aplinkoje. Anot Londone gyvenančio ir sėkmingai muzikos industrijoje besidarbuojančio prodiuserio, šios srities atstovai nukentėjo stipriai.

„Teko pastebėti, kad muzikinės scenos atstovai dėl to labai stipriai kenčia. Man asmeniškai nusišypsojo laimė, kadangi užsiimu muzikos kūryba ir man darbų tikrai nepamažėjo. Gal net ir padaugėjo. Tiek su Lietuvos, tiek su vietiniais atlikėjais įrašinėjame albumus. Be to, nusprendžiau, kad ir man pačiam atėjo metas išleisti albumą, kuriame bus nemažai kolaboracijų su žinomais pasaulio atlikėjais. Be to labai sėkmingai dirbame su kompanija „Shakespeare Music“, ne tik prodiusuojančia atlikėjus, bet ir užsiimančia muzikos licencijų tiekimu. Tad aš asmeniškai nepajutau karantino įtakos, nors žinau, kad daugeliui atlikėjų tai pakišo koją“, – patikino R. Tautkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)